Opvoeding

Mijn, mijn, MIJN over de bezitsdrang van een dreumes

14 februari 2017
Mijn-bezitsdrang-dreumes-GoodGirlsCompany

Het grote leeftijdsverschil tussen mijn oudste en jongste dochter zag ik altijd als iets positiefs. De onderlinge rivaliteit en het wedijveren om mijn aandacht zou vast een stuk minder zijn dan bij mijn oudste 2 dochters. FOUT! Dreumes loopt fanatiek MIJN te gillen en dingen uit de handen van haar ‘zusjus’ te grissen. Eh, waar is het misgegaan?

Kijk als dat mijn-geroep nu uit de mond kwam van een zekere oranje wereldleider, zou ik het snappen. Onzekerheid of compensatiegedrag had ik dan gezegd en hoofdschuddend mijn hoofd afgewend. Maar bij dreumes snap ik het niet. Als een kleine dictator loopt ze bloedfanatiek in de gaten te houden of er niet iemand aan iets zit wat van haar is. Niet dat het van haar is, maar zij vindt dat het van haar is. Yep, logica.

Hoezo MIJN?

Mijn moeder loste dit gedrag op door op te merken of mijn naam er misschien op stond. In een vlaag van eigenwijsheid deed ik dan nog wel eens of ik het serieus zat te zoeken. Was ik wat bijdehanter, dan wilde ik nog wel eens een stift pakken. Maar meestal trapte ze er niet in en wist ik ook waar ik aan toe was.

Mijn dochters begrijpen die retorische vraag niet. Voor hun is het een startsein om in discussie te gaan. Dan krijgen we gesprekken als “Nee, maar…” en dan volgt er een hele uitleg waarom zij menen dat het van hun is. Generatie rubberen tegel kan nog geen deuk in een pakje boter slaan en loopt van het minste of geringste een trauma op, maar ze kunnen praten als brugman. Okay dreumes dan (nog) niet. Maar dat betekent niet dat ze niet duidelijk kan maken wat ze wil.

Van wie heeft ze dat ge-mijn?

In principe wordt haar geen strobreed in de weg gelegd. Het leeftijdsverschil tussen haar en haar zussen is groot genoeg om er zeker van te zijn dat die van haar speelgoed afblijven. Blokken en Duplo is toch minder aantrekkelijk als je zelf Playmobil Fairies hebt. Daarnaast is dreumes ook nog een groot deel van de week enigst kind. Heeft ze het hele rijk en al het speelgoed voor zichzelf. Het kwam dan ook als en donderslag bij heldere hemel dat ze opeens hysterisch MIJN begon te gillen. Blijkbaar is mijn telefoon, de afstandsbediening en mijn tas inclusief portemonnee van haar. Die mededeling had ik zelf even gemist, maar dreumes is overtuigd en niet te beroerd om het letterlijk met hand en tand te verdedigen.

Nu ben ik het type moeder die bij de goede eigenschappen altijd zichzelf de eer geeft. En bij de slechte? Nou in dit geval niet papa. Want papa is vrij rustig dus dit gedrag moet ze van iemand anders hebben. Iemand anders als in andere kinderen op het kinderdagverblijf. Dat is de enige situatie waarin ze zich verbaal met leeftijdsgenootjes moet meten. “Worden ze zo lekker sociaal van. ” Klopt en bezitterig.

Toch is dat grote leeftijdsverschil nu dan ook wel weer handig. Als ze jonger waren geweest, had het waarschijnlijk vaker tot bijten, slaan of krabben geleid . Nu voelen de meiden zich niet zo geïntimideerd door een dreumesje van 2 turven hoog.

Is jouw dreumes bezitterig?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Lees mee 17: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings
  18 februari 2017 at 06:01

  […] dreumesmeisjes. Want wat kunnen die pittig zijn! Of ligt het toevallig aan die van ons, dat ik het verhaal van Josan bijna één op één herkende? Alles is voor May hier, als je haarzelf mag geloven […]

 • Reply
  Yvonne
  15 februari 2017 at 08:10

  Grappig haha. De oudate twee hebben die fase dus helemaal niet gehad?

 • Reply
  lotuswritings84
  15 februari 2017 at 06:58

  Verschrikkelijk bezitterig haha, idd alles is ‘mijn’ en ja dat leidt onderling tot slaan en bijten soms, met haar iets oudere zus. Is weer zo’n fijne fase, althans hoop dat het over een tijdje een stuk minder is haha.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!