Geloof

Mijn Peuterbijbel | interactieve kinderbijbel speciaal voor peuters

6 april 2020
Melanie van de Peut Mijn Peuterbijbel

Mijn Peuterbijbel is een kinderbijbel speciaal voor peuters. Op een laagdrempelige manier maken peuters kennis met de meest bekende Bijbelverhalen. Door de kleurrijke illustraties, kleine opdrachtjes en vragen komt het verhaal helemaal tot leven.

Sinds ik moeder ben, heb ik mijn kinderen al heel wat kinderbijbels voorgelezen. Bij Grace en Bailey las ik andere exemplaren voor dan bij Chloe. Vooral bij mijn jongste dochter vind ik het belangrijk om toch regelmatig een nieuwe Kinderbijbel open te slaan. Vooral ook om het voor mijzelf leuk te houden. Ik vind het belangrijk om de verhalen echt bewust te lezen. En als ik eerlijk ben: sommige verhalen spreken me in de kinderbijbel soms net iets meer aan.

Een kinderbijbel speciaal voor Peuters

kinderbijbels voor peuters

Vroeger was een Kinderbijbel voor kinderen. Er werd weinig onderscheid gemaakt tussen peuters, kleuters en schoolkinderen. Maar de laatste paar jaren zijn er steeds meer Kinderbijbels bijgekomen die zijn gemaakt voor een specifieke doelgroep. Zo is de vernieuwde Babybijbel met zijn prachtige zwart wit illustraties echt voor de allerkleinsten. Mijn Peuterbijbel is een kinderbijbel speciaal voor peuters. Wat inhoudt: voor kinderen die het nog niet moeten hebben van hele lange verhalen. Gewoon omdat ze nog niet zo lang stil kunnen zitten. De verhaaltjes zijn kort en voorzien van kleurrijke illustraties die het verhaal ondersteunen.

 

Maar naast de plaatjes, staan er in Mijn Peuterbijbel er ook verschillende leuke opdrachtjes waardoor het verhaal nog meer voor je peuter gaat leven. Zo moet je bij het verhaal van de schepping je handjes voor je ogen doen. En volgt je peuter met haar vingertjes het spoor van de ster totdat deze stilstaat boven de stal in Bethlehem. Hierdoor komt een verhaal meer tot leven dan wanneer je peuter het alleen maar aanhoort. Een van de verhalen waarin dit principe prachtig uitgewerkt is, is het verhaal waarin Jezus de discipelen leert bidden. Als volwassene weet je dan dat dit gebed het Onze Vader is. Een prachtig gebed, maar zeker voor kleine kinderen kan dit best lang en abstract zijn. In Mijn Peuterbijbel staan verschillende gebaren om dit gebed te ondersteunen. Van je hand op je hart leggen tot aan naar de lucht wijzen. Juist door deze symboliek, komt het dan ook echt tot leven en betrek je je peuter veel meer in het verhaal. In Mijn Peuterbijbel staan ruim 50 verschillende verhalen.

Review Mijn Peuterbijbel

NBG Mijn Peuterbijbel review

Ik testte mijn Peuterbijbel samen met mijn dochter Chloé van 4 jaar. In principe is Mijn Peuterbijbel geschikt voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. Maar omdat ik Chloé al haar hele leven Bijbelverhalen voorlees, was ik benieuwd hoe ze deze kinderbijbel zou vinden. Zou het precies goed zijn of misschien toch iets te simpel? Waardoor het haar niet kan boeien?

Vergeleken met haar reguliere kinderbijbel worden de de verhalen over meerdere bladzijden uitgesmeerd. En voor mijn dochter geldt: hoe langer een verhaaltje, hoe langer het duurt voordat ze naar bed moet. En dat is natuurlijk altijd een groot voordeel. Maar dochter was meteen ook heel enthousiast over de vragen, opdrachten en verschillende gebaren. En zelf als ouder was ik nog ergens enthousiast over: diversiteit. Ik kies er bewust voor mijn dochter boeken voor te lezen met hoofdpersonen waarin ze zichzelf herkent. Een roomwitte Kinderbijbel zonder kindjes die op haar lijken, zul je hier in huis dan ook niet vinden. Dat spreekt mij en haar ook niet aan. Maar het leuke aan Mijn Peuterbijbel is dat er ook kindjes instaan met een donkere huidskleur. Een klein detail, maar eentje die wij bijzonder waardevol vinden.

Specificaties

leukste kinderbijbels_the millennialmom

 • Auteur: Melanie van de Peut
 • Uitgeverij: NBG
 • Taal: Nederlands
 • Druk: 1
 • ISBN: 9789089121950

leukste kinderbijbels voor kinderen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Saskia
  9 april 2020 at 07:13

  Hallo Josan,
  Wat een leuk stuk over de bijbel en hoe je dat met je kinderen leest.
  Wij hebben onze dochter een kinderbijbel gegeven toen ze een jaar of 2 was. Ze heeft altijd van (voor)lezen gehouden en wij vonden het belangrijk dat ze ook de verhalen uit de bijbel mee zou krijgen. Iedere dag las ik haar een verhaal uit de bijbel voor. Ze vind de bijbel een prachtig boek, en wil er nog steeds (ze is nu 5) graag uit voorgelezen worden. Soms zegt ze zelf dat het haar lievelingsboek is.
  Ze zit nu ook op een christelijke basisschool en daar wordt ook heel veel aan de bijbelverhalen gedaan. Ze herkent daarin dan ook veel.
  We hebben haar vorig jaar de kijk en luister bijbel, deel 1 gegeven. En de bijbehorende CD op haar iPod gezet. Zo kan ze ook zelf de bijbel pakken en luisteren en kijken naar de verhalen. Iets wat ze regelmatig doet.
  Groet,
  Saskia

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!