Family Diary Persoonlijk

Miss C, mijn baby is 6 maanden

26 november 2015
Miss Cis 6 maanden-GoodGirlsCompany

Help, mijn baby is al weer 6 maanden! Wat is de tijd voorbij gevlogen. Alle clichés zijn waar. Ja, mijn baby is de leukste/liefste en mooiste van de hele wereld. Ja j krijgt er zoveel voor terug. Maar geen extra slaap, schone kleding of tijd. Ja, het gaat veel te snel voorbij. Behalve als ze middenin de nacht je uit je slaap huilen. Echt, ik vind het zo raar dat 6 maanden geleden nog geen idee had wie dit wezentje is en nu al niet meer zonder kan.

Mijn baby is 6 maanden

Natuurlijk kan ik het over haar ontwikkelingen hebben. Volgens mij meldde ik de laatste keer dat ze om kon draaien. Maar inmiddels weet ik dat ze dit voornamelijk doet als ze daar zelf zin in heeft. Verder kan ze heel goed gillen. Ze doet dit dan voornamelijk om te laten merken dat ze aanwezig is. Van nature is ze eigenlijk een heel rustig, vriendelijk en tevreden kindje.

Hoogtepunten van 6 maanden

Van tevoren zeiden verschillende personen dat een derde zo lekker makkelijk is, omdat die gewoon mee moet draaien in het leven dat je al hebt. Dat geldt bij ons zeker. Maar ik heb per week ook een aantal dagen alleen met haar. Die draaien voor mij dan ook echt om haar. Wat kan ik er van genieten om dan lekker lang in bed te blijven liggen. Of samen een middagslaapje te doen. Samen een bad te nemen. Spelen op een kleedje of gewoon niks. Gewoon even rustig naar haar kijken, praten en een verhaaltje voorlezen. Ze vindt het allemaal erg leuk.

Ze is nog steeds een grote borstvoedingsfan. Eerder heb ik al de mijlpaal gedeeld dat ik 6 maanden borstvoeding geef. Dat voelt soms nog steeds super onwerkelijk. Het gaat gewoon goed. Of ik stop dat bepaal ik; niet de situatie. Ik ben echt super happy dat ik ondanks de laatste paar moeilijkheden van de afgelopen maanden doorgezet heb. Het gaat nu inderdaad zoveel makkelijker. Ze drinkt korter en ik vind het prima. Zo nu en dan krijgt ze wel een flesje, maar het valt me op dat ze dan minder tevreden is. Ook al krijgt ze hem dan helemaal vol en eventueel met rijstepap.

Doorslapen doet ze niet. Ook niet als ik haar laatste voeding een papflesje maak. Dan nog wordt ze middenin de nacht wakker. Even de gezelligheid bij mama opzoeken. Binnenkort is ze uit haar wieg gegroeid. Ze zou dan over kunnen naar haar eigen slaapkamer. Doordat ze ‘s nachts nog wakker wordt twijfel ik. Is het handig als ze dan huilt en iedereen wakker maakt? Of moet ik misschien wel gaan nadenken over co-slapen? Ik weet het dus niet. Ergens heb ik ook wel eens gehoord dat het kan dat je kindje door gaat slapen als het niet meer op jouw kamer ligt.

Ik ben nog niet echt begonnen met bijvoeden. Maar ze kent al wel broodkorstjes. Daar kan ze heerlijk op knagen. Omdat ik geïnteresseerd ben ik Rapley geef ik haar eigenlijk alles in hele stukken. Ja ze kokhalst het soms uit maar gepureerde fruithapjes waren helaas ook geen onverdeeld succes. Eigenlijk gaat voedsel aanbieden in hele stukken beter en lijkt ze daar meer lol aan te beleven. Volgende week maar even een gesprekje met het consultatiebureau er over.

Ik denk dat het er wel afstraalt dat ik dol op haar ben. Dat zijn haar vader en zussen ook. Wel vind ik het grappig om te zien dat ze verschillende op beide meiden reageert. Haar jongste zusje is echt een grappenmaker. Dan zie je haar verwachtingsvol kijken en van oor tot oor grijnzen. Twinkeloogjes omdat ze weet dat er iets grappigs kan gebeuren. Nog even en ze halen samen streken uit. Daar kan ik mij nu al op verheugen. Haar oudste zus houd er echt van om over haar te moederen. Lekker knuffelen, samen spelen en zingen. Vindt ze ook leuk, dan lacht ze lief en vlijt ze haar wangetjes tegen haar gezicht. Echt heel grappig.

We zijn op de helft en hebben nog 6 maanden te gaan tot aan een jaar. Ondertussen zijn er nog heel wat bijzondere hoogtepunten te beleven waaronder kerst. In gedachten plan ik al haar eerst everjaardag. Je kan immers nooit op tijd genoeg beginnen.

 

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!