Bloggen Lifestyle

Mijn blogdoelen van 2015

28 december 2015
Blogdoelen 2015-Terugblik op 2015-GoodGirlsCompany

Nadat mijn blog een aantal jaren had stil gestaan, begon het eind vorig jaar toch weer te kriebelen. In een aantal maanden tijd zag ik het aantal dagelijkse bezoekers stijgen. Ook verzamelden er zich steeds meer fans via mijn social media. Zonder dat ik het ergens duidelijk uitsprak ging mijn frequentie van een paar keer per maand naar wekelijks en uiteindelijk zelfs dagelijks. Niet omdat het moest, maar gewoon omdat het leuk was. Van het een kwam weer het ander. Al snel was ik weer helemaal besmet met het blogvirus. Dit jaar had ik verschillende momentwen waarop ik dacht; daarom vind ik bloggen dus zo leuk!


Nu ik weer 32 uur in de week werk, merk ik dat ik het mis. Dit gaat hoe langer hoe meer tot onvrede leiden.Voor mij is bloggen echt mijn uitlaatklep. Ik merk dat nu ik er te weinig tijd voor heb daardoor regelmatig niet lekker in mijn vel zit. Niet omdat ik het aantal bezoekers zie dalen. Het tegendeel is zelfs waar. Maar wel omdat ik soms te veel ideeën heb en te weinig tijd om ze uit te werken. Dit leidt tot frustratie en onvrede. In de afgelopen weken heb ik heel veel tijd gehad om na te denken over wat ik nu wil. Deze week vertel ik hier meer over op mijn blog.

Persoonlijk bloggen

Deze week heb ik een aantal keer in mijn archief zitten rommelen. Zonder resultaat. Ik kon namelijk nergens echt duidelijke blogdoelen vinden. Maar ik zal natuurlijk geen Josan zijn als ik daar niks over had gezegd. Ik kan me namelijk heel goed herinneren hoe ik aan het begin van het jaar worstelde met persoonlijk te schrijven. Dat had ook te maken met het ontstaan van mijn blog. Van site waarop ik mijn online pareltjes deelde, is het best een grote stap om persoonlijk te worden. Mijn grootste onzekerheid was toch wel: Zitten mensen daar wel op te wachten? Wat voor reacties zal het los maken? Ja in het begin worstelde ik er enorm mee. Gelukkig vond ik een mooi middel om stapsgewijs persoonlijk te kunnen worden: tags.

Uiteindelijk voelde ik mij steeds meer zeker en raakte ik ook steeds meer vertrouwd met persoonlijk bloggen. Zo deelde ik hele persoonlijke blogs waarin niet alleen maar de rooskleurige kant van het leven belicht werden zoals deze en deze. En die reacties? Die waren doorgaans leuk om te lezen. Ik denk dat nu inmiddels wel kan zeggen dat ik de ballans heb gevonden tussen persoonlijk bloggen en een verzamelplaats zijn van leuke online pareltjes. Deze lijn hoop ik in 2016 door te kunnen zetten.

Twitter doelen.

Echt duidelijke social media doelen had ik niet. Op Twitter hing ik al jaren bijna tegen de 1500 volgers aan. Maar telkens als ik dacht dat ik deze zou halen, gingen er weer een paar weg. Nu Tweet ik niet zoveel dus dat snap ik wel. Toch had ik de stille hoop dat ik mogelijk dit jaar de 1500 zou aantikken. Dat is gebeurd. Eerder dan ik verwacht had. En ik vind het goed zo.

Instagram

Voor Instagram had ik wel een duidelijk doel voor ogen. Ik wilde dit jaar 250 volgers halen. Dat leek mij een realistisch doel. Ik ben er dit jaar net mee begonnen. In het begin vroeg ik mij echt af wat je er mee moest. Vooral wanneer ik de feeds van anderen bekeek. Deze waren perfect gestyled. En daar kwam ik. 1. ik maak zelden foto’s en 2 als ik al een foto maakte was hij ook nog niet eens echt perfect. Maar sinds een aantal weken heb ik  een wat duidelijker beeld voor ogen wat ik met Instagram wil. Daardoor wordt mijn feed ook wat meer om aan te zien. Niet perfect, maar in ontwikkeling. Net zoals ik. Die 250 volgers heb ik overigens gehaald. Ik zit inmiddels op ruim 500.

Ook Facebook ging wel aardig. Ik heb inmiddles een trouwe groep fans die notabene zelf nog reageert als er geen winacties zijn. Dat vind ik leuk, want er onstaan altijd erg leuke gesprekken daardoor. Daarnaast vind ik dat ik leuke fans heb. Waarom? Omdat ze elkaar prijzen gunnen en winnaars feliciteren.

 

Een nieuw thema

Wie goed heeft opgelet, heeft ook gezien dat ik mijn lay-out dit jaar heb veranderd. Eind vorig jaar ging ik over na een nieuw thema,. Maar om de een of andere manier lukt het mij maar niet om dit thema helemaal goed te implementeren. Het stoorde mij enorm, maar ja ik durfde dus ook weer niet over. Na lang wikken en wegen, besloot ik toch maar de boel om te gooien. Een vrije woensdag later had ik hem geïnstalleerd. Hier en daar moet ik nog wat fine tunen maar ik ben tevreden. Het is een thema waarmee ik verder kan bouwen aan GoodGirlsCompany. Ik vind het grappig dat hij het aantal views bijhoudt. Van artikelen uit het verleden is dit nu dus een stuk lager omdat ik het thema recent heb vernieuwd.

Zo, dit waren dus mijn blogdoelen voor 2015. Kijk jij aan het einde van het jaar ook altijd even terug?

 • Reply
  wilmaaablog
  31 december 2015 at 21:17

  Mooie doelen en fijn dat je er best wel wat hebt behaald! Goed gedaan! Ik volg je nog niet zolang, maar ik vind je blogs erg leuk om te lezen 🙂 & ik heb je naam nog in mijn blog gezet hoor 🙂 Sorry sorry 😉 Een hele fijne jaarwisseling, ook al zie ik nu dat je tweet dat je in het ziekenhuis bent. Wat naar! Hopelijk mag het goedkomen! Een fijn 2016!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  29 december 2015 at 10:49

  Ik kijk eigenlijk niet terug, maar door al die posts met terugblikken begin ik het nu wel te overwegen merk ik.

  Je vorige layout vond ik mooier moet ik bekennen. Deze laadt bij mij zo langzaam.

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Dit zijn wij!