Mama

Mannen aantrekkelijker door vaderschap

19 juni 2016
Mannen aantrekkelijker door vaderschap-GoodGirlsCompany-Vaderdag-onderzoek voor vaderdag

Mannen aantrekkelijker door vaderschap – Fijne Vaderdag!  Wist je dat 60% van de vrouwen haar man véél aantrekkelijker sinds hij vader is geworden? Vrouwen uit Drenthe hebben extra geluk want daar ligt dit cijfer nog hoger! Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat jonge moeders samen met hun kinderen veel aan Vaderdag doen, maar dat dit zeker niet altijd veel hoeft te kosten.

Dat moeder na de geboorte helemaal verliefd kunnen worden op hun baby wisten we al. Maar ook voor de vader heeft het grote voordelen. Jonge moeders vinden dat mannen aantrekkelijker door vaderschap worden. Hippe-Geboortekaartjes deed samen met Babyblog onderzoek naar hoe jonge moeders over hun partner denken. Ze kwamen tot de opmerkelijke ontdekking dat mannen in Flevoland veel verzorgender zijn dan de mannen in de rest van Nederland.

Mannen aantrekkelijk door vaderschap

Jonge vaders aangrekkelijk door vaderschap-GoodGirlsCompany

Nederlandse jonge moeders zijn trots op hun partner. “Het is de liefde van mijn leven. De beste vader die ik ken. Mijn rots in de branding. Mijn alles!!,” vertelt een van de vrouwen uit het onderzoek. Of, zoals een andere mama zegt: “Hij is gewoon een top-papa.” Slechts 4% van de jonge moeders geeft aan niet trots te zijn op haar man als vader.

Vaderschap maakt mannen aantrekkelijk-GoodirlsCompany-Vaderdag

Een leuk weetje voor papa’s: vaderschap maakt je erg aantrekkelijk. 60% van de vrouwen vertelt dat ze haar man veel aantrekkelijker is gaan vinden door het vaderschap! Tegenover 6% die vindt dat hun man niet aantrekkelijker is geworden. “Het is onwijs prachtig om te zien hoe goed hij voor haar zorgt en geniet. Hij heeft mij op alle fronten doen verbazen en doen veranderen. Zeer positief! En ik kan hier alleen maar van genieten en verliefd op zijn”; vertelde een mama uit Friesland ons.

Mannen aantrekkelijk door vaderschap, volgens 60% van de jonge moeders

Verzorgende kant van partner verrast moeder

Voor je moeder wordt, heb je er nog geen idee van: je kunt je niet goed voorstellen hoe jijzelf en je partner als ouder zullen zijn. Er komen opeens eigenschappen naar voren, waarvan je niet wist dat jij of je partner het in zich had. 63% van de jonge moeders gaf aan dat de verzorgende kant van hun partner hen het meest verrast had nadat ze een kind hadden gekregen. Daarop volgt de verrassing dat hun man na de bevalling gevoeliger (44%) was geworden, meer huishoudelijk (28%) en meer thuis was (16%).

15,4% van de jonge moeders geeft aan dat haar man 0% tot 20% van de verzorging op zich neemt. Dit heeft vaak te maken met de rol van de man als kostwinner. “Hij is vaak druk met werken. Aangezien ik niet werk, is het beter als ik de verzorging doe, zodat hij uitgerust naar zijn werk toe kan,” vertelt een moeder.

GoodGirlsCompany-vaders helpen in huis-opvoeding

Mannen uit Flevoland zijn het meest verzorgend

Woon je in Flevoland? Dan heb je geluk! De mannen steken met kop en schouders boven de andere mannen uit als het gaat om het op zich nemen van verzorgende taken. 1/3 van de mannen neemt meer dan 60% van de verzorging van de kinderen op zich! Van de andere Nederlandse mannen weet maar 4,6% dit voor elkaar te boksen. “Hij is een geweldige vader; soms ook wat onzeker, maar hij staat altijd voor ons klaar,” vertelt een moeder uit Flevoland. “Ik kan me geen betere vader wensen voor mijn kinderen,” vertelt een andere vrouw.

Kleren maken de man, stofzuigen niet

Ondanks dat meer dan een kwart van de vrouwen aangeeft positief verrast te zijn over het aandeel dat hun man op zich neemt in het huishouden nadat hij vader is geworden, houdt dit geen verband met de aantrekkelijkheid van de man. In Zeeland stofzuigt 70% van de mannen en ze doen boodschappen, maar toch zeggen de Zeeuwse vrouwen in vergelijking met de rest van Nederland het vaakst (17%) dat ze hun man niet aantrekkelijker zijn gaan vinden. Of zou het komen doordat in Zeeland, in vergelijking met de rest van Nederland, de meeste mannen wonen die ‘s nachts nooit opstaan als de kinderen wakker worden?

Mannen uit Midden-Nederland staan ‘s nachts het vaakst op voor de kinderen

Zuid-Hollandse mannen staan het vaakst op als de kinderen wakker worden.

Opstaan als baby huilt-GoodGirlsCompany-Vaderdag

57,2% van de mannen staat altijd op, op de hielen gevolgd door mannen uit Utrecht, (57,1%), Overijssel (56,3%) en Gelderland (54,2%). Lekker voor de mama’s dus! Maar zoveel geluk hebben de mama’s in Zeeland, Drenthe en Friesland niet: 27,6% van de mannen in Zeeland, 23,1% van de mannen in Drenthe en 17,4 % van de mannen uit Friesland komt nooit uit bed als de kinderen ‘s nachts wakker worden.

Zelfgemaakte Vadersdagcadeautjes nog steeds favoriet

GoodGirlsCompany-vaders helpen in huis-opvoeding

Ondanks alle leuke cadeautjes die je op internet kunt vinden wordt Vaderdag nog steeds gevierd met zelfgemaakte cadeautjes. 76% van jonge moeders viert Vaderdag door een eigengemaakt cadeautje of kaart te geven. Bijna de helft van de vrouwen (45%) geeft samen met de kinderen haar man ook een ontbijtje op bed. Voor ⅓ van de vrouwen hoort een uitje naar familie of een leuke activiteit doen als gezin ook bij Vaderdag.

Vaderdag voor 10 tot 20 euro

Moet Vaderdag duur zijn? Volgens de jonge moeders niet.

Vaderdagcadeau-kosten vaderdag cadeau-GoodGirlsCompany

De meeste vrouwen (41%) geven tussen de €10,- tot €20,- uit. Eenzelfde deel vind dat het wel wat meer mag kosten: 34% geeft tussen de €20,- en €50,- euro uit en 5% maakt het extra chique met meer dan €50,-. De andere 20% van de vrouwen houdt het liever simpel met een leuke dag wat niet veel geld kost.

Vaderschap maakt mannen aantrekelijker-GoodGirlsCompany-Mannen aantrekkelijker door vaderschap

Vaderschap maakt mannen aantrekkelijker-GoodGirlsCompany-vaderdag

Bron: Hippe Geboortekaartjes.nl

Wist jij dat mannen aantrekkelijk door vederschap worden? En geldt dit ook voor jouw partner?

 

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Ilse van Kreanimo
    19 juni 2016 at 11:33

    Ha, vaderdag was bij ons vorige week … (is dat als enige in heel de wereld of zo?)

    Vaders zijn inderdaad aantrekkelijk! Ik heb het niet zo voor de macho man – eerder voor de knuffelbeer-man. 🙂

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]