Nederland Uitstapjes met kinderen Zuid Holland

Ons bezoek aan Marvel Universe Live 2016

14 november 2016
marvel-universe-live-ahoy-rotterdam-goodgirlscompany

Toen Josan iemand zocht om namens GoodGirlsCompany naar Marvel Universe Live 2016 te gaan hoefde ik (Emy van Kaboutertuin) niet te twijfelen. Mijn oudste zoon is namelijk groot Marvel fan!

De beste vriend van mijn zoon is ook fan van Marvel, en daarom namen we het vriendje en zijn mama (mijn vriendin) mee naar Marvel Universe Live 2016. Zelf heb ik niet zoveel met Marvel, maar door mijn zoon weet ik er inmiddels toch wel het een en ander vanaf. Een aantal Marvel personages zullen ook wel bekend bij jullie zijn, denk aan de Hulk, Spiderman, Captain America, Wolverine en Superwoman.

review-marvel-universe-live-goodgirlscompany

Het verhaal

De show begint met Thor. Thor heeft de Cube in handen. Hij vernietigt hem met een grote hamer om te voorkomen dat hij in verkeerde handen valt. Loki, de broer van Thor, wil echter de Cube weer compleet maken. Hij wil de drie stukken van de Cube weer bij elkaar brengen om zijn eigen krachten te vergroten. Loki heeft een aantal superhelden gevangen genomen om gebruik te maken van hun krachten. De superhelden spannen samen en verdelen zich over een aantal groepjes. Ze willen namelijk voorkomen dat Loki de stukken in handen krijgt. Uit verschillende werelddelen worden de stukjes Cube verzameld. Onder andere bij het Vrijheidsbeeld in New York en in de Himalaya. Het decor van het Vrijheidsbeeld was trouwens erg mooi! Tijdens de zoektocht naar de stukjes Cube komen ze ook vijanden tegen. Deze zullen ze moeten verslaan. De strijd om de Cube wordt zowel in de lucht als op de grond gestreden.

marvel-universe-live-2016-ahoy-goodgirlscompany

Hoe was Marvel Universe Live 2016?

Wat was het spannend! De jongens waren echt heel erg onder de indruk en zaten op het puntje van hun stoel. Met volle aandacht zaten ze te kijken. De superhelden vlogen regelmatig door de lucht. Er komen auto’s voorbij, waarvan er één ontploft. Verder zijn er veel motorraces. Ook wordt er behoorlijk gestunt met de motors. Er is een halfpipe waar met een motor gereden wordt, er gaat een motor over de kop en ook wordt er op behoorlijke hoogte met de motor gestunt. In de show zijn er ook best wel wat (harde) knallen en vuurwerk. Van sommige knallen kan je behoorlijk schrikken. Voor kleine kinderen is dat misschien niet zo heel handig.

De show was gelukkig wel helemaal in het Nederlands. Alle teksten waren op band ingesproken. Soms vond ik het lastig te volgen omdat er best snel werd gesproken en ook vond ik de akoestiek in de hal niet altijd even goed. Maar gelukkig hadden de kinderen daar totaal geen last van!

review-marvel-universe-live-2016-ahoy-rotterdam-goodgirlscompany

Merchandise bij Marvel Universe Live 2016

Als je graag iets van Marvel wilt kopen dan kan je tijdens het evenement zeker wel slagen. Er stonden heel erg veel kraampjes met Marvel artikelen. Onze kinderen wilden heel graag popcorn voor tijdens de show. Maar dat was nog best wel aan de prijs. Een grote zak popcorn in een Marvel tasje kostte 10 euro. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat de popcorn wel vers, goed en lekker knapperig was. Heel anders dan van de bioscoop! 😉 Binnen in de hal van de Ahoy waren er ook nog diverse activiteiten waar je aan kon mee doen. Zo kon je bijvoorbeeld -tegen betaling- ook op de foto met een speciale Marvel achtergrond.

Voor meer informatie over de show kijk je op de site van Marvel Universe Live

Ben jij een Marvel fan?

Groetjes Emy

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]