Family Diary Mama Persoonlijk

Mijn kraamcadeau wishlist

9 mei 2015

Over enkele weken verwelkomen wij onze derde dochter. Daarom presenteer ik in dit blog mijn kraamcadeau wishlist.  De geboorte van een baby spreekt tot de vele omstanders. Een Afrikaans gezegde luidt: It takes a village to raise a child. Dat klopt. Onze nieuwe baby wordt niet alleen in  ons  gezin verwelkomd. Ze maakt ook onderdeel uit van een familie. Ze is een kleinkind, nichtje, kennisje en kindje van een vriendin. Zodra familie, vrienden en kennissen het geboortekaartje op de deurmat ontvangen,  gaan zij bezig. Bezig met het kopen van een kraamcadeautje.

Ervaring leert dat veel mensen het leuk vinden om iets voor een baby te kopen. Het is allemaal ook zo leuk, klein en schattig! En wat is er veel verkrijgbaar voor de baby’s van nu!

Als mamablogger houd ik mij dagelijks bezig met de laatste trends op het gebied van baby’s en kinderen. Ik ben redelijk op de hoogte van wat er allemaal verkrijgbaar is. Ik ben er dagelijks mee bezig. Ideaal!
Daarnaast krijg ik zo nu en dan ook leuke spulletjes opgestuurd van fabrikanten. Zo bevat de babykamer verschillende spulletjes die uniek en speciaal voor mijn kindje gemaakt zijn.

5x wat je mij niet moet geven als kraamcadeautje

 1. Ik houd niet van bloemen. Waar je bij normale cadeaus alleen de verpakking eraf hoeft te halen voordat je ervan kan genieten, heb je er bij bloemen meteen een hoop werk aan. Vaas pakken, stengels op maat snijden, troep opruimen. Al die moeite voor iets wat maar een week goed blijft. Zonde!
  Mijn afkeer van bloemen is zo groot dat ik maar 2 vazen in huis heb. Deze zijn snel gevuld dus de kans is groot dat jouw boeket het na een paar uur zonder water niet overleefd. Zonde van de bloemen en het geld.
  Ook de gelukkige gever wiens boeket bloemen wel een vaas haalt, moet er niet al te veel van verwachten. Ik ga geen stengels snijden, haal ze niet uit de verpakking en na een paar dagen gooi ik ze met verpakking en al weg precies zoals ik ze gekregen heb.
 2. Gebreide toestandjes en tierelantijntjes. Dus geen mutsjes, sokjes, schoentjes, truitjes of broekjes van wol. Ik vind het verschrikkelijk en heb nog nooit een goede reden gevonden om het mijn kind aan te trekken. Ik heb liever gewoon normaal biologisch katoen. Eventueel effen of met print.
 3. Animatiefiguurtjes / beestjes. Ik houd van tijdloze kinderkleding, speelgoed en babyproducten. Rages komen en gaan. Om die reden heb ik dus ook veel neutrale spullen zonder opdruk. Ieder zijn smaak, maar ik vind producten met Hello Kitty, Nijntje, Woezel en Pip, Disney Prinsessen, My Little Pony en dergelijke dus 10x niks.
 4. Roze meisjeskleding. Dat ik een meisje krijg, zal ik weten. De kleur roze heb ik inmiddels in vele varianten. Waar roze tot in de jaren 50 was voorbehouden aan jongensbaby’s is het tegenwoordig dé kleur voor meisjes. Poeder roze, blush roze, oud roze, fuchsia roze, baby roze, fel roze. Als Hollywood belt, kunnen ze zo de film 50 shades of Pink in mijn dochters kledingkast opnemen. Ik ben er dan ook wel een beetje klaar mee en zit dus ook absoluut niet te wachten op roze meisjeskleding.
  Doe mij en onze dochter een lol en koop kleding in andere kleuren van de regenboog. Zwart witte kinderkleding, mintgroen, (donker) blauw, wit, taupe of denim. Zolang het maar geen roze is.
 5. Bepaalde verzorgingsproducten. Ik weet het. Als pas bevallen vrouw kan je er behoorlijk belabberd uitzien. Het is maar de vraag of je buik en borsten ooit weer zo worden als ze waren. Helaas vergoedt ook niet elke verzekering een buikwandcorrectie of esthetische borstoperatie. Maar toch, laat dit je niet in de verleiding brengen om, hoe aardig je het ook bedoelt, tepelklovenzalf of crème tegen striae in een cadeauverpakking te stoppen en aan mij te overhandigen. Het is nu niet iets wat ik bovenaan mijn wishlist heb staan.
  Het zelfde geldt voor de welbekende gele babyverzorgingsproducten van Zwitsal. Ieder zijn keus maar mijn kinderen worden verzorgd met natuurlijke, parabenen en SLS-vrije huidverzorgingsproducten.

5x wat ik wél wil hebben als kraamcadeautje

 1. Cadeaubonnen of cadeaukaarten. Ik ben gek op cadeaubonnen of kaarten. Waarom? Je kan ze op een later tijdstip uitgeven. Ideaal om eerst overzicht te krijgen en inzicht in wat ik nodig heb. Hierdoor worden cadeaukaarten dan ook altijd aan een leuk cadeau besteed wat ik ook nog regelmatig gebruik. Bijna elke winkel heeft wel cadeaukaarten. De cadeaubonnen van Zara, Hema, Hennes & Mauritz, Douglas en Ici Paris zijn wat mij betreft altijd goed.
 2. Speelgoed. Wanneer het op speelgoed aankomt, ben ik een groot voorstander van kinderspeelgoed waarbij je baby zelf dingen moet ontdekken door het gebruik van zintuigen. Voelen, horen, proeven, zien. Kinderspeelgoed dat de nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelt. Zoals eerder opgemerkt hoeft het geen speelgoed te zijn met allerlei populaire (animatie)figuurtjes erop. Ook hoeft het niet hypermodern met allerlei irritante geluidjes en piepjes. Leuk speelgoed hebben ze bij Imaginarium, My black doll, Fisher Price, Bart Smit of Intertoys.
 3. Babykleding. Okay, mits het geen roze babykleding is mag je best een poging wagen hoor. Online zijn er verschillende leuke baby webshops te vinden. Zo vind ik rokjes en jurkjes van Krijtwit gaaf. Houd ik van de hoofdbandjes en broekjes van de Blonde Zusjes. Vind ik de Z8 Limited Edition Black & White collectie ook erg leuk (hiervan heb ik al het Born to Be wild T-shirtje). En is de gewone New Born collectie ook lief. Kan ik je BonBon on the Block van harte aanbevelen. Kan je mij blij maken met kinderkleding van Springstof. En hebben ze bij Toddlers & Tees en Pomme de Jus ook altijd wel een iets leuks. Bij Prenatal kun je even kijken voor de Sweet Petit collectie. Offline is de organic collectie van H&M de moeite waard. Uit deze collectie vind ik deze jumpsuit en deze jumpsuit met volants, vestje en dit jasje erg leuk. Van Zara kun je me blij maken met dit jasje, jurkje en jurkje met stippen. En ook de felle kleurtjes van Hema en Name-it doen het altijd goed.
 4. Verzorgingsproducten komen dan niet uit een gele fles met de o zo bekende geur. Ik ga voor natuurlijke babyproducten omdat dit beter is voor de huid van mijn kindje. Ik schreef er al 1 en 2 blogs over. Zelf heb ik al verschillende verzorgingsproducten van Naty, Petit Jolie en Earth Friendly Baby aangeschaft. Maar zoals dat met deze producten gaat, ze worden gebruikt en raken op. Via Big Green Smile, De knappe Kikker en Green Jump kun je gelukkige zorgen dat ik een voorraadje heb.
 5. Babyproducten.Natuurlijk heb ik verschillende babyproducten aangeschaft. Maar er is altijd ruimte voor nog een persoonlijk speenkoord met naam, labeldoekje, inbakerdoek van Aden & Anais of Modern Burlap, muziekdoosje van Roozje of Blije wolkjes of muziekmobiel voor boven de box.

Oh en als je het echt niet meer weet: Luiers zijn ALTIJD handig. Ik heb een voorkeur voor Pampers omdat mijn dochters uitslag krijgen van die andere (huis) merken. Niet allemaal de kleinste maat kopen want daar zijn ze zo uit.

Disclaimer: alle kraamcadeautjes die ik niet mooi vind, of niet aan mijn smaak voldoen komen goed terecht. Ik verzamel ze en breng ze naar een organisatie die zich inzet voor moeders met minder financiële mogelijkheden.

 • Reply
  Tamara
  9 mei 2015 at 16:13

  Superhabdig dit! Nadat ik bij mijn eerste een heleboel goedbedoelde ( lees verschrikkelijke) cadeaus kreeg, heb ik bij de tweede iedereen verboden kleren te kopen en gevraagd om cadeaubonnen!

 • Reply
  Whitney ♡ Whtnysworld
  9 mei 2015 at 11:19

  Handig dit! Wij geven binnenkort een kraamfeest en ben bezig met een online wishlist. Ga dit zeker ernaast houden

 • Reply
  Judith
  9 mei 2015 at 09:32

  Ik kreeg bij mijn eerste dochter de tip om luiers in alle maten te vragen.. ik had maanden genoeg, en weinig kleertjes of prulletjes waar ik niks mee kon. Bij de tweede hetzelfde gevraagd, maar er waren er maar 2 die dat echt gaven, en zat ik met een kamer vol kleding en dingetjes waarvan het meeste naar Afrika is meegenomen voor de kindjes en mama’s die het wel waarderen. Succes nog even de laatste paar weken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]