Persoonlijk Zwangerschap

Dankzij de Blije Doos was mijn dochters menstruatie bekend

19 maart 2019
blije doos privacy menstruatie

De eerste keer dat je ongesteld werd. Of je allereerste menstruatie. Kan jij het je nog herinneren? Ik wel. Niet alle details, maar wel het ongemakkelijke moment waarop mijn moeder mijn vader feliciteerde omdat hij er nog een vrouw bij had.

Misschien voel jij nu verbazing. Ik voelde me destijds vooral ongemakkelijk. En boos. Alsof mijn vader hier hoogstpersoonlijk iets mee te maken had. Laten we eerlijk zijn: wat weten mannen nu van menstruatie af? In elk geval nam ik me voor om dat moment voor mijn eigen dochter minder ongemakkelijk te laten verlopen. Daar faalde ik in. En niet zo’n beetje ook….

Blije doos gedoe

Zo’n faal-moment staat natuurlijk nooit op zichzelf. Het wordt voorafgegaan door een groter probleem. Of zoals Kluun zou zeggen “zwangere vrouwen die informatiegeil zijn” En zo eentje was ik er ook. Bij de eerste althans. Ik wilde alles weten en me van top tot teen onderdompelen in de warme deken van het moederschap. Babywinkels bezochten we voor ons plezier, uitzetlijsten bestudeerde ik nauwkeurig. Maar bovenal nam deze zwangere blije doos alle babydozen aan. Is GRATIS, dacht ik. Zo’n baby is al duur genoeg.

Mombrain

Voor een paar potjes, kleertjes en nog wat andere snuisterijen verkoop je je ziel en zaligheid. Of in mijn geval de geboortedatum van de spruit en mijn adres. En zo gebeurde het dat ik jaren later nog steeds lol beleef aan wat ik toen onder invloed van mombrain, hormonen en naïviteit heb ingevuld. Het begon met een of ander educatief boekenpakket. Vervolgens kreeg ik een kankerverwekkend eetsetje opgestuurd. Gewoon, is leuk. Om jaren later een meidenblad te ontvangen dat ik ook als kind las. Maar waarbij ik moest concluderen dat wat ik aan herseninhoud mis na al die zwangerschappen zeker niet in zo’n tijdschrift zit.

Het bijzondere verrassingspakketje

En zo gebeurde het dat er enkele weken geleden een bijzonder verrassingspakket op de deurmat viel. Gericht aan de moeders van tienerdochters. Yep, that’s me. In eerste instantie dacht ik “wat attent”. Totdat ik zag wie de afzender was….een maandverband-boer. Nu heb ik geen problemen met het onderwerp menstruatie. Ik doe er liever normaal dan verkrampt over. Heb het gesprek erover al gehad en zorg er ook al jaren voor dat ik voor schoolkamp etcetera mijn dochter adviseer iets mee te nemen. Gewoon voor het geval dat.

Maar dit alles geschiedt binnen de besloten muren van ons huis. Niet omdat ik preuts ben, maar omdat het aan mijn dochter is om haar grenzen aan te geven. Dit gaat namelijk niet om mij, maar om haar. Dus dat ik nu zomaar out of the blue iets opgestuurd krijg, geeft me gemengde gevoelens. Al was het alleen maar omdat ik mijn voornemen om te voorkomen dat dit moment niet gênant is niet kan waarmaken.

Privacy

Gelukkig komt wijsheid met de jaren. Of de toename van het aantal kinderen. Zeker bij mijn jongste dochter heb ik rigoureus de bezem er doorheen gehaald. Ik heb geen babydoos meer aangevraagd, bezoek geen consultatiebureau en vertik zelfs het aanmaken van een digitaal dossier voor haar. Privacy is en groot goed! Gelukkig kon dochter er wel om lachen. Vooral omdat ze bij haar vader ook een setje gekregen had. Blijkbaar willen ze er zeker van zijn dat een kind van gescheiden ouders dit hoe dan ook krijgt dus sturen ze het naar 2 adressen.

Heb jij ooit zoiets mee gemaakt?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook

♥ Uitgelichte foto via Unsplash

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!