Babyspullen Kinderkamer Nederland Noord Holland Uitstapjes met kinderen

Mijn bezoek aan Flavourites Live 2015

21 november 2015
Ervaringen Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-wat is leuk tijdens Flavourites

Deze week schreef ik al eerder over Flavourites Live 2015. Hét event in Amsterdam dat je echt even moet bezoeken. Vooral als je van originele, handgemaakte en unieke spulletjes houdt. Je vindt er te gekke lifestyle producten, kleding, leuke hebbedingetjes en geweldige spulletjes om zelf creatief mee aan de slag te gaan. De afgelopen jaren had ik er al veel over gehoord, maar om de een of andere manier was het er nooit van gekomen om Flavourites Live nu ook eens daadwerkelijk zelf te zoeken.
Toen ik gisteren toch voor een afspraak in Amsterdam was, dacht ik bij mijzelf: laten we gewoon even langs gaan. Totaal onvoorbereid (lees zonder visitekaartjes) ging ik op weg naar de Kromhouthal. Bewapend met fototoestel en rugzak maar en voor de allereerste keer ook zonder baby.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-lifestyle voor de kinderkamer

Als ik Flavourites Live zou moeten samenvatten is het toch wel; online meets offline.Dat geldt voor mijzelf ook. Vanachter mijn anonieme computerschermpje stap ik de wijde wereld in. De echte welteverstaan. Dat is voor mij soms best wel even een uitdaging. Ik ben namelijk beter in mijzelf uitdrukken op papier. Daarom heb ik dus ook een blog. Zo’n live meet en greet, voelt best wel eens een beetje socially akward. Zo zonder baby om mij achter te verschuilen, of makkelijk aanspraak mee te hebben, komt het toch en beetje op mijn eigen communicatieve skills aan. Gelukkig gaat het mij steeds beter af om mijn onhandigheid en verlegenheid van mij af te schudden. Ik heb er vrede mee en daardoor durf ik het steeds beter aan om een praatje met mensen te maken. Dat deed ik dan ook volop want er was genoeg te tijdens Flavourites live. Hieronder geef laat ik je even ene paar pareltjes zien die ik erg leuk vond en waarvan ik denk dat ze goed bij mijn blog passen.

Wat MOET je gezien hebben tijdens Flavourites Live 2015?

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-CarlijnQ-monochrome kids-zwart witte kinderkleding

Carlijn Q.

Direct achter de ingang, loop je tegen de stand van Carlijn Q aan. Houd je van zwart , wit en monochrome? Dan MOET (ja met hoofdletters!!!)  je hier even een kijkje brengen. Je wordt zo lekker hebberig van de leuke outfit. Super leggings met flesjes melk, Sweatshirts met leuke teksten en dat allemaal voor je kleintje. De huidige collectie heeft ook een aantal kledingstukken in de kleur mint. Nu heb ik op mijn blog al regelmatig laten weten dat ik een mint crush heb. Miss C heeft dan ook een heel stoer haarbandje in de kleur mint van Carlijn Q die ze met regelmaat draagt. Gewoon, als statement omdat ik het super awesome vind.

Flavourites Live 2015-Dreamkey Design-GoodGirlsCompany-papierwinkel-stationery

Dreamkey Design

Dreamkey Design wordt gerund door Nienke van de Water. Zij is grafisch ontwerper en verkoopt in haar webwinkel haar eigen ontwerpen en papierwaren. Mooie labels, leuke inpakpapiertjes en andere mooie stationery goodies. Ik houd er van! Heerlijk om creatief mee te fröbelen en je eigen cadeautjes nog net iets mooier mee te maken.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Imakin-DIY paketten-knutselpaketten

Imakin

Ook de stand van Imakin kon ik niet voorbij lopen zonder even te stoppen. Houd je van knutselen, maar ben je niet zo handig? Dan is deze webshop een must. Imakin maakt DIY’en namelijk makkelijk met kant-en-klaar pakketten en stap voor stap tutorials. Kan haast niet fout gaan. Het scheelt in elk geval een hoop frustratie.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-OnceuponaTree-stambomen-originele kraamcadeaus-huwelijkscadeautjes

OnceUponaTree

Op mijn blog heb ik al regelmatig even aandacht aan OnceUponaTree geschonken. Maar ik had deze unieke, symbolische fotolijsten nog niet in het echt gezien. Laat staan bekeken en gevoeld. Dus toen ik de BoMini , BoXL en variaties in goud en met alleen zwart zag, moest ik deze van dichtbij bekijken. Helemaal leuk was het om eigenaresse Femke Hertsenberg nu eens in het echt te ontmoeten. Zij is een creatieve duizendpoot en dat werkt behoorlijk aanstekelijk. Zo is ze ook betrokken bij ‘Vertel jouw Geboortenis’ een boekje vol bijzondere geboorteverhalen die je voor € 4,50 kan bestellen. Van elk verkochte exemplaar gaat de volledige opbrengst naar het Babyhuis. Een veilige opvang plek voor vrouwen die tijdelijk niet voor hun kindje kunnen zorgen. Dus als je deze Feestdagen nog iets goed wilt doen, is dit misschien een leuk laagdrempelig idee.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Fish on the moon-kinderkleding

Fish on the Moon

Als mamablogger denk ik altijd dat ik ongeveer elke kindermerk wel ken. Maar dit zoor evenementen zijn leuk om te ontdekken dat je ongelijk hebt. Zo moest ik even stilstaan bij Fish on the Moon. Superleuke webshop met kleding van onder andere Mini Rodini, Emile et Ida en Kidscase.Oh en je kan er ook de verzorgingsproducten van Naïf kopen.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Frolijk-kleding voor moeders en dochters

Frolijk

Als blog voor moeders met dochters kon ik natuurlijk niet om Frolijk heen. Super leuke kleertjes voor kleine en grote meisjes. Eigenlijk typisch iets voor lezers van GoodGirlsCompany. Het is ook wel een van mijn mommy goals om zo nu en dan hetzelfde gekleed te gaan als mijn dochters. Vinden ze super leuk en ik ook.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Mon petit Loup-kinderjassen-jassen voor meisjes

Say no More webshop

Blij verrast was ik op plaatsgenootje Marijn Ruhé met man aan te treffen. Op mijn blog heb ik al een keer verteld over Say no more. Een webshop met unieke T-shirts, geboortestickers en raamstickers.  Op de terugkomdag van mijn zwangerschapscursus kreeg ik wen washandje met opdruk die gebaseerd was op osn gebooprtekaartje. Ontzettend leuk en uniek! Op Flavourites moet je ook even kijken bij de pakketjes kleine muurstickers. Zo leuk!

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Billy Lilly-kleurrijke kinderkleding

Billy & Lilly

Billy & Lilly maakt kleertjes voor baby’s en kinderen. Alles wordt zelf ontworpen en is alleen online verkrijgbaar. De enthousiaste dames lieten mij een aantal leuke gekleurde kledingstukken zien. Dat is ook wel wat opvalt; de kleur. Het grijze pakje met peach kleurige biesje stal toch wel mijn hart. Wat mij betreft zeker een webwinkel die je binnenkort in de Webshop Wednesday ziet.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Klik klak stoel-kinderkamermeubels

Klik-Klak-Kinderstoel

Kinderstoeltjes met de naam van de kleine ken ik wel, maar de Klik-Klak-Kinderstoel vind ik net even een tikkeltje unieker. De (doe-het-zelf) Klik-Klak-Kinderstoel werd ontworpen door  designersduo Schmidt & Simons van Atelier VIX. Het unieke Dutch Design stoeltje is gemaakt van FSC gekeurd hout en kan in verschillend ekleuren met naam worden besteld.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Klein en stoer-Done by Deer-kinderkamer-lifestyle

Klein & Stoer

Om Klein & Stoer kon ik niet heen. De superleuke tipi trok meteen mijn aadcaht. Ook moest ik mij even laten informeren over de baby gym van Done by Deer. Dit Deense merk maakt de leukste lifestyle spulletjes voor baby- en kinderkamer. Het robotlampje vind ik echt helemaal leuk.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Solvejg-dameskleding

Solvejg

Ik grap altijd dat GoodGirlsCompany ook voor grote meisjes is. Okay, in de dagelijkse praktijk komt dat misschien nog niet altijd helemaal uit de verf, maar ik ben nog zoekende. Dus als ik een keer de kans heb op iets voor mam’s te belichten, doe ik dat ook. Solvejg is echt zo’n leuk merk voor grote meisjes. Leuke jurkjes en rokken in vrolijke kleuren met leuke prints voor de grote meisjes.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Wonen voor jou-lifestyle-woonadvies

Wonen voor jou

Wonen voor jou is een interieuradviesbureau voor handgemaakte en vintage producten voor interieur en kinderkamer. Ik vond het erg leuk om weer een leuke combinatie te ontdekken van een moeder die samen met haar dochters iets onderneemt. Moeder Hanneke heeft de webshop samen met Sandra en Marlies opgericht. Bij wonen voor jou krijg je via Social media inspiratie voor mooie moodboards, metamorfoses en leuke DIY’s. En helemaal leuk zijn de kerstkaartjes die Wonen voor jou afgelopen maand uitbracht. Lekker on trend met zwart en wit. Kerst wordt dit jaar nog mooier!

Flavourites Live 2015-Piece of make-pompons-DIY-knutselen met kinderen

Piece of Make

Als je Piece of Make afkort krijg je POM. Dat is dus ook precies wat je op Flavourites Live 2015 ziet; de wereld van pompons. Ken je het nog? Hoe je vroeger met een kartonnetje ze zelf maakte? Dat kan tegenwoordig makkelijker. Piece of make verkoopt accesoires waarmee je zelf heel makkelijk ene pom pon maakt. In verschillende maten. Superleuk om te gebruiken in je interieur. En ideaal om samen met je dochter eens ene middagje mee te knutselen. Gebruik ze op slingers, als ornamenten in de kerstboom of laat je creativiteit op een andere manier de vrije loop.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Polpetine-Franse kinderkleding

Polpettine

Ook zo’n liefhebber van verfijnde Franse en Spaanse kinderkleding? Dan moet je even kijken bij Polpettine. Je herkent de style, snit en alles klopt. Heerlijk modieus, eenvoudig prachtig en geweldig leuk voor je kindje.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Jozemiek-sieraden met een betekenis

Jozemiek

Met eigenaresse Jozemiek raakte in in gesprek over de sieraden die ze maakt. Sieraden met een altijd ene mooi uniek verhaal. Daardoor draag je ze ook echt als herinnering. Of je nu kiest voor de armbandjes van Indiaas zijde ( helemaal hip) of met mooie gekleurde steentjes.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-MaduMadu-Bali-

Madumadu

Houten kralenkettingen ken ik inmiddels wel. Maar ik had ze nog nooit gezien op de manier waarop Madumadu ze gebruikt. Deze webshop verkoopt woonaccessoires met een goed gevoel uit Bali. Handgemaakt en dus fairtrade. De mala’s worden geregen door vrouwen van het Bali Life project. Dit project zorgt voor financiële ondersteuning van weduwen en verstoten moeders met kinderen. Ze krijgen werk en scholing. Absoluut feel good.  

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-De Kinderfeestwinkel en Het is liefde-lifestyle

De Kinderfeestwinkel en Het is liefde

Om de Kinderfeestwinkel en Het is liefde kon ik niet heen. Mijn getrainde meisjesmoeder ogen zagen natuurlijk meteen de vrolijke petticoats die in de stand hingen. Suiker zoet maar oh zo lief. Ik werd helemaal happy van de Christmas crackers en leuke party picks. Eigenlijk hebben ze elk excuus om een feestje optimaal te vieren.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Goodmorningsunshine-Picknik Barcelone-Circle of Trust

Goodmorning sunshine

Waar moet ik beginnen, wat zal ik zeggen? Goodmorningsunshine maakt je dag echt goed. Met geweldige kleding van onder andere  merken zoals Little Indians, Babe & Tess, Popupshop, Picknik Barcelona, Cicle of Trust ( daar is het msis Bligger truitje van), Carlijn Q en Mockies kun ej de plank gewoon niet misslaan. Hier word ik echt zooooo hebberig van.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-ervaringen Flavourites

Adorablekidzz

ik herkende meteen het merk Small Rags bij Adorable Kidzz. Heerlijke kleding voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 8 jaar van merken zoals Picknik Barcelona, Soft Gallery, My Little Cozmo en natuurlijk niet te vergeten Small Rags. Op Flavourtes deelden ze hun stand met HippeKidsKamer dus daar ga ik het nu over hebben.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-KidsKamer-lifestyle interieur

HippeKidsKamer

HippeKidskamer voorziet je van te gekken accessoires en hebbendingen om de baby- en kinderkamer een unieke restyle te geven. Door veel aandacht et besteden aan de aankleding van een kamer voor je kids, creeer je een eigen sfeer. Met wat posters, kaarten en muurstickers maak je er net iets anders van als je uitgekeken bent.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Born to be Famous-kinderkleding

Born to be Famous

Om de stand van Born to be Famous kon ik echt niet heen. De vrolijke kleuren spatten mij werkelijk tegemoet. ja ze snappen als geen ander; als je dan voor roze kiest, doe het dan goed! En zo kwam het dat ik – die toch echt aan het matigen is op roze- volledig voor de bijl ging. Ja ja ik kocht een t-shirtje voor Miss C. met een leuke all over print. Je ziet het binnenkort wel op het blog voorbij komen in een outfit post.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Born to be Famous-kinderkleding voor babys

Ze waren meteen zo lief om mij er ook een bijpassend broekje bij te doen. Hoe leuk is dat! Houd mijn blog in de gaten voor een leuke Webshop Wednesday post met de dames achter dit merk 🙂

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Talulabelle-kleurrijke kleding voor vrouwen

Talulabelle

Ik blog al echt een aantal jaar. Niet zo professioneel ( kuch) en met zoveel frequentie en consistentie als dit jaar, maar toch. Ik heb heel wat webwinkels zien gaan en komen. Daar kom ik dan op doordat ik weer wordt geattendeerd dat mijn oude posts naar websites linken die inmiddels niet meer bestaan. Weer een webwinkel ter ziele. Zonde, omdat ik aan het contact dat ik voor enkele blogs met deze webwinkels had, goede herinneringen bewaar. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom ik het niet over mijn hart verkrijgen kan om ze te verwijderen. Maar hoe leuk is het dan om te zien dat Talulabelle die ik al 8 jaar geleden kende, nog steeds bestaat! Enne het inspireerde mij ook voor een van de namen van Miss G.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Topitm-kinderkleding

Topitm

Miss G poseerde ooit in een kledingstuk van Topitm Voor Claudia van Thiskidgotstyle. De frisse kleuren met leuke prints zijn daarna niet meer echt uit mijn geheugen gegaan. Echt een musthave voor moeders van stoere meisjes.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Mon petit Loup-kinderjassen-jassen voor meisjes

Mon Petit Loup

Manteltjes in verschillende kleuren en dat alleen voor meisjes. Kun ja begrijpen waarom ik even bleef staan kijken bij de kinderjassen van Mon Petit Loup?

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Eef Lillemor-lifestyle-leuke posters voor de kinderkamer

Eef Lillemor

Ik ben echt zo’n moeder die smelt bij het zien van pastels en laat Eef Lillemor dat nu ontzettend veel hebben. Ik wist niet waar ik kijken moest. Zo heerlijk veel mintgroen, zacht roze. schattige diertjes (ja dat kan best stijlvol zijn). Een aantal posters, slingers en accessoires herkende ik wel doordat ik ze her en der op Instagram, Pinterest of anders social media had gezien. Maar om het dan in het echt et zien, is altijd leuker.

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Little Loved Ones-lifestyle-leuke posters voor de kinderkamer

Little Loved Ones

Monochrome, hip, leuk en dat allemaal voor kinderen. Ja, wordt maar stilletjes aan jaloers. Dat werd ik wel hoor bij het zien van de knuffels en en kussens van Little Loved Ones. Gelukkig kan je er zelf ook van geniet door het voor je kleintje aan te schaffen. Wat leuk is voor hen, is ook leuk voor mama 😉

Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Little King Arthur-biologische kinderkleding

Little King Arthur

EIN-DE-LIJK na maanden van af en toe even op elkaar reageren via Twitter ontmoette ik Madeline dan in het echt. Respect voor deze moeder van 4 kinderen (waaronder een tweeling) die naast haar baan de leuke webshop Little King Arthur runt met leuke biologische kinderkleding. De geweldige Bird & bears collectie van nOesr,en andere mooie organic cotton merken vind je bij haar in de webshop. En natuurlijk strikte ik ook Madeline voor mijn Webshop Wednesdays. Jeej! Flavourites Live 2015-GoodGirlsCompany-Metalbirds-kunst voor in de tuinMetalbird

Het leuke aan bloggen vind ik dat ik zelf mag beslissen waar ik over schrijf. Vind ik het leuk, komt het er op. Ik ben in veel geïnteresseerd. Maar het omgekeerde is ook waar. Als ik het niks vind, schrijf ik er niet over. Niemand die het mist, toch? Zo nu en dan ziet mijn oog iets waar ik ook over wil schrijven, dat had ik bij het zien van Metalbirds. Deze grote metalen vogel silhouetten zijn gewoon te leuk voor in je wintertuin. Want laten we eerlijk zijn, zoveel is er in de winter niet te koekeloeren in mijn achtertuintje.

Dus zit is een beknopt overzicht van hippe webshops en ander leuks dat ik spotte tijdens Flavourites Live 2015. Morgen kan je ook nog terecht vanaf 10:00 tot 18:00 uur. Dus mocht je niks te doen hebben en geïnspireerd zijn geraakt om nog even vlug een uniek leuk cadeautje voor Sinterklaas of Kerst te shoppen? Dan zeg ik; doen!

 • Reply
  Femke
  24 november 2015 at 10:19

  Hi Josan, ook zo leuk om jou nu in het echt te ontmoeten! Weer een mooie blog en aanstekelijke
  foto´s!

  • Reply
   Josan
   27 november 2015 at 06:35

   Dank je wel Femke, graag gedaan

 • Reply
  Marijn Ruhé saynomorewebshop
  23 november 2015 at 13:27

  Wij vonden het ook een hele leuke beurs. Leuk je weer gezien te hebben op onze stand (say no more webshop). Je hebt erg mooie foto’s gemaakt op de beurs.
  groetjes Marijn

 • Reply
  Gaby
  23 november 2015 at 12:50

  Leuk dat je langskwam bij de Stand van Piece of Make en bedankt voor de mooie impressie!

 • Reply
  Sara
  22 november 2015 at 22:11

  Het ziet er ontzettend leuk uit!

 • Reply
  maloubeld
  22 november 2015 at 09:42

  Wat ziet het er leuk uit zeg!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]