Family Diary Persoonlijk

Mijn moment van 2015

29 december 2015
Mijn moment 2015-GoodGirlsCompany- mooiste moment van 2015

Het afgelopen jaar kende vele mooie momenten. Zoals ik al in de jaar Jaar in Vogelvlucht Tag had beschreven was de geboorte van ons jongste gezinslid natuurlijk heel bijzonder. Daarmee begon ik aan een nieuw hoofdstuk van mijn leven. Als ik mijn moment van 2015 mag noemen, is dat toch wel de mijlpaal van 6 maanden borstvoeding geven. Inmiddels dus al weer 7 maanden. Nog steeds kijk heb ik momenten van verwondering. Deze mijlpaal is mij niet zomaar aan komen waaien. Ik heb er echt wel mijn best voor moeten doen.

Mijn moment van 2015-Mijn mooiste momenten-GoodGirlsCompany

Wat overigens niet wil zeggen dat iedere moeder die het niet 6 maanden volhoudt niet haar best doet. Kijk dat is dus ook zo’n dingetje. Ergens vind ik het jammer dat ik zo’n disclaimer in mijn tekst moet opnemen. Ook al houd ik het puur bij mijzelf en mijn ervaringen, inmiddels weet ik dat omdat het onderwerp borstvoeding onder moeders zo gevoelig ligt dat anderen compleet met je woorden aan de haal gaan. Maar goed terug naar mij want uiteindelijk gaat dit over mij en mijn moment van 2015. Borstvoeding dus.

Dat mijn lichaam een kind kon dragen wist ik natuurlijk al. Dat zelfde gold voor het voeden. Ik had namelijk al 2 keer eerder ‘gewoon’ 2 maanden fulltime gevoed. En de half jaar grens had ik gehaald op een combinatie van borst- en flesvoeding. Beiden andere meiden waren er gewoon groot op geworden. Maar ik was nog nooit verder gekomen dan die 8 weken. Dat had allerlei oorzaken maar de voornaamste is dat ik eigenlijk altijd ondergewicht heb gehad. Na 8 weken fulltime voeden bereikte ik in beide gevallen het punt waarop ik meer afviel dan aankwam. Ik kon er niet tegenop eten. Bovendien ging meer eten mij tegenstaan. Toch bleef het altijd wel een beetje knagen. Niet omdat ik mij schuldig voelde, maar wel omdat ik mij altijd ben blijven afvragen hoe het zou zijn.

Nu moet je altijd voorzichtig zijn met iets anders te wensen dan je hebt. Maar in mijn geval kwam deze wens uit omdat Miss C eigenlijk vrij duidelijk was over waar haar eten vandaan moest komen. Zolang ik fulltime thuis was, was kon ik dat nog wel aan. Ergens dacht ik toen dat het me wel moest lukken. Wat hield me tegen? Maar eerder dan verwacht kreeg ik opeens een nieuwe baan. Van moeder die altijd flessen had gegeven als ze werkte, leerde ik nu de wondere wereld van kolfkamertjes, werkagenda blokken, kolftas of onderdelen vergeten, Oxcytocine spray en enkelzijdig en dubbelzijdig kolven kennen. Behoorlijk overweldigend. En lichamelijk kreeg ik te maken met de 4 maanden dip, een baby die echt aan haar piek zat qua voeding, twijfels en onzekerheden en borstvoeding die behoorlijk terug liep.

Misschien kwam het in mijn blogs nooit zo naar voren, maar zo rond de 4 ½ maand, zat ik er echt wel even doorheen. Nog nooit was ik zo dichtbij de 6 maanden geweest. Nog nooit voelde het zo onmogelijk om deze mijlpaal te bereiken. Wat was het een opluchting toen het eindelijk zover was. En eerlijk? Vanaf toen werd het steeds iets gemakkelijker. Nu achteraf denk ik dat wennen aan zolang borstvoeding geven en wennen aan mijn nieuwe baan niet altijd een even goede combinatie waren. Maar soms lopen die dingen zo in het leven.

Op mijn blog heb ik veel over borstvoeding geschreven, Niet persé om het te promoten. Ik ken beide kanten dus daardoor verval ik niet zo snel in fanatisme. Neem eigenlijk was ike en hele sceptischer voeder. Als Miss C niet zo moeilijk gedaan had over flesvoeding dan had ik dat allang gegeven. Toch ben ik inmiddels blij dat ze mij door haar aangeboren voorkeur hier toe dwong. Eindelijk werd mijn vraag beantwoord. Mocht ik het ervaren. Met alle ups en downs die er bij horen.

Maar mijn moment van 2015 maakt me ook ongelofelijk trots: ik heb dat toch maar mooi ‘even’ geflikt! Wat je keuze ook is; wij vrouwen zijn superhelden! Zo dat wilde ik even met jullie delen. Wat was het moment van 2015 dat jou het meest bijblijft?

Benieuwd naar mijn borstvoedings journey lees dan ook even dit:

Foto’s Pixabay

 

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]