Wanneer ik tijd heb, vind ik het leuk om te bakken. Dat moet vooral kindvriendelijk, snel en lekker zijn. Dat is ook het verschil tussen mijn recepten en zie van een foodblog. Ik houd er rekening mee dat mijn kinderen het samen met mij moeten kunnen maken. Want als ik in de keuken sta is er een grote kans dat ze alledrie aanwezig zijn. En dan kan ik daar maar beter op een positieve manier gebruik van maken. Dus voor ons is bakken voornamelijk een manier van quality time met elkaar hebben en wil ik geen stress. Deze Mini Valentijnshartjes van bladerdeeg passen ook helemaal in deze visie. Vandaag laat ik je zien hoe je ze maakt
Vorig jaar maakten we een Valentijnscake van gewone cakemix en wat kleurstof. Geschikt voor voor Valentijnsdag maar ook voor een baby shower of gender reveal partij. In de cake is namelijk een hartje met kleurtje zichtbaar. Ook dit jaar wilde ik natuurlijk een leuk recept online zetten. Iets wat je zowel voor Valentijnsdag als Moederdag kan gebruiken.
Inhoud van dit blog
Zo maak je de Mini Valentijnshartjes
Benodigdheden:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 pakje diepvries frambozen
- hartjes uitsteekvormpjes
- boterkwast
- vork
- bakplaat
- bakpapier
- decoratie
Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 pakje dievries frambozen
- 1 bodempje jam
- 1 ei
- witte basterdsuiker
- water
Voorbereiding
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het een beetje ontdooien. Zelf vind ik het altijd makkelijk wanneer de bladerdeeg niet te erg ontdooid is want dan gaat het te erg plakken.
- Zorg dat het ei op kamertemperatuur is
- Verwarm hem voor op 180 graden.
Bereiding
Steek met het uitsteekvormpje hartjes uit het bladerdeeg. Ik kon per plakje 2 hartjes eruit halen. Een boven en onderkant. het overgebleven bladerdeeg spaarde ik op voor wat anders.
Als je alle vormpjes heb uitgestoken,
Heb je je alle hartjes hebt uitgestoken? Dan bestrijk je met een boterkwastje het hartje met een beetje ei. Daar bovenop schep je met een dessertlepeltje de jam in het midden en daarop leg je de framboos.
Leg een ander hartje erop. Druk de zijkanten vast met het vorkje. Deze doop je in het bakje met lauw water en zo werk je alle randjes af. Zo blijft het hartje mooi dicht en bovendien ziet het er ook nog eens heel leuk uit.
Vervolgens bestrijk je alle hartjes met de ei en strooit er wat suiker op. Bang dat je te veel Suiker gebruikt? Pak dan een bord en giet daar de suiker op. Vervolgens doop je het hartje met ei op zijn kop in de suiker op het bord. Bak ze vervolgens in 15 minuten goudbruin in de oven.
Eet smakelijk!
Tip:
- Als fruit kan je natuurlijk ook aardbeien gebruiken. Ik ben daar allergisch voor vandaar dat ik voor frambozen koos.
- Als de Mini Valentijnshartjes zijn afgekoeld kun je er met warme glazuur ook nog streepjes op decoreren.
Volg je mij ook al via Google+, Bloglovin’,Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?
2 Comments
Simone
14 februari 2016 at 15:57Nou wat toevallig zeg! Ik maakte appelflap-hartjes 🙂 ♡
Nesrin
14 februari 2016 at 14:03Het ziet er ontzettend lekker uit. Mooie foto’s en zeker de moeite waard om dit een keer te maken.