Mama Opvoeding

Miss C, mijn baby is 7 maanden

27 december 2015
Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

Tussen alle feestelijkheden in, beseften we dat onze baby ook haar eigen mijlpaal viert. Ze is al weer 7 maanden oud. Wat vliegt de tijd. De laatste tijd word ik heen en weer geslingerd tussen gevoelens van “help, mijn baby wordt te snel groot!” en “Oh dit is eigenlijk ook best wel een hele leuke fase”. Wat kledingmaat betreft, zit ze in maat 68. Het einde van de new born maatjes is in zicht.Soms voel ik toch wel even een steek. Deze fase komt niet meer terug.

Wat is dat toch? Elke keer probeer ik wat genieten betreft het onderste uit de kan te halen. Besef ik dat het zo snel voorbij is. Maar toch, elke keer kijk ik terug en denk ik: Tjonge wat jammer dat ik het niet nog beter in mij op kon nemen.

zusjes-Miss C- Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

Tegelijkertijd heeft deze fase ook zijn charme. Zonder dat ik er nu precies de vinger op kan leggen heb ik wel zoiets van ze heeft een sprongetje gemaakt in ontwikkeling. Ze herkent ons echt en daarmee begint ze ook eenkenniger te worden. Spelen met papa vind ze heerlijk. Ze zit inde fase dat ze klanken maakt die op papa lijken. Eigenlijk zegt ze meestal baba of bab of bababa maar ik laat mijn man graag in de waan dat ze  papa zegt. Is hij ook weer blij. Ik kan me namelijk soms best wel indenken dat het frustrerend moet zijn om te zien hoeveel tijd wij met elkaar doorbrengen.

zusjes-Miss C en Miss B- Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

7 maanden borstvoeding

Dat komt voornamelijk doordat ik nog steeds borstvoeding geef. Jahaa, wat niemand, inclusief ikzelf verwacht had, is dus gewoon al wel maanden zo. Tijdens mijn 4 a 5 maanden borstvoedingsdip waren en wel moeders die zeiden dat het op den duur makkelijker zou worden. En eerlijk? Zij hebben helemaal gelijk. Ik voel mij er minder beperkt door. En daardoor geniet ik er ook meer van. Haar ogen die mij aankijken. Haar mondje die heimelijk lacht. De glimlach die te groot wordt om nog te kunnen drinken. Het handje dat ze op mijn blote borst legt. Als ze haar oogjes genieten sluit en toch nog even in slaap valt. Ik weet dat ik langere pauzes mag nemen, maar ik voed haar in principe nog steeds om de 2 uur. Zo blijft mijn  melkproductie een beetje op pijl en kan ik het teveel kan afkolven. De druk is er af. Ik ben over het hoogtepunt heen wat voedingen betreft. Ze begint minder te drinken en meer ander voedsel te eten.

MissC- Baby 7 maanden-GoodGirlsCompany

Wat eet mijn baby?

Dat laatste doet ze nog niet meteen in hele grote porties hoor. Ze mag graag korstjes droog brood eten.Op het kinderdagverblijf, krijgt ze vaak al een echte boterham maar thuis heb ik dat ritme nog niet. Daar ga ik in januari mee beginnen. Ik was sowieso al erg geïnteresseerd om bij mijn jongste baby de Rapley methode te proberen. Nu scheelt het dat Miss C van nature geen gepureerd voedsel hoeft. Dus een fruithapje is niet aan haar besteed. Ze wil best fruit eten, maar dan in stukjes. Vooral peer vindt ze lekker. Dat is zacht en kan ik dus ook in grotere stukken geven.Van de week heb ik haar een klein stukje broccoli gegegevn. Dat ging ook goed. Komkommer en paprika heeft ze ook al geprobeerd. In het nieuwe jaar wil ik dit wat serieuzer oppakken.

Het slaapritme?

Zoals ik al in een blog deelde, slaapt ze nog steeds niet door. Dat wil zeggen, als ik haar om  18 uur in bed leg, is het niet zo dat ze tot 6 uur de volgende ochtend slaapt. Soms wordt ze wel tegen 12 uur wakker. Dat ligt er helemaal aan wanneer ze heer laatste voeding had en wat dit was. Gek genoeg heeft ze ook om 4 uur vaak een wakker momentje. Sinds vorige week slaapt ze op haar eigen kamer. Dat was ook wel weer even zo’n mijlpaal die toch weer een beetje pijn doet aan je moederhart. Aan de ene kant mooi aan de andere kant word je weer met je neus op de feiten gedrukt; mijn baby wordt groot.  Haar wieg is van het plafond en haar ledikant in de babykamer wordt nu echt gebruikt. Toch kom ik nog genoeg aan co-slapen toe. Als ik haar ‘s nachts gevoed heb, laat ik haar meestal bij mij in bed liggen. Ik val vaak genoeg in slaap tijdens het voeden. Miss C laat van zelf los en draait zich van mij af als ze klaar is. Wanneer ze zich dan tegen 6 uur gevoed moet worden, is ze dan gelukkig in de buurt.  

Baby 7 maanden-Miss C-GoodGirlsCompany

En verder?

Omdraaien kan ze wel maar doet ze niet. Leg ik haar op haar buik dan draait ze direct om naar haar rug. Van rug draait ze wel op haar zij maar als het niet nodig is, heeft ze geen interesse er in om naar haar buik te draaien. Wel trekt ze zich telkens naar zitten. Dat is wat ze graag wil; rechtop zitten. Maar dat lukt nog niet zo goed. Met een beetje ondersteuning zit ze al wel mooi rechtop dus ik denk dat de new born seat van Stokke over een tijdje niet meer nodig is.

Als moeder kan ik natuurlijk zeggen dat mijn baby de leukste en liefste is van de hele wereld. Daar is geen woord aan gelogen. Op het nachtelijk spoken na is het eigenlijk gewoon ook een heerlijk kind. Als ik haar in 1 woord moet omschrijven is dat vriendelijk. Ze is echt een hele vriendelijke baby. Goedlachs, lief, altijd wel een glimlach klaar voor mensen die haar oprecht aandacht geven, makkelijk in de omgang en dol op haar zussen. Ze kraait van pret als ze haar zussen ziet. Die hebben haar dan ook omgedoopt tot ‘best baby ever’. Regelmatig kijk ik naar haar en denk ik “Waarom dacht ik ook al weer dat ik geen derde kind wilde?”

Op eerste Kerstdag ontdekte ik per toeval dat ze middenin onder al een puntje heeft van een door gekomen tand. Nee, met voeden had ik nog niks gevoeld. Wel is het zo dat ze de laatste tijd minder kwijlt. Maar omdat ze al vrij vlot naar haar geboorte begon met kwijlen viel me dat niet zo op. Nu is dat dus helemaal over.

Tot zover de ontwikkelingen van mijn 7 maanden oude dochter. Ik ben reuze benieuwd welke stapjes ze in de komende maand gaat zetten. Welke mijlpalen ze heeft bereikt als ik de 8 maanden update schrijf.

Vinden jullie ook dat het eerste jaar van je baby voorbij vliegt?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!