Bloggen

Hoe een beetje creativiteit voor een lege lunchbox zorgde

22 oktober 2016
creatieve-lunch-voor-kinderen_foodart-for-kids

Bij moeilijk eters denken we vaak alleen maar aan het avondeten. Maar ook als je kindje haar lunchbox niet goed leeg eet is dat vervelend. Mijn dochter was er ook zo eentje. Totdat ik ontdekte dat je met een beetje creativiteit een heel eind komt. En dat misschien wel de sleutel is tot het oplossen van het probleem.

De verhuizing is ondertussen achter de rug. Terwijl ik hier op de bank lig met een slapende dreumes bovenop me (lekker knus zo) 1 kat op mijn benen en 2 kittentjes die met mijn veters spelen, ben ik nieuwe ideeën voor de lunchbox van mijn dochter aan het verzinnen.

Eten, en dan vooral gezond en goed eten. Je ziet er overal advertenties voor, aanhangers van diverse diëten, en ook de kinderen moeten natuurlijk mee genieten van alle onze ideeën en meningen.

tips_mijn-kind-eet-broodtrommel-niet-leeg_goodgirlscompany_

Gevarieerde lunchbox

Zo ben ik een groot fan van de gevarieerde lunchbox. Ik kreeg vroeger een appel en 2 bruine boterhammen met kaas mee kreeg naar school. Maar tegenwoordig is de lunch trommel een ware uitdaging voor het creatief brein.

In groep 1 en 2 kreeg ik vrijwel iedere dag de trommel terug met halve boterhammen, korsten, en soms zelfs nog het fruit. Om half 3 liepen we naar buiten en hing mevrouw hongerig aan mijn arm. Ze kreeg haar trommel niet leeg in de 15 minuten die school haar bood voor de lunch. Soms kwam ze sip uit school, dan had ze een overblijfmoeder gehad die erop stond dat ze korsten at. Maar met korsten doet ze 10 minuten over een boterham. Thuis niet erg, maar als je maar 15 minuten hebt red je 2 boterhammen met drinken en een stukje fruit dus niet. Resultaat: verdriet en honger!

creatieve-lunchbox_bento_mijn-kind-eet-lunchbox-niet-leeg

De wondere wereld van vakjes

Tijdens de zomervakantie (onze kleine meid zou er na naar groep 3) kwam ik een leuke groep tegen! Trommels gevuld met leuke, maar ook gezonde, hapjes. Plateaus vol met lekkere, en wederom gezonde, tussendoortjes. De wondere wereld van vakjes, doosjes, speciale drink bakjes, prikkertjes en stekertjes ging voor mij open.

Ik heb de deur geopend en nooit meer dicht gedaan. Ok, school is pas 7 weken bezig maar je begrijpt me wel toch? Soms sta ik om half 12 ‘s avonds met wallen onder mijn ogen de lunchbox te vullen. Lekker creatief maak ik dan twee uitgestoken boterhammen met kaas, in de vorm van vlinders, hartjes of sterren. Deze maand is griezelmaand dus ik zie de leukste spook boterhammen, spinnen appels en spinnenwebben gemaakt van druifjes en snoeptomaten op saté stokjes, voorbij komen!

kind-eet-lunchbox-niet-leeg_goodgirlscompany_

De creatieve lunchbox

Ik ben nog geen pro, mijn broodje in de vorm van een hondje ziet er soms nog uit als een drol op een stokje (sorry) maar dochterlief eet haar trommels leeg. Soms leg ik er een briefje bovenop waarop staat “Je bent een topper!” En teken er hartjes bij. Die wil ze iedere dag wel. Natuurlijk, korstjes zijn belangrijk (waarom eigenlijk, iemand een idee?). Maar je broodtrommel leeg eten, niet hongerig zijn, en genoeg energie hebben, zijn nog veel belangrijkere zaken.

Dankzij de wondere wereld van de leukste lunchtrommel heb ik dit jaar dus geen hongerig of verdrietig meisje. In plaats daar van een stralende, vrolijke prinses die super happy is met haar lunch en tussendoortje. Loving it!

Groetjes Sylvia

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]