Feestjurken, bruidsmeisjeskleding en Communiejurken Meisjeskleding

Mischka Aoki herfst/winter 2015

5 juli 2015
MISCHKA AOKI herfst winter 2015-Mischka Aoki-exclusieve meisjeskleding-feestjurken-kerstjurkjes

Griekenland is bijna failliet. Het is maar de vraag of het binnen de Eurozone blijft. Ooit was dit land de bakermat van kunst, cultuur en beschaving. Uit die rijke geschiedenis put Mischka Aoki voor hun nieuwe wintercollectie. De Mischka Aoki Winter 2015 collectie is een ode  de Griekse mythologie. Aan de tijd dat iedereen wist wie dit machtige land was. Hun invloed op de maatschappij en ons moderne denken erkende. Aan de tijd dat de Griekse mythologie en heldenverhalen bekender waren dan Batman.

De Mischka Aoki herfst/winter 2015 collectie haalt haar inspiratie uit de Griekse Mythologie. Het oordeel van Paris, onder andere geschilderd door Rubens, wordt  als  sprookje voor kinderen uitgebeeld. Het is het verhaal over de strijd tussen de drie godinnen Hera, Aphrodite en Athena. Godinnen met ieder afzonderlijke talenten maar allemaal even mooi.

De collectie bestaat uit bijzondere tweedcreaties, met de hand aangebrachte versieringen, sprankelende Swarovski kristallen en niet te vergeten tule komen samen in een prachtige kledingcollectie. Mischka Aoki herfst/winter 2015 collectie is ook meteen de grootste collectie tot nu toe.

MISCHKA AOKI hersft-winter 2015-GoodGirlsCompany-luxe meisjeskleding-Mischka Aoki AW 15

Mischka Aoki is mijn favoriete kinderkledingmerk. In de afgelopen jaren volgde ik dit merk trouw op de voet. Elk jaar schrijf ik over hun zomer en wintercollectie. Ze weten zichzelf elk jaar te overtreffen. De ene collectie is nog mooier dan de ander. Toen ik de Mischka Aoki herfst/winter 2015 collectie zag, was ik wederom positief verrast. Wat is hij prachtig!

MISCHKA AOKI Fall Winter-to the fairest-GoodGirlsCompany-exclusieve jurken-exclusieve kinderkleding

Mischka Aoki herfst/winter 2015

Zachte kleurenpaletten gecombineerd met goudkleurige bruintinten, waterlelie wit, pastel roze en ijsblauw. Bovendien zijn er dit jaar 3 limited edition jurken. Mischka Aoki wordt regelmatig door de kinderen van koninklijke families, celebrities en It-girls gedragen. Oog voor detail, met de hand bewerkte kledingstukken en vakmanschap

Dat Mischka Aoki dit jaar haar inspiratie haalt uit het oude mythologische verhaal is duidelijk te zien. De ene jurk is nog sprookjesachtiger dan de ander.  En elke jurk is een droom op zich. Bij het zien van de eerste foto’s dacht ik dan ook meteen aan het sprookje van de Sneeuwkoningin. Of aan een luxere versie van Frozen.  Zwierige prinsessenjurken van prachtige stoffen waar menig meisje zich een prinses in waant.

MISCHKA AOKI Fall Winter-the fairest-luxe kinderkleding-GoodGirlsCompany

Voor de mooiste

De zon laat haar stralen voorzichtig door de dunne stof schijnen. Eris, godin van de twist van de tweestrijd voelt de warmte tegen de achterkant van haar rug. Ze is op weg naar een poort die zo groot is dat de bovenkant ervan in de wolken verdwijnt. De weerkaatsing van zonnestralen laat een patroon van parels op haar armen achter. Langzaam maar zeker nadert ze de hoofdingang. Maar ze komt er niet in. Oppergod Zeus heeft haar buiten gesloten. Boos over dit onrecht gooit  ze een cadeau waarop ‘voor de mooiste’ staat door de spijlen. Ze draait zich om en daalt weer af naar de berg Olympus. Ze grijnst bij het de gedachte dat haar cadeau straks voor veel onrust zal zorgen.

MISCHKA AOKI Fall Winter- Mischka Aokin herfst winter 2015-GoodGirlsCompany-meisjeskleding-luxe meisjeskleding

Het is Hermes die het cadeautje vindt. Zeus, dit vond ik bij de poort er staat op ‘ voor de mooiste’. Bij deze woorden staat Hera op van haar troon. “Ik ben Hera, koningin van de goden. Daarom ben ik ook de allermooiste” Langzaam loopt ze op Hermes af terwijl haar sleep van gouden tulle over de grond glijdt. Het lijkt net een gouden stromende rivier. Ze neemt hert cadeautje van Hermes aan. Het is een gouden mantel zo die zo zacht is als donsveertjes. Maar als ze hem wil aandoen klinkt het “Wacht! Ik ben de mooiste, want ik ben de slimste”, het is de stem van Athena, godin van de wijsheid. Ze pakt de cape van Hera af en plaatst deze om haar schouders. Dan klinkt er een spottend gelach en de honende woorden “Als je de mooiste wilt zijn, moet je beschikken over schoonheid. Ik ben Aprodite, godin van de schoonheid en liefde. Die cape is voor mij.”

MISCHKA AOKI Fall Winter -Frozen-Sneeuwkoningin-GoodGirlsCompany

Al de overige goden en godinnen kijken hoopvol naar Zeus. Hij zal vast wel weten wie de mooiste is. Zeus gebied Hermes om alle aanwezigen mee te namen naar de berg Ida waar Paris het antwoord mag geven. Hij kan moeilijk kiezen want alle godinnen zijn allemaal even mooi en getalenteerd.

Het mythologische sprookje past wel heel goed bij deze collectie. Ook ik had moeite om te beslissen welke jurk de mooiste was. Allemaal zijn ze heel uniek en ik kan moeilijk zeggen welke ik het mooist vind. Het liefst had ik ze gewoon allemaal. Voor elke dochter een paar verschillende versies. Welke is jouw favoriet?

  • Reply
    Judith
    6 juli 2015 at 07:14

    Echt prachtig!!! Wat een mooie collectie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]