Family Diary Opvoeding Persoonlijk

Miss C 8 maanden

25 januari 2016
baby 8 maanden-GoodGirlsCompany-rs virus

Er is weer een maand voorbij dus Miss C is 8 maanden. Wat is de afgelopen maand voorbij gevlogen! Nog steeds heb ik af en toe moeite om het te bevatten. Zoals jullie konden lezen, werd baby vlak nadat ze 7 maanden oud was ziek. Nadat we een paar dagen in het ziekenhuis hadden doorgebracht, mochten we naar huis. Tijd om thuis aan haar herstel te werken. Kleine veranderingen die ik vorige maand had ingevoerd, heb ik deze maand weer teruggedraaid. Gewoon, omdat dat voor mij beter voelt. Vorige maand had ik haar voorzichtig laten wennen aan haar eigen kamer, maar dat is weer helemaal over. Ze slaapt weer netjes in haar wiegje boven mijn bed. Ik wil kunnen horen of ze ‘s nachts wel goed adem haalt.

baby 8 maanden

De eerste nacht thuis was raar. We waren allemaal echt doodop. Van tevoren hadden mijn man en ik de agenda’s bij elkaar gelegd. We wilden namelijk voorkomen dat ze de eerste week weer naar de kinderopvang moest. Daar heeft ze het erg naar haar zin, maar ze staat wel aan allerlei bacillen bloot. Dat wilden we even voorkomen want ze was nog lang niet beter.

Hoe gaat het nu?

In de afgelopen weken hebben heel wat mensen gevraagd hoe het met haar gaat. Dat medeleven is echt hartverwarmend. Tegelijkertijd vond ik het soms ook wel lastig om haar situatie nu te duiden. Ook omdat ik in eerste instantie helemaal niet zo door had wat het RS virus inhoudt. Over het algemeen gaat het gewoon goed. Maar net zoals veel anderen is ze momenteel gewoon erg veel en vaak verkouden. Dus de tweede week opvang was het weer raak. Een verkouden baby zorgt voor slechte nachten. Niet alleen voor haarzelf maar ook voor mij. Om de haverklap is ze wakker. Dan is ze haar speen kwijt, dan is ze benauwd. Soms lig ik ‘s nachts naar haar te luisteren en dan krijg ik het zelf bijna Spaans benauwd als ik haar hoor ademen. Maar ook al zijn de nachten momenteel drama, de dagen gaan redelijk goed.

Onze Rapley ervaringen

Sinds het nieuwe jaar ben ik ook echt begonnen met bijvoeding geven. Niet door voedsel te pureren, maar via de Rapley methode. Ik bied het eten in hele stukken aan die ze zelf in haar mond mag stoppen. En dat bevalt goed. Miss C is echt een alleseter. Boontjes, worteltjes, broccoli, bloemkool, rode kool met appel, yoghurt, pasta? Ze vindt het allemaal lekker. Telkens als ik voorzichtig een nieuw ingrediënt introduceer, sta ik verbaasd te kijken. Alles wordt met veel enthousiasme ontvangen. Ze eet het met veel plezier op.

Ik zie dat ze steeds vaardiger wordt met het eten. Ook met zichzelf redden. In het begin had ik nog wel eens de neiging om in te grijpen als ik haar dan zag kokhalzen. Ook manlief vond het maar niks. In zijn ogen stikte ze. Maar nu een paar weken later, zie ik al echt een verschil. Ze wordt steeds vaardiger met het zelf naar binnenwerken van voedsel. Ze verslikt zich minder vaak. En als ze zich verslikt, weet ze het zelf ook heel goed te herstellen. Doordat ze gruwelt van gepureerd eten, dacht ik dat yoghurt
Ĺĺĺllbijvoorbeeld lastig zou worden. Maar ook dat gaat steeds beter.We mogen ons in onze handen knijpen met een kindje dat zo makkelijk alles eet. Verder krijgt ze natuurlijk nog steeds borstvoeding. Maar ik ben wel over het hoogtepunt heen.

De ontwikkelingen

Qua ontwikkeling is er niks om over op te scheppen. Volgens mij zit ze gewoon erg op de curve. Ze loopt niet erg voor, maar ook niet achter. Zelf vind ik het prima. Na 2 meiden voor wie het huidje altijd te klein was en die altijd van alles moesten, is het ook wel weer eens een verademing om echt een babybabyt’je te hebben. Ze kan zich omdraaien en ook zitten gaat steeds beter. Zwaaien doet ze ook een beetje . Super schattig.

Net zoals haar zussen is ze behoorlijk communicatief. Ik begrijp nog niet alles van wat ze zegt. Dit weerhoudt haar er niet van om geluid te maken en vrolijk te brabbelen tegen iedereen die het horen wil. Voor het eerst in al die maanden, had ik recent het idee dat ze last had van een sprongetje. De 8 maanden sprong. Ook lijkt ze bij vlagen last te hebben van verlatingsangst. Zodra ik te ver uit de buurt ben, laat ze een verontwaardigd gehuil horen.

De afgelopen weken waren hectisch. Ik merk dat dit nog steeds zijn weerslag op mij heeft. Vlak nadat we thuis waren werd ik ook ziek. Ik was gewoon echt even helemaal op. Niet zo verwonderlijk want die spanning en slecht slapen doet uiteindelijk toch wel wat met je. Gelukkig kon ik alles heel goed los laten. Even de tijd voor mijzelf nemen en echt uitzieken. Ook was ik een hele lange tijd erg druk bezig in mijn hoofd met de knoop doorhakken van een belangrijke beslissing. In elk geval ook redenen waardoor het bloggen minder lekker ging. Ik probeer ik al weer weken een vast blogritme te vinden. Soms gaat het een paar dagen goed. Maar daarna lukt het weer niet. Dan zucht ik even, het is even wat het is.

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube

 • Reply
  Sanne Marlijn
  26 januari 2016 at 07:19

  Ik was ook erg geschrokken moet ik zeggen hoor, toen ik het las van je dochtertje. Ook vond ik dat je er heel kalm en rustig onder bleef. Daar heb ik echt respect voor, ik weet niet of ik het allemaal zo relaxed had kunnen handelen. Ik kan me voorstellen dat de schrik er nog wel een beetje in zit, dat je inderdaad ‘s nachts erg heel erg op gaat letten of ze nog wel goed adement. Dat doe ik sowieso al, ook al heeft James het virus helemaal niet. Als ik hem even niet hoor dan ga ik meteen kijken of ‘ie nog wel ademt. Ik hoop dat je de komende tijd een beetje kunt bijkomen.

 • Reply
  Mama's Jungle
  25 januari 2016 at 22:27

  Vooralsnog heb je een dijk van een blog 😉 en dochter! Zwaar hè, voor iedereen, dat verkouden zijn. Verder leuk om te horen dat het rapley-en goed gaat. Zo fijn als je kindje goed eet! Leuke bijkletsblog. adioss X

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!