Family Diary

Mijn eerste werkmaand

21 september 2015
Mijn eerste werkmaand

Het zit er op! Mijn proefperiode zit er op en daarmee ook mijn eerste werkmaand. Vier weken om te ontdekken of de baan waar ik op solliciteerde in de praktijk ook bij mij past. En of mijn nieuwe werkgever ook blij wordt van mij. Na mijn eerste werkweek volgden nog eens drie weken. Weken waar ik niet over schreef. Ik had al mijn energie nodig om te wennen. Aan mijn werk, het nieuwe ritme thuis maar ook aan mijzelf. De laatste keer dat ik werkend was, was ook al weer enige tijd geleden. Hoe het mij verder verging deel ik in dit blog.

Voor veel medewerkers is een proefperiode een formaliteit. Ze staan er niet bij stil dat de baan waar ze op hebben gesolliciteerd en al werkzaam in zijn alsnog aan hun neus voorbij kan gaan.  Dan moet je wel ontzettend onderpresteren. Elke dag vet te laat komen, je ziek melden in de eerste maand of iets anders van die aard. Dat dacht ik altijd totdat het mijzelf overkwam.

Zo’n 3 jaar geleden overleed mijn vader in mijn proefperiode. Presteerde ik onder de maat? Wellicht, was ik niet die gezellige collega? Waarschijnlijk maar om nu te zeggen dat het zo erg was om mij te ontslaan?!  Nee, dat was het niet. Men zocht een makkelijke reden en hoe pijnlijk dit voor mij ook was om dit in deze moeilijke periode mee te maken, ik nam geen wraak. Mijn wraak bestond uit een betere baan vinden. Met meer salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Toch was het onheil al geschied. Niet mijn ego maar mijn zelfvertrouwen liep een enorme deuk op. In plaats van dat ik bezig kon gaan met rouwen en mijn vaders dood verwerken, had ik de stress van opnieuw een baan vinden. Het ligt al weer wat jaren achter mij, maar toch…Ik haal pas rustig adem na mijn proeftijd. En tot die tijd doe ik krampachtig mijn best. Wil ik alles perfect doen en vooral geen fouten maken. Alleen als je ergens nieuw bent, maak je wel eens fouten. Het hoort erbij…

In de afgelopen 4 weken moest ik wel wat hordes nemen. De eerste week had ik nog wel een beetje een gevoel dat ik wist waar ik mee bezig was. De tweede week was ik echter het spoor bijster. Er kwam zoveel nieuws op mijn pad en ik begon te twijfelen. Zou ik het ooit leren? Toen ik in de derde week een van mijn belangrijkste taken met goed gevolg afrondde, kreeg ik er weer een beetje vertrouwen in. En in week 4 kon ik het gevoel loslaten dat ik soms echt behoorlijk achter de feiten aanliep.Ik leerde namelijk al snel dat ik niet de enige ben. Dat dingen in de waan van de dag nu eenmaal adhoc gaan. Sterker nog. Het hoort erbij.

Mijn eerste werkmaand was intensief, uitdagend maar ook leuk. Ik leerde leuke nieuwe collega’s kennen en ben er trots op om deel uit te maken van dit team!

 

 • Reply
  Iris
  22 september 2015 at 20:33

  Superfijn dat het nu zo goed gaat! Ik ben ook net begonnen met een nieuwe baan en herken het helemaal wat je zegt. Je wilt geen fouten maken, maar je weet dat het toch moet, ook om beter te worden in werk. Ik ervaar dat toch altijd wel als een stressvolle periode daardoor. Maar goed, ook dat gaat voorbij.

  • Reply
   Josan
   23 september 2015 at 07:21

   Hallo Iris, jij ook veel succes met je nieuwe baan.

 • Reply
  Kiran
  21 september 2015 at 22:45

  Wow. Wat slecht dat dat bedrijf geen begrip kon opbrengen toen je in zo’n moeilijke periode zat. Hopelijk heb je nu wel een leuke baan (en een betere werkgever…)!

  • Reply
   Josan
   23 september 2015 at 09:53

   Ja, ik was er echt even kapot van. Maar achteraf moest het gewoon zo lopen. De werkgever die daarna kwam was zoveel beter 🙂

 • Reply
  Anne-Marie
  21 september 2015 at 22:38

  Nu deze ‘drempel’ genomen is kan je hopelijk echt gaan genieten van je baan!

  • Reply
   Josan
   23 september 2015 at 09:53

   Dank je Anne- Marie dat hoop ik ook!

 • Reply
  Romy
  21 september 2015 at 08:12

  Fijn dat de baan je zo goed bevalt en wat een rotstreek van die ex-werkgever om in zo’n kwetsbare periode je contract niet te verlengen! Ik herken het perfectionisme en hoop dat je nu op je plek zit.

  • Reply
   Josan
   23 september 2015 at 09:55

   Dank je wel Romy, ja het was inderdaad echt heel vervelend. Maar goed wat je zaait zul je oogsten. Ik ging er daarna zo veel meer op vooruit dat ik er achteraf wel weer een beetje om lachen kan.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!