Family Diary Persoonlijk

Miss C, mijn baby is 6 maanden

26 november 2015
Miss Cis 6 maanden-GoodGirlsCompany

Help, mijn baby is al weer 6 maanden! Wat is de tijd voorbij gevlogen. Alle clichés zijn waar. Ja, mijn baby is de leukste/liefste en mooiste van de hele wereld. Ja j krijgt er zoveel voor terug. Maar geen extra slaap, schone kleding of tijd. Ja, het gaat veel te snel voorbij. Behalve als ze middenin de nacht je uit je slaap huilen. Echt, ik vind het zo raar dat 6 maanden geleden nog geen idee had wie dit wezentje is en nu al niet meer zonder kan.

Mijn baby is 6 maanden

Natuurlijk kan ik het over haar ontwikkelingen hebben. Volgens mij meldde ik de laatste keer dat ze om kon draaien. Maar inmiddels weet ik dat ze dit voornamelijk doet als ze daar zelf zin in heeft. Verder kan ze heel goed gillen. Ze doet dit dan voornamelijk om te laten merken dat ze aanwezig is. Van nature is ze eigenlijk een heel rustig, vriendelijk en tevreden kindje.

Hoogtepunten van 6 maanden

Van tevoren zeiden verschillende personen dat een derde zo lekker makkelijk is, omdat die gewoon mee moet draaien in het leven dat je al hebt. Dat geldt bij ons zeker. Maar ik heb per week ook een aantal dagen alleen met haar. Die draaien voor mij dan ook echt om haar. Wat kan ik er van genieten om dan lekker lang in bed te blijven liggen. Of samen een middagslaapje te doen. Samen een bad te nemen. Spelen op een kleedje of gewoon niks. Gewoon even rustig naar haar kijken, praten en een verhaaltje voorlezen. Ze vindt het allemaal erg leuk.

Ze is nog steeds een grote borstvoedingsfan. Eerder heb ik al de mijlpaal gedeeld dat ik 6 maanden borstvoeding geef. Dat voelt soms nog steeds super onwerkelijk. Het gaat gewoon goed. Of ik stop dat bepaal ik; niet de situatie. Ik ben echt super happy dat ik ondanks de laatste paar moeilijkheden van de afgelopen maanden doorgezet heb. Het gaat nu inderdaad zoveel makkelijker. Ze drinkt korter en ik vind het prima. Zo nu en dan krijgt ze wel een flesje, maar het valt me op dat ze dan minder tevreden is. Ook al krijgt ze hem dan helemaal vol en eventueel met rijstepap.

Doorslapen doet ze niet. Ook niet als ik haar laatste voeding een papflesje maak. Dan nog wordt ze middenin de nacht wakker. Even de gezelligheid bij mama opzoeken. Binnenkort is ze uit haar wieg gegroeid. Ze zou dan over kunnen naar haar eigen slaapkamer. Doordat ze ‘s nachts nog wakker wordt twijfel ik. Is het handig als ze dan huilt en iedereen wakker maakt? Of moet ik misschien wel gaan nadenken over co-slapen? Ik weet het dus niet. Ergens heb ik ook wel eens gehoord dat het kan dat je kindje door gaat slapen als het niet meer op jouw kamer ligt.

Ik ben nog niet echt begonnen met bijvoeden. Maar ze kent al wel broodkorstjes. Daar kan ze heerlijk op knagen. Omdat ik geïnteresseerd ben ik Rapley geef ik haar eigenlijk alles in hele stukken. Ja ze kokhalst het soms uit maar gepureerde fruithapjes waren helaas ook geen onverdeeld succes. Eigenlijk gaat voedsel aanbieden in hele stukken beter en lijkt ze daar meer lol aan te beleven. Volgende week maar even een gesprekje met het consultatiebureau er over.

Ik denk dat het er wel afstraalt dat ik dol op haar ben. Dat zijn haar vader en zussen ook. Wel vind ik het grappig om te zien dat ze verschillende op beide meiden reageert. Haar jongste zusje is echt een grappenmaker. Dan zie je haar verwachtingsvol kijken en van oor tot oor grijnzen. Twinkeloogjes omdat ze weet dat er iets grappigs kan gebeuren. Nog even en ze halen samen streken uit. Daar kan ik mij nu al op verheugen. Haar oudste zus houd er echt van om over haar te moederen. Lekker knuffelen, samen spelen en zingen. Vindt ze ook leuk, dan lacht ze lief en vlijt ze haar wangetjes tegen haar gezicht. Echt heel grappig.

We zijn op de helft en hebben nog 6 maanden te gaan tot aan een jaar. Ondertussen zijn er nog heel wat bijzondere hoogtepunten te beleven waaronder kerst. In gedachten plan ik al haar eerst everjaardag. Je kan immers nooit op tijd genoeg beginnen.

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]