Babyspullen Moeder & Kind

Mijlpaalkaarten Bewust Ouderschap

19 september 2017
mijlpaalkaarten-bewust-ouderschap-GoodGirlsCompany

Mijlpaalkaarten Bewust Ouderschap staat stil bij hoogtepunten waarbij bewust ouderschap naar voren komt. Zoals borstvoeding, dragen en de rapley-methode. Het setje bestaat uit 23 mijlpaalkaarten waarin belangrijke momenten vereeuwigd worden.


mijlpaalkaarten-borstvoeding-GoodGirlsCompany

Sinds de geboorte van Miss C ben ik per ongeluk een langvoeder, rapley addict en drager geworden. Geen bewuste keuze overigens. Het liep gewoon zo op een natuurlijke manier. En ik besloot om mijn gevoel te volgen en te kijken. Vandaar dat ik nu bijna 21/2 jaar later nog steeds borstvoeding geef, madame van buik inmiddels naar de rug verplaatst is in de drager. Bovendien heb ik gezien dat leren eten met je handen niet betekent dat je kind nooit meer met bestek eet. Bijzondere mijlpalen dus, maar ik miste er de juiste kaartjes voor.

Bewust Ouderschap? Hoe zo dan?

In de tijd waarin elke stroming een naam krijgt, kan het een beetje verwarrend klinken. Elke ouder die voor een kind kiest, is toch een bewuste ouder? Of niet dan? Ja, de naam kan zo voor een beetje verwarring zorgen of misschien ook al wel spontaan irritatievlekken. Bewust of natuurlijk ouderschap betekent in feite niks anders dan dat je de regeltje loslaat en naar je kind en je eigen moedergevoelens luistert. Toen mijn jongste dochter bij haar eerste hapjes potjesvoeding al meteen aangaf dit vies te vinden, ging ik haar dat niet aanleren onder het motto’ ze moet er maar aan wennen’, maar zocht ik naar alternatieven die bij haar pasten. Zo kwamen we op Rapley.mijlpaalkaarten-bewust-ouderschap_GoodGirlsCompany

De 7 B’s van Sears

Bewust – of natuurlijk ouderschap draait om de7 B’s van dr William Sears:

 1. Birthbonding; huid-op-huiscontact
 2. Breast feeding; Idealiter geef je de eerste maanden alleen borstvoeding. Dit is naast voeding ook een middel om te troosten en je geeft goede bacteriën mee die de weerstand verhogen. Maar wanneer dit niet lukt, kun je kiezen voor kunstvoeding. Hoe je ook voed, kijk of je kan voeden op verzoek.
 3. Baby language; Baby’s communiceren en in het begin is dat met huilen. Leer de taal van je baby kennen zodat je weet wat de signalen van vermoeidheid en honger zijn.
 4. Babywearing; kinderen die gedragen worden huilen minder en groeien beter.
 5. Balance and Boundaries; een gelukkige baby heeft een gelukkige moeder. Zowel lichamelijk als geestelijk
 6. Bedding close to your baby; ook wel co-sleeping. Geloof me voor ze 18 zijn slapen ze niet meer in je bed.
 7. Beware of baby trainers; Leer te luisteren naar jezelf en je kind in plaats van alle ongevraagde ideeën en tips van anderen. Fabeltjes uit grootmoederstijd zoals dat je een baby verwend wanneer je haar oppakt als ze huilt slaan gewoon nergens op. Baby’s huilen om een reden. Al was het alleen maar omdat ze graag bij je willen zijn en dit niet anders kunnen zeggen.

mijlpaalkaarten-draagkaarten-GoodGirlsCompany

Mijlpaalkaarten Bewust Ouderschap

Steeds meer ouders voeden hun kinderen bewust op, met gebruik van duurzame producten en natuurlijke materialen. Ook Marcelle miste mijlpalen waarbij bewust ouderschap naar voren komt. Vanuit deze visie heeft zij een set van 23 mijlpaalkaarten ontworpen waarin momenten als borstvoeding, dragen en de rapley-methode ook worden vereeuwigd. Als je foto’s op je telefoon of computer bewaart of verwerkt in een fotoboekje heb je een ontzettend leuke herinnering voor later.

De mijlpaalkaarten bewust Ouderschap zijn geïllustreerd door Eva Weerd. Wat deze kaarten zo uniek maakt, is dat ze gepersonaliseerd kunnen worden, waarbij de naam van je kind op de eerste kaart gedrukt wordt. De mijlpaalkaarten zijn te koop in het Engels en in het Nederlands. Deze kaarten zijn het ultieme kraamcadeautje voor fans van attachment parenting.

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’TwitterInstagramFacebook

 • Reply
  nicole orriens
  19 september 2017 at 11:46

  Grappig dat er nu dus ook al doelgroepkaarten zijn op het gebied van milestone cards!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]