Lifestyle Reviews

Mijn fotoboek van Webprint.nl

18 augustus 2015
Webprint fotoboek-ervaringen webprint-digitaal fotoboek maken

Na meer dan 8 jaar maakte ik eindelijk een fotoboek bij Webprint.nl. Enkele weken geleden nam ik jullie al mee tijdens het proces. Begin deze maand kwam hij binnen. De eerste paar weken wilde ik hem graag even voor mijzelf houden. Wegdromen terwijl ik de bladzijden omsloeg. Nog een keer terugsloeg en goede herinneringen ophaalde. Vandaag ben ik eindelijk zover om hem met jullie te delen en dieper in te gaan op waarom dit fotoboek zoveel voor mij betekent.

Webprint- fotoalbum-GoodGirlsCompany

Toen ik via Webprint de mogelijkheid kreeg om een fotoboek te maken, duurde het wel even voordat ik er echt mee aan de slag ging. Op verschillende plekken had ik een overschot aan digitale bestanden. Dat allemaal uitsorteren  was een klusje die ik het liefst zo lang mogelijk voor mij uitschoof. Bovendien was ik een beetje onzeker over het verwerkingsprogramma. Zou het wel aan mij eisen voldoen? Ik had geen zin om er eeuwig mee bezig te zijn en het gefrustreerd aan de kant te leggen.

fotoalbum maken-online een fotoboek maken-Goodgirlscompany

Zo ziet het fotoprogramma er op de computer uit

Mijn ervaringen met Webprint

Gelukkig bleek al mijn bezorgdheid nergens voor nodig. Het programma van Webprint was superhandig. Wie veel achter de computer zit, vindt het net zoals ik prettig wanneer programma’s intuïtief zijn. Dat er een bepaalde logica zit in de besturing ervan. Dat alles bleek aanwezig. Foto’s kon ik makkelijk naar het papier slepen en verplaatsen. Fotokaders en tekstkaders kon ik goed aanpassen. Te weinig pagina’s? Met een paar muisklikken voeg je nieuwe toe. Zodra je een liggend of staand formaat hebt gekozen kan je aan de slag. Ik koos voor een liggend formaat. En toen ik doorhad hoe makkelijk het was, was ik niet te stoppen. Vol enthousiasme vulde ik foto’s van mijn kinderen aan met songteksten en citaten die een speciale betekenis voor mij hebben. Computer crashes? Vergeten om mijn meesterwerk op te slaan? Ik maakte het allemaal mee maar zelfs toen was het programma van Webprint onverwoestbaar. Bleek bij openen van mijn account mijn fotoboek nog intact. Waarvoor hulde.

Webprint fotoboek-ervaringen webprint-review Webprint

Daarna moest ik wachten op het drukken van mijn fotoboek. Nadat ik er zoveel tijd en energie in had gestoken, was ik heel benieuwd. Vooral naar de foto’s die ik niet met een fotocamera maar met mijn mobiel had genomen. Zou het té pixelig of onscherp zijn? Op de website stond dat het maximaal 5 dagen zou duren. Maar ik ontving mijn album al eerder.

Webprint-review Webprint-GoodGirlsCompany

Mijn Webprint fotoboek
Zodra ik hem binnen had, moest ik hem natuurlijk meteen uitpakken. Ik was verbaasd om te zien hoe mooi hij was geworden. Op de buitenkant als kaft prijkt een foto van mijn kinderen. Op de zijkant hun namen en op de binnenkant van de kaft de boodschap die ik mijn meiden mee wil geven. De teksten waren goed leesbaar over de foto’s heen gedrukt en mooi uitgelijnd. De bladzijden zijn goed in de kaft gelijmd waardoor je prettig door het boek heen bladert. Zelfs wanneer je er vluchtig doorheen bladert, slaan de pagina’s makkelijk om zonder dubbel vouwen. Ik voegde behoorlijk wat extra bladzijden toe, toch is het geen pompeus boek. Het formaat ligt lekker in de hand.

En als laatste zijn zelfs de foto’s die ik alleen met mijn telefoon genomen had, van een mooie kwaliteit. Geen pixels, maar mooi drukwerk. Hoewel het mogelijk was om een nog luxere buitenkant te kiezen, ben ik erg blij met het resultaat het is een mooie hardcover die de inhoud goed beschermd.

Webprint fotoboek-review Webprint-GoodGirlsCompany

Hoe geef ik ons levensverhaal door aan mijn kinderen?
Pagina na pagina vertelden foto’s ons verhaal. Van geboorte tot de waar we nu zijn. Door de geboorte van Miss C ben ik mij veel meer bewust hoe belangrijk het is wanneer kinderen tastbare herinneringen aan vroeger hebben. Soms kijk ik naar mijn jongste en die ik iets van haar zussen in haar. Of denk ik “Je zusje keek ook zo op jouw leeftijd”, Maar mijn beide oudste dochters hadden daar helemaal geen weet van. Wanneer ik een ze een babyfoto liet zien, wisten ze niet om wiens foto het ging. Door mijn scheiding had ik even tijd nodig om na te denken over hoe ik ons levensverhaal wilde vertalen. De tijd ervoor en de tijd erna. Hoe wilde ik dat mijn meiden zich deze later zouden herinneren? Tegelijkertijd was het ook goed voor mijzelf om er mee bezig te zijn. Te zien dat ik ondanks dat ik niet altijd met enorme warme gevoelens aan deze periode terugdenk ik wel enorm veel gelukkige momenten met mijn dochters heb gehad. Dat ik bevoorrecht ben omdat ik doordat ik veel thuis was deze gelukkige momenten ook voor de camera kon vastleggen.

 • Reply
  Sas
  20 augustus 2015 at 11:33

  Ziet er erg leuk uit zeg, lieve foto’s. Veel plezier ervan

  • Reply
   Josan
   21 augustus 2015 at 07:23

   Dank je wel. Ik vind hem ook mooi geworden

 • Reply
  Judith
  20 augustus 2015 at 08:51

  Wij doen er elk jaar 1. Vind zo leuk!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  18 augustus 2015 at 13:59

  Mooi boek geworden. Ik vind de foto op de cover erg leuk gedaan. En het lettertype voor de teksten naast de foto’s vind ik heel persoonlijk.

 • Reply
  Malou
  18 augustus 2015 at 10:22

  Wauw, wat mooi zeg!

 • Reply
  Seline
  18 augustus 2015 at 08:21

  wat ziet het fotoboek er gaaf uit! Staat hier ook op het lijstje om er nog eens een te maken!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!