Feestjurken, bruidsmeisjeskleding en Communiejurken Meisjeskleding

Mijn favoriete kledingmerken voor zusjes

19 februari 2016
Mim-pi-Le chic-GoodGirlsCompany-kleding voor zusjes-exclusieve meisjeskleding

Als ik vertel dat ik 3 dochters heb, is vaak een van de eerste reacties “Oh, wat leuk! Dan ben jij waarschijnlijk lekker snel klaar met kleding kopen”. Mensen hebben het idee dat ik met een grote shopping trip 3 dochters kan kleden. Als de oudste nieuwe kleding heeft kunnen de daarop volgende meiden haar kleding afdragen. Toch? In de praktijk blijkt het helemaal niet zo praktisch te zijn. Ze hebben een verschillende smaak en andere lichaamsbouw. De een is lang en heel tenger. De ander is kleiner dan gemiddeld maar zit qua gewicht juist weer op de goede lijn. Mijn meiden in precies dezelfde merken kleden is dus een uitdaging. Maar voor dit blog laat ik je mijn favoriete kledingmerken voor zusjes zien.

Le chic

Le chic is zo’n kledingmerk die zeer geschikt is voor zusjes. Doordat het kledingstukken heeft in de maten 68 t/m 152 is het geschikt voor meisjes in verschillende leeftijdscategorieen. In huishouden GoodGirlsCompany is Le chic voornamelijk een merk die mijn oudste dochter draagt. Haar kledingstijl is heel klassiek. Zij vindt die strikjes en versieringen ook echt leuk. Als moeder ben ik blij dat dit merk kledingstukken tot en maat 164 heeft. Mijn dochter heeft namelijk de lengte van een 12 jarige. Maar ik kleed haar vaak liever nog niet alsof ze al een tiener is. Met dit merk is het gelukkig mogelijk haar ‘age aproriate’ te kleden.

De leukste merken voor zusjes-GoodGirlsCompany-meisjeskleding-Le chic zomer 2016

Op deze foto draagt ze een setje uit de voorjaarcollectie van Le chic.

De leukste merken voor zusjes-GoodGirlsCompany-meisjeskleding

le chic baby

Miss C draagt hier een navy blauw jurkje uit de lente zomercollectie van Le chic in maat 80. Hij is nog iets te groot maar dit is een ideaal feestjurkje voor baby’s. Tijdens feestelijke gelegenheden zoals een bruiloft of communie is het natuurlijk ook leuk wanneer de allerkleinsten er feestelijk uit zien.

Mim-pi-GoodGirlsCompany-kleding voor meisjes

Mim-pi

Terwijl ik mijn middelste dochter dus niet kan kleden in Le Chic, staat Mim-pi haar wel weer ontzettend leuk.De eigenzinnige patronen, leuke accenten en knalkleuren passen perfect bij haar expressieve en ondernemende persoonlijkheid. En ik vind het ook ontzettend leuk staan bij Miss G.

Mim-pi-GoodGirlsCompany-kleding voor zusjes

Op deze foto draagt Miss B het mooi zwanenjurkje van Mim-pi. Deze kocht ik een tijdje geleden bij de V&D toen was hij afgeprijsd van € 69,95 naar € 19,95.

Mim-pi-GoodGirlsCompany-kleding voor zusjes

Name-it

Ook Name it is zo’n kindermerk waar ik erg dol op ben. De Scandinavische printje en het eco-katoen vinden hier in huis gretig aftrek. Vergeleken bij de eerder genoemde merken is het ook goede betaalbaar. Echt een merk die de kinderen ook mogen dragen als ze naar school gaan.

leuke merken voor zusjes-GoodGirlsCompany

Op deze foto draagt Miss G een tule poederroze rok van Name it. Maar haar zusjes hebben T-shirt en broeken van dit merk in hun kledingkast liggen. Verder ben ik ook dol op Pomp de Lux, Noppies, Oilily, Z8, LoFff en Room Seven. Dus outfit foto’s zullen vast wel een keer volgen.

Als ik mijn dochters in dezelfde merken wil kleden vind ik het belangrijk dat:

 • de kleding past bij hun karakter of persoonlijkheid
 • het kleding is die bij hun leeftijd past.

Gelukkig zijn er steeds meer kledingmerken die ook een babycollectie hebben waardoor het ook makkelijker is om de jongste hetzelfde te kleden als haar zussen.

Heb jij kinderen en kleed jij ze ook wel eens allemaal in hetzelfde merk?

Liefs Josan

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  19 februari 2016 at 10:57

  Dat blauwe navy jurkje vind ik superleuk!

  • Reply
   Josan
   19 februari 2016 at 15:37

   Dank je wel Nicole. Ik vind hem ook super staan bij haar 🙂

 • Reply
  wilmaaablog
  19 februari 2016 at 10:20

  Je hebt een mooie smaak! Stiekem zou ik het ook wel leuk vinden om elk kind iets nieuws te geven in plaats van dat ze het allemaal maar door dragen. Hele leuke kleren en wat staat het je dochters mooi!

  • Reply
   Josan
   19 februari 2016 at 15:38

   Dank je wel Wilmaa. Ik koop ook regelmatig wat tweedehands hoor maar ik vind het wel belangrijk om kleding te kopen die bij het kind past. Ena als het dan ook nog eens zo mooi is afgeprijsd kan ik het helemaal niet laten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]