Lifestyle

Mijn eerste maand Netflix

26 september 2015
Mijn eerste maand Netflix

Netflix wie kent het niet? Waarschijnlijk ben ik een van de laatste bloggers om zich aan te melden. Als ik het zo geloven mag, heeft iedereen het. Behalve ik. Dat wil zeggen tot eind vorige maand. Ik had namelijk al vaker gehoord dat ik er iets mee moest. Benieuwd of ik om ben? Lees dan gezellig verder.


Allereerst uit de mond van mijn oudste dochters. Een van de voordelen van co-ouderschap is twee huizen. Laat men in het andere huishouden nu toevallig wél Netflix hebben. Ergens hadden mijn dochters verwacht dat dit argument voldoende was om mij mee te krijgen. Maar helaas voor hen was ik niet onder de indruk. De volgende poging kwam van kraamvisite. Het was echt enorm handig. Leuk om in de Zomer een proefperiode te proberen. Ook buren bleken het te hebben. Vandaar dat ik op een regenachtige avond zomaar uit het niets besloot dat ik het ook moest hebben. Met ruim 125 tv zenders is de keuze natuurlijk erg beperkt. Om daar verandering in te brengen installeerde ik Netflix.

Welke serieus op Netflix kijk ik graag

Via app liet ik me informeren over taal en ondertiteling instellen. Toen dat ik goed zat, zat er niks meer tussen mij en Netflix in. Dit was een match made in heaven.

Modern Family

Modern Family

Als eerste begon ik aan seizoen 1 van Modern Family. Deze serie kende ik eigenlijk al uit de tijd dat het nog gewoon op Tv was. Sterker nog ik heb mijn broertje ooit heel wat DVD’s er van gegeven. Toch was ik al weer vergeten waar de eerste afleveringen over gingen.  De pilot aflevering was dan ook prima om alle personages te leren kennen. Wat heb ik gelachen om hoe Cameron Lilly aan de familie voorstelde. Echt, ik ging helemaal stuk. Miss C schrok zich rot van mijn gelach. Modern Family staat voor mij synoniem aan gezellig een beetje ME-time. Het kijkt makkelijk weg, is vermakelijk en met een knipoog. Mijn leukste personages? Gloria natuurlijk. Ik herken wel iets van haar temperament. Oh en Phil vind ik erg grappig. Vooral omdat hij denkt heel cool te zijn als vader…

New-Girl- NetFlix

New Girl

New Girl is zo’n serie waar ik wel eens over gehoord had, maar nog nooit zelf bekeken had. Dus ik stapte er aardig blanco in. Gewoon kijken en we zien het wel. De pilot aflevering kwam meteen goed binnen. Heerlijk hoe akward Jess is. Ik moest enorm lachen. Eigenlijk is ze best wel een beetje vreemd. Leuk want dat maakt al mijn datingblunders en ongemakkelijke situaties meteen een stuk minder erg. Dit is echt zo’n serie die ik heel gemakkelijk verder kan kijken. En mij met enige pijn in mijn hart terug laat kijken op mijn studententijd. Ik wou dat ik zulke grappige, lieve mannelijke huisgenoten had gehad.

Orange is the New black-Netflix

Orange is the New Black.

De pilotaflevering vond ik twijfelachtig. Terwijl ik het bekeek, vroeg ik me af of ik het leuk vond of niet. Eerlijk gezegd had ik er niet meteen wat mee. Ik vond het nogal ver gezocht. Mara goed, sommige series moet je leren kijken. Naarmate de tijd vordert en je meerdere afleveringen gezien hebt, ga je het leuk vinden. Zegt men. Dus verstand op nul en kijken. Na meerdere afleveringen kan ik het volgende zeggen: ik begrijp het verhaal beter. En ook moet ik om zommige scenes lachen. Toch is het wat mij betreft niet mijn favoriete serie. Sorry!

Mad Men season 4-Netflix

Mad Men

Mad Men kende ik eigenlijk al voordat ik van Netflix had gehoord. De eerste 3 seizoenen heb ik namelijk op DVD. Ik ben afgehaakt omdat ik seizoen 4 wilde hebben en die was nog niet in Nederland uit. Ik begon dan ook waar ik geïndigd was. Heerlijk! Ik houd van het onpeilbare van Don Draper en natuurlijk Betty. Ik moet altijd lachen om haar manier van opvoeden. De komende tijd zal ik waarschijnlijk alle seizoenen bekijken. Heerlijk!

Kijk ik nu weer tv?
Tot op heden zijn dit de series die ik in de afgelopen maand op Netflix heb gegeken. Van iemand die eigenlijk nooit keek, ben ik veranderd naar een persoon die tv kijken nu weer leuk vind. Het assortiment is lekker divers. Ook een pluspunt aan Netflix vind ik dat ze je waarschuwen als je proefmaand voorbij is. Voorlopig denk ik niet aan opzeggen. Wij gaan lekker onze tweede maand in.

Series die ik nog wil zien:

 • House of cards
 • Gossip Girl

Houd jij van Netflix en zijn er programma’s die ik moet zien?!

 • Reply
  Neerwaartse spiraal - GoodGirlsCompany
  1 oktober 2015 at 20:40

  […] Mijn eerste maand Netflix […]

 • Reply
  Annelies
  28 september 2015 at 17:54

  Orange Is The New Black is echt mijn favoriete Netflix serie. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Daar kwam ik tijdens seizoen 3 pas achter. MAd Man is ook geniaal en New Girl is gewoon leuk.

 • Reply
  Nicky
  28 september 2015 at 12:26

  Wij hebben Netflix 6maanden lang gehad voordat ik het opzegde. Het is leuk om te hebben maar op het moment mis ik het niet. De series die ik volgde kan ik online ook gewoon zien en daarbij komt dat online vel verder is als Netflix. Leuk dat je Netflix ontdekt hebt 🙂

 • Reply
  Sanne
  26 september 2015 at 22:50

  leuk artikel, ik geloof dat ze modern familie nog op tv spelen. Ik heb geen netflix, alleen hoor ik altijd veel goede dingen 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!