Family Diary Persoonlijk

Mijn drie disaster dates

29 januari 2016
disaster dates-GoodGirlsCompany

Gisteren vertelde over mijn online date ervaringen als alleenstaande moeder. Of eigenlijk misschien wel het gebrek hier aan. Dan heb ik mij nog helemaal niet gewaagd aan Tinder. Er zijn mensen die zeggen dat je liefde niet kan afdwingen. Dat zoiets vanzelf naar je toe komt. Op de postbode na, kwam er niemand zomaar naar mij toe. Dus sprong ik gewoon in het diepe.

Wat zeg je?

Mijn eerste date was in Deventer. Het zou op een vrijdag zijn na werktijd. Deventer lag mooi op de route naar huis. Was het niks? Dan was ik zo weer weg. Ik had de locatie uitgezocht en een tafeltje gereserveerd. Bij binnenkomst constateerde ik dat mijn date zowaar op zijn profielfoto leek. Ook dat is altijd maar afwachten. We hadden in de afgelopen tijd alleen een paar keer gechat. Maar ik houd niet van oeverloos heen en weer mailen. Ik wist dat hij net zoals ik een kind had, dus dat praatte makkelijker. Alhoewel? Tijdens het gesprek viel het mij een aantal keer op dat hij mij niet begreep. Niet om dat ik bij vlagen met een Twents accent spreek. Het ging om gewone Nederlandse woorden. Voor mij dan. Woorden die ik dagelijks gebruik in een gewone conversatie. Er zat niks anders op dan die woorden uit te leggen of met synoniemen te omschrijven. Jammer, maar het haalde wel de vaart uit ons gesprek. Bij elke zin dacht ik: ‘Zou hij dit wel begrijpen?”

Na een hele avond woorden wikken en wegen was mijn energie op en wilde ik naar huis. Alleen nog even afrekenen. Maar wie betaalt er? Leuk hoor die emancipatie. Maar als het om daten gaat, ben ik best wel ouderwets. Een deur openhouden en de rekening betalen, levert bij mij geen strafpunten op. Natuurlijk kan ik het zelf. Maar juist omdat ik het zelf kan, waardeer ik het nog meer als een man dit doet. Bij de kassa kwam ik erachter dat we blijkbaar zelf ons eigen deel betaalden. Hij had contant geld bij zich. Helaas niet eens voldoende voor het bedrag dat hij zelf gegeten had. Maar hij had verder geen portemonnee bij zich. Ik had het wel gezien, trok mijn bankpas, pinde de hele rekening zelf inclusief fooi en liep weg. Het is nooit wat geworden. En hij begrijpt nog steeds niet waarom.

Mister Popular

Om te daten hoef je geen lid te zijn van en datingsite. Het kan ook via Facebook. Zo had ik zomaar een berichtje van een voor mij onbekend persoon in mijn inbox. Gelukkig kan je op Facebook onopvallend kijken of jullie gezamenlijke vrienden hebben. Dat hadden we, maar ik wist zeker dat ik hem nog niet eerder had gezien. Bovendien had hij een nogal opvallende foto. Bij nader onderzoek bleek dat dit kwam omdat hij een televisie- en radioprogramma presenteerde. Iets waar ik totaal niet van onder de indruk was. Sterker nog, om die reden hield ik de boot zelfs af en reageerde ik niet. Maar de aanhouder wint. Of in zijn geval; we gingen op een date.

Als iemand zo lang zijn best doet om je voor een date te strikken, zal hij wel iets speciaals in petto hebben. Iets onvergetelijks! Dat was het zeker. Zo bleek het dat hij op het moment van daten ook een voetbalwedstrijd moest voorzien van commentaar. Daar zat ik dus. First row naar een balspel te kijken. Terwijl ik probeerde om de vragen van de tv crew te ontwijken waar hij mij nu van kende. Gelukkig was de wedstrijd op tijd afgelopen. Tijd voor een herkansing. We hadden de rest van de avond nog.

Fout! Hij had toegezegd om aanwezig te zijn bij een meet en greet. Een voetbalteam had dat gewonnen en die kon hij niet teleurstellen. Dus reed ik met hem mee naar de middel of nowhere om daar in de voetbalkantine een of ander spel te spelen boordevol voetbalvragen. Daar zat ik dus terwijl ik nieuwsgierige ogen probeerde te ontwijken. Maar opgedoft en in mijn dating outfit viel ik een beetje uit de toon bij mensen in sportkleding. Ik had barstende honger want ik had de hele avond nog niks gegeten en het begon al laat te worden. Dat ‘eventjes’ duurde uiteindelijk de hele avond. Dus vroeg ik de barmedewerker maar om een broodje met kaas. De reactie van mijn date? “ Pop, je deed het geweldig. Kijk zo’ n vrouw zoek ik dus. Eentje die er leuk uitziet, slim en grappig is en snapt hoe belangrijk mijn carrière voor mij is…”

Afritsbroek

Drie maal is scheepsrecht! Mijn derde date moest perfect zijn. Dus ik mailde wat meer heen en weer om te zien of hij mij wel begreep. Controleerde of hij niet stiekem van voetbal hield. Er was geen vuiltje uit de lucht. Mijn derde date kende zelfs een collega waarmee ik in het projectteam zat. Hij had een website die er prima uitzag en we konden leuk praten over het werk wat ik destijds deed en zijn werk. Het had zelfs enige overlapping.

Toen ik hem op het station ontmoette, constateerde ik dat hij een afritsbroek droeg. Niet mijn ding, maar je moet een mens niet beoordelen op zijn kledingkeuze toch? Bovendien werkte hij in de tuinbouw en die mensen dragen wel vaker lelijke functionele kleding. Vanwege zijn interesse had ik voorgesteld om even te wandelen in het stadspark. Na een wandeling zouden we vanzelf kunnen neerstrijken in het centrum. Tijdens de wandeling vielen me een aantal dingen op. Ik kon er niet precies de vinger opleggen, maar mijn gevoel zei me dat er iets aan de hand was.

Op een gegeven moment pakte hij zijn iPad en vroeg mij om iets te zeggen. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk omdat hij mij zomaar ongevraagd begon te filmen. Daar zei ik wat van. Het begon schemerig te worden dus dan had hij sowieso niet voldoende licht. Dat leek hij grappig te vinden. Of ik het nog eens wilde zeggen. Weer pakte hij de iPad om te filmen. En weer gaf ik aan dit niet te willen. Door nog wat vreemde voorvallen, viel bij mij het kwartje; volgens mij is hij autistisch!

Daarmee viel hij af als potentieel datingmateriaal. Maar om hem geen valse hoop te geven, besloot ik zo diplomatiek mogelijk te zeggen dat het niks ging worden. Wel vond ik het prima om even ergens iets te eten. Maar hij was boos. Hoe kon ik nu al weten dat het niks ging worden?! Ik was wel heel makkelijk om hem helemaal naar Arnhem te laten reizen en dan binnen 30 minuten te zeggen dat het niks ging worden. Hij boos, ik gepikeerd. Ja ja, het was me wat. Juist toen ik dacht dat het niet erger kon, kwam hij met het verhelderende idee “Dat wij nu al ruzie hebben, is iets positiefs. Als we het allebei niet belangrijk vonden, zouden we er geen ruzie over maken. Wij horen bij elkaar…” Zie je daar maar een uit te praten. Dat ging ook niet.

Hij wilde niet met mij mee eten in het centrum en ook niet op de trein naar huis. Uiteindelijk ben ik maar weggelopen en bleef hij boos in het park achter. Hij is thuis gekomen. En ook al zag hij ons meningsverschil als een positief teken, het is nooit wat geworden.

Heb jij ook wel eens online gedate? En zo ja, wat waren jouw disaster dates?

Liefs Josan

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

 • Reply
  Ilse
  30 januari 2016 at 15:19

  Haha, ik heb zelf al erge dingen meegemaakt op date, maar deze 3 zijn het te erg! Vooral die presentator. Echt niet te geloven!

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 21:30

   Hahaha kan ik dat bij jou ook ergens lezen?!

 • Reply
  Eva
  29 januari 2016 at 23:52

  Haha wat erg die laatste date!! Geweldig om te lezen!

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 07:38

   Ja echt, ik voelde me zo slecht! En ik kom hem ook maar niet aan het verstand brengen dat ik het totaal niet als iets positiefs zag om al ruzie op de eerste date te hebben. Bovendien bleek ook dat hij mijn profiel nooit had gelezen want hij wist niet dat ik al kinderen had.

 • Reply
  Mariska
  29 januari 2016 at 17:15

  Wat een drama! Je bent wel netjes en eerlijk gebleven! De man uit disaster date 2 komt een tikkeltje zelfingenomen over. Alsof je niet iets beters te doen hebt dan in principe alleen op hem wachten!

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 07:39

   Ja klopt, Mariska. En hij begreep niet waarom zijn vorige huwelijk het niet had gered…

 • Reply
  Nicole Orriëns
  29 januari 2016 at 15:47

  Ik moet er eigenlijk niet aan denken om te moeten daten… En al helemaal niet online. Succes gewenst!

  • Reply
   Josan
   30 januari 2016 at 07:39

   Ik ook niet Nicole. Het was 3 jaar geleden :-))

 • Reply
  Daten als alleenstaande moeder - GoodGirlsCompany
  29 januari 2016 at 15:18

  […] dan weer ongemakkelijk en soms ook uiterst hilarisch en beschamend. Morgen vertel ik je over drie disaster dates. Iets over afritsbroeken en hoe je iemand een blauwtje laat lopen in het […]

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎼 Deck the halls with boughs of holly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la
'Tis the season ✨to be jolly
Fa-la-la-la-la, la-la-la-la 🎄🤶🏾🎅🏾 Ik ben echt helemaal in de kerststemming hoor mensen 🙋🏾‍♀️
.
.
. #kerst #kerstmis #feestdagen #kerstversiering # kerstdag #kerstdagen #kerstdecoratie #kerstvakantie
 • ⭐𝒢𝓊𝑒𝓈𝓈 𝓌𝒽𝒶𝓉?!⭐⁣
⁣
Vandaag gaan we naar Disney on Ice! Het jaarlijkse familie uitje met de meiden. Chloe stuitert al weken rond van de voorpret en weet precies welke Elsa jurk ze aan wil. 🎉 En ik weet dat ik tot in de zomervakantie bij het avondeten God van haar moet danken dat we in december naar Disney on ice konden gaan 🙏 😆⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys⁣
#letthekids #umh_kids #humansofjoy #momazine #kindredmemories #illuminatechildhood
 • ⭐𝓐 𝓫𝓪𝓫𝔂 𝓶𝓪𝓴𝓮𝓼 𝓵𝓸𝓿𝓮 𝓼𝓽𝓻𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓭𝓪𝔂𝓼 𝓼𝓱𝓸𝓻𝓽𝓮𝓻, 𝓽𝓱𝓮 𝓷𝓲𝓰𝓱𝓽𝓼 𝓵𝓸𝓷𝓰𝓮𝓻, 𝓼𝓪𝓿𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓼𝓶𝓪𝓵𝓵𝓮𝓻 𝓪𝓷𝓭 𝓪 𝓱𝓸𝓶𝓮 𝓱𝓪𝓹𝓹𝓲𝓮𝓻⭐ ⁣
.⁣
Wat heeft jouw kind toegevoegd aan jouw leven maar had je totaal niet verwacht?⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#cutepregnancy #zwangerschap #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement t #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfasjion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnanyphoto #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #thebump #babyontheway #bump #30weken #30weekspregnant #30weeks
 • A work of art has no importance whatever to society. It is only important to the individual. -Vladimir Nabokov .
.⁣
#elfontheshelf2019 #elfontheshelf #elfonashelf #elfontheshelfmeme #elfontheshelfclassroom #elfontheshelfideas #elfontheshelfinspiration #elfontheshelfchallenge #elfontheshelfadventures #elfontheshelfnl #elfontheshelfuk #elfontheshelfshenanigans #elfontheshelfarrival #elfontheshelf_norge #scoutelfideas #scoutelfreturnweek #scoutelf #christmas #festive #christmasinpiration #naughtelf #naughtyelfontheshelf #naughtelves #christmasdecorations #kerst #kerst2019 #bananaart
 • ⭐️𝓣𝓱𝓻𝓸𝔀𝓫𝓪𝓬𝓴 𝓣𝓱𝓾𝓻𝓼𝓭𝓪𝔂 ⭐️ Toen Chloé nog klein was en nog wel eens een stoere broek en flanel droeg 😍
.
.
.
⠀⠀
#throwbackthursday #mamablogger #honestmotherhood #clickinmoms #dailyparenting #cameramama #familyfirst #familyforever #familyiseverything #bedeeplyrooted #eternalmotherhood #zwanger #joyfulmamas #momadvice #ig_motherhood #nestingly #mytinytribe #documentingmotherhood #ipreview
 • ⭐𝐼𝒕'𝒔 𝒕𝒉𝒆 𝒎𝒐𝒔𝒕 𝒘𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒇𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒆 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒚𝒆𝒂𝒓⭐⁣
⁣
Ik heb echt mega zin in de #kerstvakantie. 🎄Gewoon 2 weken niet vroeg opstaan voor school😅 en lekker in warme onesies kerstfilms kijken.❤⁣
.⁣
Heb jij ook zin in de kerstvakantie of veroorzaakt het vooral kerststress?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#kerst #kerst2019 #kerstboom #kerstboom #kerstbal #dutchmom⁣
#familyforever #clickinmoms #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #momblogger
 • ⭐ 𝓢𝓲𝓽𝓽𝓲𝓷𝓰 𝓹𝓻𝓮𝓽𝓽𝔂⭐ ⁣
Dat gaat me vandaag niet helpen. Minimaal 5x prikken in het ziekenhuis. En ervaring leert dat ze nooit mijn aders kunnen vinden dus dat het wel vaker wordt. En dat op een lege maag... gewoon tandjes op elkaar en me niet verzetten tegen al die naalden. Echt ik ben zo geen held met naalden 😨😭 ⁣
⁣
Alleen daarom twijfel ik al aan die hele kinkhoest vaccinatie 💉 moet gaan halen. Valt die mee? ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#30weeks #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #zwangerschap #pregnancydiary #zwangerschapsfotografie #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #babyontheway #stylishbump #mumtobe #maternitystyle #thebump #babybelly #30weekspregnant
 • 𝓦𝓸𝓮𝓷𝓼𝓭𝓪𝓰𝓶𝓲𝓭𝓭𝓪𝓰⁣
⁣
De dagen gaan snel en ze worden zo snel groot. Juist daarom probeer ik er alles aan te doen om ze mooie herinneringen mee te geven. Onze eigen gewoontes, rare manieren en mooie betekenisvolle rituelen. Zoals kerstkoekjes bakken. Het maakt niet uit of ze lukken of mislukken. Het gaat om het plezier.⁣ ⁣
Wat doe jij graag op de woensdagmiddag?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
https://www.goodgirlscompany.nl/zelf-kerstkoekjes-maken/ #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #bloggermum #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #blogonmama #kerst #kerstkoekjes #momblogger #littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childrenofig #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #bakken ⁣
#kindredmemories
 • 𝐻𝑜𝓂𝑒 𝒾𝓈 𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒 𝓉𝒽𝑒 𝒽𝑒𝒶𝓇𝓉 𝒾𝓈⁣
⁣
Allereerste #weekvlog online op #YouTube waarin ik jullie meeneem in ons nieuwe huis! Na maanden van wachten, veel regelen en stress is het dan bijna zover. Hij is bijna af dus we mochten gezellig met een helmpje op ons koppie rondlopen over de bouwplaats. ==> https://youtu.be/D2CvsWDiass⁣
⁣
Heb je nog tips waar ik op moet letten bij de oplevering?⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
#nieuwhuis #nieuwbouw #vlog #thuis #verhuizen #video # ⁣
#vlogger #vlogging #videography #filming #youtubechannel #mama #mamablogger #arnhem #nederland #momblog #momblogger #subscribe #mommyblog #motherhoodunplugged #motherhoodthroughinstagram #mommyblogger #smallyoutuber
 • Iedere zwangere vrouw schijnt last te hebben van zwangerschapscravings. Ik ook...in de nieuwste video vertel ik openhartig over waar ik mijn man voor op pad stuur en hoe agressief ik word als hij het opeet. ====> https://youtu.be/NpzbxGPPDos⁣
⁣
#zwanger #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world n #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother # #foodie #foodlove #eten #gezomd #foodpassion #foodaddict #foodheaven #foodcoma #foodigers
 • ⭐𝟯𝟬 𝔀𝓮𝓴𝓮𝓷 𝔃𝔀𝓪𝓷𝓰𝓮𝓻⭐⁣
⁣
Gisteren bij de gyneacoloog geweest. Baby is netjes boven de groeicurve dus met een beetje geluk wordt het een groot kind net zoals zijn zus. Omdat het zo goed gaat, mag ik waarschijnlijk poliklinisch bevallen. Ik ben echt zo happy!!! Donderdag nog even verschillende prikken en onderzoeken doorstaan, maar het ziet er naar uit dat ik verder deze maand niet terug hoef te komen voor controles. ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #expectingmom #mommytobe #pregnantlife #pregnancystyle #zwanger #zwangerschapsshoot #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantfashion #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #dutchmom #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #30weeks #30weken

Dit zijn wij!