Food Lifestyle

Mini Valentijnshartjes

14 februari 2016
Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini Valentijnshartjes van bladerdeeg

Wanneer ik tijd heb, vind ik het leuk om te bakken. Dat moet vooral kindvriendelijk, snel en lekker zijn. Dat is ook het verschil tussen mijn recepten en zie van een foodblog. Ik houd er rekening mee dat mijn kinderen het samen met mij moeten kunnen maken. Want als ik in de keuken sta is er een grote kans dat ze alledrie aanwezig zijn. En dan kan ik daar maar beter op een positieve manier gebruik van maken.  Dus voor ons is bakken voornamelijk een manier van quality time met elkaar hebben en wil ik geen stress. Deze Mini Valentijnshartjes van bladerdeeg passen ook helemaal in deze visie. Vandaag laat ik je zien hoe je ze maakt

recepten- recepten voor Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini bladerdeeg hartjesVorig jaar maakten we een Valentijnscake van gewone cakemix en wat kleurstof. Geschikt voor voor Valentijnsdag maar ook voor een baby shower of gender reveal partij. In de cake is namelijk een hartje met kleurtje zichtbaar. Ook dit jaar wilde ik natuurlijk een leuk recept online zetten. Iets wat je zowel voor Valentijnsdag als Moederdag kan gebruiken.

Zo maak je de Mini Valentijnshartjes

Benodigdheden:

 • 1 pakje bladerdeeg
 • 1 pakje diepvries frambozen
 • hartjes uitsteekvormpjes
 • boterkwast
 • vork
 • bakplaat
 • bakpapier
 • decoratie

Ingrediënten:

 • 1 pakje bladerdeeg
 • 1 pakje dievries frambozen
 • 1 bodempje jam
 • 1 ei
 • witte basterdsuiker
 • water

Voorbereiding

 • Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat het een beetje ontdooien. Zelf vind ik het altijd makkelijk wanneer de bladerdeeg niet te erg ontdooid is want dan gaat het te erg plakken.
 • Zorg dat het ei op kamertemperatuur is
 • Verwarm hem voor op 180 graden.

Bereiding

recepten- recepten Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini bladerdeeg hartjes

Steek met het uitsteekvormpje hartjes uit het bladerdeeg. Ik kon per plakje 2 hartjes eruit halen. Een boven en onderkant. het overgebleven bladerdeeg spaarde ik op voor wat anders.

recepten voor Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini bladerdeeg hartjes-recept

Als je alle vormpjes heb uitgestoken,

Valentijnsdag recepten-GoodGirlsCompany-mini Valentijnshartjes- bladerdeeg

Heb je je alle hartjes hebt uitgestoken? Dan bestrijk je met een boterkwastje het hartje met een beetje ei. Daar bovenop schep je met een dessertlepeltje de jam in het midden en daarop leg je de framboos.

Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini Valentijnshartjes van bladerdeeg

Leg een ander hartje erop. Druk de zijkanten vast met het vorkje. Deze doop je in het bakje met lauw water en zo werk je alle randjes af. Zo blijft het hartje mooi dicht en bovendien ziet het er ook nog eens heel leuk uit.

recpeten- recepten voor Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini bladerdeeg hartjes

Vervolgens bestrijk je alle hartjes met de ei en strooit er wat suiker op. Bang dat je te veel  Suiker gebruikt? Pak dan een bord en giet daar de suiker op. Vervolgens doop je het hartje met ei op zijn kop in de suiker op het bord. Bak ze vervolgens in 15 minuten goudbruin in de oven.

recepten voor Valentijnsdag-GoodGirlsCompany-mini bladerdeeg hartjes

Eet smakelijk!

Tip:

 • Als fruit kan je natuurlijk ook aardbeien gebruiken. Ik ben daar allergisch voor vandaar dat ik voor frambozen koos.
 • Als de Mini Valentijnshartjes zijn afgekoeld kun je er met warme glazuur ook nog streepjes op decoreren.

Mini Valentijnshartjes

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’,Twitter,Instagram, Facebook of YouTube?

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!