Lifestyle Opvoeding

Hoe houd jij de mobiele kosten van je gezin in de hand?

25 oktober 2017
Hoe houd jij de mobiele kosten van je gezin in de hand- GoodGirlsCompanu

Tot de zomervakantie was mijn oudste dochter de enige in haar klas zonder mobiel. Maar sinds het nieuwe schooljaar is ze in het bezit van haar eigen smartphone. Tijd om bij te kletsen over hoe dat nu gaat en hoe ik de mobiele kosten in de hand houd.


Mijn kinderen mogen vanaf groep 8 een eigen mobiele telefoon. Ik vind het belangrijk dat ze in geval van nood kunnen bellen, maar aangezien ik drie bijdehante tantes rond heb lopen, mag het ook allemaal niet te veel gaan kosten. Ik sluit dan ook geen abonnementen met dure toestellen voor ze af, want kinderen blijven kinderen.

kosten mobiele telefonie kinderen-GoodGirlsCompany

Kosten van mobiele telefonie

Ik bel zelf niet zo heel veel en internet gebruik ik voornamelijk binnenshuis. Maar ik controleer nooit mijn maandelijkse rekening om te zien of ik over mijn bundel heen ben gegaan. En ik download bijvoorbeeld niets als ik geen wifiverbinding heb. Ik betaal daarvoor ongeveer 45 euro per maand, maar onlangs wees een vriendin mij op de abonnementen van Robin Mobile. Vanaf € 19,95 per maand kun je hier blijkbaar zonder je zorgen te hoeven maken over je bundel, bellen, internetten en sms’en, zoveel als je wilt. En hoewel ik een goede baan heb en me zelden bezighoud met de kosten van mobiele telefonie, vind ik het ook weer zonde om geld over de balk te smijten als het niet nodig is.

Daar komt bij dat mijn meiden heel snel groot worden. Mijn bijna puberdochter heeft sinds een maand een telefoon met prepaid SIM-kaart en een vast beltegoed. Als het op is, is het op. Maar er komt een tijd dat ze social media wil gaan gebruiken (dat mag van mij als ze dertien wordt). Hetzelfde geldt voor mijn andere twee dochters: uiteindelijk gaan zij ook online. En aangezien het een generatie is die opgroeit met (mobiel) internet en ze het ook voor school steeds meer gaan gebruiken, wil ik er wel voor zorgen dat ze de toegang krijgen die ze nodig hebben. Tegelijkertijd wil ik me geen zorgen hoeven maken over hoge rekeningen achteraf, omdat ze over hun bundels heengaan. En dan wordt zo’n SIM Only abonnement met onbeperkt verbruik natuurlijk wel erg aantrekkelijk.

Mobiele kosten in de hand houden

Ik kan me goed voorstellen dat gezinnen met kinderen op de kosten van mobiele telefonie moeten letten. Voor hun schoolgaande kinderen is onbezorgde internettoegang belangrijk. Want hoe vertel je ze bijvoorbeeld dat ze niet online mogen, terwijl al hun vriendjes en vriendinnetjes dat wel mogen? En wat als je ineens met extra hoge kosten wordt geconfronteerd wanneer zij over hun bundel gaan? Een SIM Only abonnement met onbeperkt aantal mb’s, belminuten en sms, kan dan echt uitkomst bieden én je het rustige gevoel geven dat je alles onder controle hebt.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

♥ Dit blog is een gesponsorde post.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]