video en vlogs Zwangerschap

Zwangerschapsdagboek 5 | 22 manieren om geslacht te voorspellen

22 september 2019
Geslacht baby voorspellen

We hebben de officiële echo voor de geslachtsbepaling nog niet gehad. Het is daarom nog steeds een beetje onduidelijk of baby nu een jongen of meisje is. Omdat ik toch wel nieuwsgierig ben, laat ik in zwangerschapsdagboek 5 maar liefst 22 manieren zien om het geslacht van je baby te voorspellen. Zijn het bakerpraatjes of zit er een kern van waarheid in?

22 manieren om geslacht baby te voorspellen.

geslachtsbepaling geslacht baby voorspellen

In deze video zie je onder anders de volgende geslachtsbepaling methodes:

 • Chinese geslachtskalender
 • Nub theorie
 • Skull theorie
 • Baking soda test
 • Rode kool test
 • Maya kalender en
 • trouwring test

Ben je benieuwd of ik voor team roze of team blauw moet gaan? Kijk dan snel de video!

Klik hier als je het niet kan zien

Baking soda test

Om met deze methode het geslacht van je kind te voorspelling heb je baking soda nodig.  Dat is zuiveringszout dus geen bakpoeder. Verder heb je nodig:

 • 2 glazen
 • ochtendurine.

Zorg er voor dat de hoeveelheid baking soda en ochtendurine hetzelfde is. Giet vervolgens de beker urine over de baking soda.

Zo werkt het

Als het mengsel bruist, krijg je een jongen. Gebeurt er niets, dan krijg je een meisje. De theorie achter dit bakerpraatje is dat je urine zuurder is wannee je een jongen krijgt. Daarom krijg je dan een bruisende reactie.

Met de Rode kool test het geslacht bepalen

Ook met een rode kool schijn je het geslacht van je kind te kunnen voorspellen. Alles wat je hiervoor nodig hebt is een rode kool die je voor de helft in stukken snijdt. Kook water in een pannetje en voeg de stukken rode kool hier aan toe. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken tot het water een diep paarse kleur krijgt. Zeef de rode kool uit het water en giet het sap in een glas. Zorg dat je in een ander glas ochtendurine hebt opgevangen. En zorg ervoor dat de hoeveelheden bij allebei gelijk zijn. G iet je de urine bij het sap van de rode kool.

Zo werkt het

Als het sap rood/roze wordt krijg je een jongen. Wordt het sap paars? Dan ben je in  verwachting van een meisje.

De Maya Kalender

Volgens de Maya legende voorspelde dit volk het geslacht van de baby met de leeftijd van de moeder en het jaar waarin het kind verwerkt is.

Zo werkt het

Zijn beide getallen die je dan krijgt even of oneven? Dan ben je zwanger van een meisje. Is een van deze twee getallen even en de andere oneven, dan wordt het een jongen.

Hoe de overige testen werken, zie je in de video. Heb jij ook een van deze methodes geprobeerd? En zo ja? Wat was de uitslag en klopte het met de uiteindelijke geslachtsbepaling?

Ook leuk om te lezen:

geslacht baby voorspellen

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]