Mama

Als de moeder die je niet mag, gaat scheiden

21 juni 2017
Als de moeder die je niet mag, gaat scheiden

“Mama, weet je al dat de ouders van M gaan scheiden?”, ik spitste mijn oren. Okay ik zal altijd beweren dat ik niet van drama houd, maar  ik ben wel geïnteresseerd. Als de moeder die je niet mag, gaat scheiden biedt dat ook nieuwe mogelijkheden.

M was of beter gezegd is het beste vriendinnetje van mijn dochter. En zoals dat dan gaat, had ik verwacht ook beste vriendinnen met haar moeder te worden. Je weet wel. Van die types die samen leuke dingen doen, elkaars zinnen afmaken en zelfs een menstruatiecyclus hebben die helemaal op elkaar afgestemd is. Maar van dat alles was na 4 jaar tijd nog geen enkel teken te ontdekken. En om eerlijk te zijn: dat was niet mijn schuld.

De ouders van vriendinnetjes

De meeste ouders van vriendinnetjes ken ik nu wel goed genoeg om te kunnen zeggen dat ze aardig zijn. Tenminste dat wil zeggen als je ze niet gezamenlijk loslaat in een what’s app groepje voor een kinderfeestje. Maar één op één kan ik ze best verdragen. Met enkele ouders heb ik inmiddels zo goed contact dat speelafspraakjes soms ook gewoon oppasmomenten zijn. En als het nodig is, voorzie ik hun kroost ook van gezond eten zodat ze rustig in de file kunnen staan. Als moeder heb je andere moeders nodig die af en toe de hulplijn kunnen zijn. Enkele ouders bleken in de afgelopen jaren echt een lot uit de loterij. Hun kinderen mogen dan ook in het weekend komen spelen of zelfs logeren.

Maar met M’s moeder was het mij nog niet gelukt. En ik kreeg er maar niet de vinger achter waarom het niet lukte. Voor bff’s moet ik zeggen dat onze dochters weinig met elkaar spelen. Het zit hem vast op het halen en brengen van kinderen. Waar ik het meer dan logisch vind om mijn kind op te halen van een speelafspraakje, vindt zij dit dus niet. Dat vond ze al niet toen we nog dichterbij school woonden. Maar nu we een reistijd van een half uur hebben, nog steeds niet. Bijna elk speelafspraakje loopt vast op het halen en brengen. En net zoals we na maanden van formatie weten; als de kans op samenwerking klein is, moet je er je aandacht niet aan verspillen. Vandaar dat ik dat dus ook niet doe. Dochter weet onder welke omstandigheden haar bff spelen mag. Gaat dat niet? Dan niet!

Als de moeder die je niet mag, gaat scheiden

Het is niet leuk, maar het schept wel duidelijkheid. Daarnaast kan dochter mij ook niks verwijten. Ze weet nu heel duidelijk bij wie de bal ligt en waarom. Toen dochter vertelde dat de ouders gingen scheiden, was ik toch niet helemaal verbaasd. De vader van M had ik altijd als heel open ervaren. Als haar moeder geen zin had om haar op te halen, deed haar vader dat. Met hem kon ik wel afspraken maken. En hoewel je natuurlijk niet kan zien wat er bij iemand achter de voordeur plaatsvindt, heeft dat contrast me altijd een beetje verbaasd. Maar ach zolang als mensen gelukkig zijn, zeggen tegenpolen misschien ook niks.

Een nieuw begin

Natuurlijk heb ik mijn principes maar soms is het goed om deze aan de kant te zetten. Ik heb maar meteen laten weten dat haar beste vriendin ook best wel een keer mee naar huis mocht. Ja, zelfs als haar moeder weer moeilijk doet over ophalen. Misschien breng ik haar dan wel voor deze ene keer. Mijn dochter heeft zelf mee gemaakt wat het betekent als je ouders gaan scheiden en misschien heeft haar bff haar nu juist wel meer nodig dan anders.

Of het toeval is of niet, nu deze moeder er (bijna) alleen voor staat, lijkt ze te ontdooien. Zo had ik zelfs een telefoongesprek met haar en lijkt ze meer contact te willen maken. Als de moeder die je niet mag, gaat scheiden kan het juist misschien wel een moment zijn om haar opnieuw te leren kennen… .

Ken jij een moeder waarmee je moeite hebt?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Lifestyle Mommys ~ Linda
  21 juni 2017 at 22:49

  Ja helaas wel. Ik ben uit de meidengroep gegooid toen bleek dat ik zwanger was van een tweeling aangezien ik me “beter” voelde dan een moeder die zwanger was van 1 kindje. Ik werd door de hele groep meiden genegeerd. Nu komen de kinderen “samen” op school en we zien elkaar 1x per jaar op een verjaardag. Inmiddels gaat het wel iets beter en dat is maar goed ook aangezien haar dochtertje en ons dochtertje elkaar erg lief vinden. Dus ik gedraag me netjes en als de kinderen samen willen spelen vind ik het prima maar toch. Het zal niet meer worden zoals het geweest is.

  • Reply
   Josan
   23 juni 2017 at 07:29

   Bizar hoe sommige mensen helemaal opgaan in hun eigen rare denkbeelden en daar naar handelen. Ik snap dat het dan van jou ook niet meer zo nodig hoeft. Daarvoor is er dan inderdaad te veel gebeurd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]