Bloggen Family Diary Persoonlijk

Mijn goede voornemens voor 2016

2 januari 2016
Goede voornemens-minderw erken-GoodGirlsCompany

Het is een nieuw jaar dus daar horen ook nieuwe voornemens bij. Meestal doe ik er niet aan. Afvallen hoeft niet en roken doe ik niet. Dan houdt het al snel op. Bovendien vind ik het onzin. Maar nu ik hier zo in het ziekenhuis zit, heb ik voldoende tijd om na te denken. Er zijn onderwerpen die me al een langere tijd bezig houden. Waar ik om heen blijf draaien want als puntje bij paaltje komt, vind ik het best lastig om definitieve keuzes te maken. Merk ik dat ik soms wordt tegen gehouden door de vraag ‘wat als…’ of ‘stel je voor’. Daar kan ik best wel van balen. Waar is mijn lef?! Het geloof dat als ik mijn best doe, het wel goed komt?

Goede voornemens-GoodGirlsCompany-Josan

Een van de blogs die mij de afgelopen weken het meest heeft bezig gehouden is het blog van Ingelise over keuzes maken en spijt hebben. Je vindt het hier (echt de moeite waard om even te lezen). Zoals ik in september deelde, zat ik niet helemaal lekker in mijn vel. Iedereen heeft er bewondering voor heeft dat ik én 3 kinderen heb én 32 uur per week werk én blog. Ja voor buitenstaanders lijkt het alsof ik dit ‘maar even’ doe. De realiteit is, dat het keihard werken is.

Minder werken

Dat ik in de weekeinden eigenlijk alleen nog maar lusteloos en moe was. Ik heb gelukkig een schoonmaakster omdat ik gewoon een rot hekel heb aan huishouden. Maar toch, er moet af en toe wel iets gedaan worden. Doordat ik weinig thuis ben en de huishoudelijke klusjes uitbesteed voelt mijn huis minder als thuis. Ik woon er maar leef er niet. Als je begrijpt wat ik bedoel. Die onvrede klaagde steeds meer aan mij. Ik heb mijzelf altijd gezien als een carrièrevrouw. Heb altijd 32 uur per week gewerkt. Maar dromen veranderen. Oude dromen laten gaan en nieuwe dromen najagen hoort denk ik bij leven.Ik kijk nu naar het slapende gezichtje van Miss C. En baal er van dat mijn vakantie er maandag weer op zit. Ik moet werken of anders iets regelen. Ik wil bij haar kunnen zijn zonder dat ik daar goedkeuring van anderen voor nodig heb.

Hoewel ik maanden werkzoekend ben geweest is 2016 voor mij het jaar waarin ik óf minder ga werken. Wanneer dat niet mogelijk is, ga ik stoppen.

(Persoonlijk) bloggen

In 2015 heb ik het bloggen weer helemaal herontdekt. Man, wat vind ik het leuk! Weet je nog hoe ik aan het begin van het jaar worstelde om persoonlijke verhaaltje te schrijven? Niet omdat ik niks te vertellen heb, maar voornamelijk omdat ik mijzelf tegenhield door de negatieve gedachte ‘Wie zit daar nu op te wachten?”Nou best wel wat mensen. Daardoor durf ik mij ook weer wat kwetsbaarder op et stellen, zonder bang te zijn in de online arena afgeslacht te worden.

Tegelijkertijd loop ik ook tegen een dilemma aan. Ik werk 32 uur in de week. Maar als je mij vraagt wat ik ben, antwoord ik ‘blogger’. Er is weinig wat mij zo uitdaagt en zoveel voldoening geeft als mijn hersenspinsels op papier te zetten en het internet op te slingeren. Het maakt mij helemaal niet uit of mijn statistieken stijgen of er meer bezoekers komen of niet. Bij wijze van spreken dan, want dat doen ze wel. Maar de vele tijd die ik steek in mijn baan, houdt de groei van mijn blog tegen. En bloggen is wat ik doe en leuk vind. Maar deze hobby kost tijd. Ik merkte de afgelopen tijd dat bomvol ideeën zat maar te weinig tijd om het uit te voeren. Ook miste het contact met andere bloggers. Ik vind het leuk om ze tijdens events te ontmoeten, achter de schermen hebben we contact, we doen swaps met elkaar en challenges. Ik wil de tijd hebben om hier aan mee te doen. Nu loop ik af en toe niet alleen mijzelf voorbij maar ook hen. Heus, iedereen heeft er begrip voor en begrijpt het maar ik wil zelf gewoon niet zo in het leven staan.

Hoe vaak ik ga vloggen, weet ik nog niet. Ik wil mij nog niet vastleggen. Dit blog gaat over mijn goede voornemens er volgt nog een apart blog waarin ik wat meer vertel over mijn blogdoelen voor 2016.

Sporten

Of mijn zwangerschapskilo’s er af zijn? Geen idee zou kunnen. Het maakt mij ook niet zoveel meer uit. Maar in het nieuwe jaar wil ik weer gaan sporten. Heel lang mocht ik niet sporten vanwege mijn diastase die nog niet gesloten was. Binnenkort ga ik even langs de huisarts om dit na te laten kijken. Mocht dit zo zijn, dan ga ik weer lekker sporten. Minimaal 1 keer per week. Niet omdat ik moet afvallen of een six pack wil. Wel omdat ik met Just Dance van mijn gruwelijk fanatieke dochters wil winnen. Niet door een gebrek aan conditie onderaan in de puntentelling wil sukkelen. En daarnaast om post zwangerschapsklachten zoals bekkeninstabiliteit te voorkomen.

1x per week make up dragen

Ooit, was er een tijd dat ik dagelijks make up droeg. Tegenwoordig is dat maandelijks. Waarom? Tja het is er in geslopen. Ik neem er minder de tijd voor. Of misschien is het ook wel omdat ik minder de tijd heb en de juiste spullen mis. Met kerst kreeg ik een mooi oogschaduw palet (zie mijn Instagram). Deze had ik met een reden gevraagd. In het nieuwe jaar wil ik namelijk minimaal 1 dag per week weer make up gaan dragen. De afgelopen dagen heb ik wat gespeeld met looks en kwastjes en ik merk dat ik het eigenlijk gewoon hartstikke leuk vind. Niet dat ik meteen beauty blog ambities heb. Maar zoals Oprah ooit zie “get cute…for you”En dat is de enige reden waarom ik het doe.

Vegetarisch eten

Je hoeft niet elke dag vlees te eten. Dat weet ik. Nu nog iets doen met die informatie. In 2016 pak ik het rigoureuzer aan. We (daarmee bedoel ik mijn gezin) gaan minimaal 1 dag in de week gewoon lekker vegetarisch eten. Ik heb een vegetarisch kookboek gekregen dus dat is alvast een begin.

Sparen

Sparen schijnt makkelijker te zijn, wanneer je een concreet doel hebt. Maar ik wil gewoon wat geld opzij leggen voor…ja waarvoor eigenlijk? Een echt concreet doel heb ik niet. Natuurlijk geld moet rollen. Maar ik vind het zonde als maandelijks al mijn salaris maar uitgeef. Ik wil wat achter de hand houden voor mocht de versnellingsbak van mijn auto aan vervanging toe zijn ( duur geintje). Of als ik een keer een weekendje weg wil met de meiden, dat dit mogelijk is.

Op vakantie

Ik ben al 4 jaar niet meer op vakantie geweest. Twee jaar niet omdat ik als alleenstaande moeder andere prioriteiten had. En afgelopen jaar omdat ik net bevallen ben.  Gemist heb ik het niet. Twee jaar geleden waren we druk bezig te verhuizen. Ook afgelopen zomer heb ik mij niet verveeld in mijn kraambed. Maar dit jaar is het tijd om samen met mijn nageslacht op reis te gaan. Waarheen weet ik nog niet, maar de ervaring van een ander land en andere taal lijkt me erg leuk.

Make over slaapkamer
Wat kan ik zeggen over mijn slaapkamer. Ooit koos ik een kleur voor de muur. De verf was nog niet droog of ik vond hem lelijk. Waarom? Door het omgevingslicht. De cappuccino kleurige verf kleurde onder invloed van zonlicht dat op de rode dakpannen weerkaatste tegen mijn muur net iets te rood/bruin. Tja, zoiets zie je niet aankomen. Dapper als ik ben, besloot ik het niet meteen af te schrijven. Na het meer dan een jaar aangekeken te hebben ben ik er over uit: ik vind het lelijk. Nog steeds en nee dat verandert niet. Tijd voor een ander kleurtje verf. En enkele meubels mogen ook wel weer een nieuw likje verf.

Nou dit waren mijn goede voornemens voor 2016. Mijn blogdoelen volgen nog. Waar wil jij dit jaar aan beginnen?

Foto credits: Pixabay

 • Reply
  Van werkende moeder naar huisvrouw een carrierevrouw vertelt
  13 april 2016 at 14:32

  […] daarvoor. Uiteindelijk was het mijn liefde voor mijn blog ook wat mij er door heen sleepte. In mijn goede voornemens van 2016 hintte ik al vaag op een keuze maken ten aanzien van werken. De ziekenhuisopname van Miss C was […]

 • Reply
  Marjolein
  4 januari 2016 at 23:32

  Hier ook een moeder van 3, 32 urige werkweek en een blog (oh ja, en ook nog een man die aandacht wil). Het is moeilijk he, om al die ballen in de lucht te houden. Ik ben ook steeds meer aan het nadenken over wat ik nou echt wil. Want ze zijn maar 1 keer klein, die tijd komt nooit meer terug. Dat houd ik me steeds vaker voor. Volgens mij zijn dit dilemma’s waar heel veel moeders mee zitten. Vind het goed dat je er zo openlijk over blogt. Ik ben altijd bang voor de collega’s die meelezen en durf eigenlijk niet te schrijven dat ik het liefste stop en mijn tijd in mijn kids en blog steek…

 • Reply
  Bianca
  4 januari 2016 at 22:53

  Hoi Josan,

  Ik lees vaak je blogs. Je was vorig jaar toch fulltime blogger, daarna ben je toch gaan werken? Ik werk 20 uur per week, ik blog ongeveer 1 keer per week (soms een week niet) en puur voor de fun. Fijn trouwens dat je dochter weer thuis is.

  Groetjes Bianca

  • Reply
   Josan
   12 januari 2016 at 21:40

   Hallo Bianca, Leuk dat je zo nu en dan mee leest. Sinds augustus ben ik weer gaan werken. 32 uur per week, maar dat is best veel dus dit jaar weer even kijken waar mijn prioriteiten liggen.

 • Reply
  Mijn blogdoelen voor 2016 - GoodGirlsCompany
  4 januari 2016 at 22:37

  […] noemde al in mijn blog met goede voornemens: blogdoelen voor 2016. Elke dag lekker allerlei stukjes het internet op slingeren is leuk, maar […]

 • Reply
  roryblokzijl
  2 januari 2016 at 12:53

  Mijn beslissing (ook al is het mij destijds min of meer opgedrongen) om te stoppen met betaald werken – want het werken aan mijn eigen bedrijf vanuit huis zie ik ook als werken – is de beste beslissing die ik ooit heb kunnen nemen. Van te hard en te lang werken, onder hoge druk naar de situatie zoals die nu is bevalt mij heel goed. Natuurlijk zijn er frustraties, natuurlijk is het niet perfect. Maar ik ben dolblij dat ik nog een kind heb mogen krijgen op mijn 41ste en dat ik ook heel veel bij haar heb kunnen zijn in die eerste jaren. Ik heb sinds mijn twintigste in loondienst gewerkt (21 jaar dus), dus ik heb beide situaties meegemaakt. De keuze is wellicht niet makkelijk, maar ik kan mij je gedachten hierover heel goed voorstellen. En volgens mij lees ik ook dat het bloggen iets is wat je heel leuk vindt, wat bij je past (en waar je ook heel goed in bent). Volg je hart en je intuïtie.

 • Reply
  Bregje
  2 januari 2016 at 12:13

  Mooie voornemens, hopelijk vind je dit jaar een goede balans en kun je minder gaan werken. Sterkte met Miss C, hopelijk mogen jullie gauw naar huis! X

 • Reply
  somamablog87
  2 januari 2016 at 08:11

  Leuke voornemens, volgens mij ook best haalbaar. Eventueel stoppen met werken is wel een grote stap, maar kan mij er absoluut iets bij voorstellen. Hier niet specifiek heel veel doelen opgesteld. Genieten van het leven en als mijn blog groter wordt zou dat heel leuk zijn. Maar wat je zegt, de cijfertjes zijn niet het belangrijkste!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Dit zijn wij!