Moederdag

Dit maakt jouw man een fantastische vader

18 juni 2017
fantastische vader

Omdat het vandaag Vaderdag is, vroeg ik mijn trouwe lezers op Facebook om de volgende zin af te maken. Mijn man is een fantastische vader omdat

Als het op opvoeding aankomt, hebben we het vaak over de rol van de moeders. Mar ook vaders spelen een niet te onderschatten rol in de opvoeding. Vaders die thuis ook hun handen uit de mouwen steken, geven een boodschap af. Hun dochters zullen ambitieuzer zijn. Hun zonen zullen meekrijgen dat dit ook normaal is. Meisjes die een goede band met hun vader hebben, kiezen vaker voor een man met dezelfde betrouwbare kwaliteiten.

Waarom mijn man een fantastische vader is

Voor mijn man is het zijn tweede vaderdag. Hij is niet de vader van mijn oudste dochters. Die zijn op Vaderdag dan ook niet bij ons. Maar hij is wel de vader van Miss C. Ik heb hem de afgelopen twee jaar echt zien groeien in zijn rol. Wij werken allebei buitenshuis, toch hebben wij een traditionele rolverdeling. Voor mijn oudste dochters is het fijn dat ik een groot deel van de opvoeding op mij neem.

Bij ons thuis is het net alsof we estafette lopen. Ik ga als eerste op en hol aan het begin van de week hard. Halverwege de week geef ik het stokje over en is het zijn beurt. Vandaar dat ik in de weekenden veel tijd voor mijzelf heb, terwijl hij alle tijd van de wereld voor Miss C heeft. Aan de ene kant is dit vanzelf zo ontstaan. Aan de andere kant, is het ook ontstaan omdat mijn man zich er bewust van werd. Daardoor ging hij ook actief op zoek naar hoe hij tegen het weekend meer zorg- en opvoedingstaken naar zich toe kan trekken. Dit alles maakt mijn man een fantastische vader.

Mijn man is een fantastische vader omdat

Zij boft met hem en hij met haar

Melanie “Omdat hij de vader is voor onze dochter wat ik zelf nooit gehad heb. Het zijn de kleine dingen die hem speciaal maken. Elke zaterdag gaan ze samen boodschappen doen of zondags samen wandelen. Het is dan echt even papa-dochter tijd. Het is de manier waarop hij naar haar kijkt of de manier waarop hij naar haar lacht dat mijn hart doet smelten. Ik ben zo trots dat hij de vader is geworden van onze dochter. Zij boft met hem en hij met haar.

Hij doet alles wat hij kan om contact te maken

Annemiek “Hij doet alles wat hij kan om contact te maken met zijn zoon en dat is best lastig. Onze zoon heeft ASS maar daar was onderzoek voor nodig om dat vast te stellen. Als papa thuiskomt van werk is het lang niet altijd dat zoonlief papa enthousiast begroet. Papa blijft dat wel doen. Papa speelt met zijn zoon, doet zijn uiterste best om een goede papa te zijn. Hoewel hij zelf zijn vader verloor toen hij nog geen 2 jaar was. Papa begint steeds meer te beseffen dat hij een goede papa is. Papa heeft toen mama aan het herstellen was van de keizersnee (4 jaar geleden) mama geholpen door eerst 2 weken vrij te nemen en daarna een paar weken halve dagen te werken. Hij heeft nog veel meer gedaan maar als ik dat nu zou vertellen ga ik misschien wel een blog verklappen ;). “

Hij verzet bergen

Joke “Mijn man is een fantastische vader want hij verzet bergen was en verplaatst hopen stof. Hij torst kilo’s huilende dreumes en toverde vuile vaat in ordelijke huisraad. Trotseert klittende bossen haar en stinkende hopen poep. Veegt huilende gezichten schoon en leest dreinende kinderen voor.”

Zo leuk samen

Kimberley “Mijn man is een fantastische vader want hij leert onze zoon dingen die een mama nou eenmaal minder goed kan overbrengen. Daarnaast weet ik dat hij alles voor onze zoon zal doen en hem nooit in de steek laat. En ze zijn gewoon zo leuk samen”

Gerdy “Hij heeft me m’n zoon geschonken”

Ik wens alle vaders een hele fijne vaderdag toe.

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  • Reply
    Annemiek Visser
    18 juni 2017 at 20:37

    Dank je wel 🙂 Wij vieren volgende week Vaderdag omdat onze zoon morgen jarig is, ik ben dinsdag jarig en woensdag gaan wij drietjes met mijn ouders een dagje naar de dierentuin. Dat is allemaal een beetje te druk en te veel. Om het niet te druk te maken en om papa zijn eigen dag te geven vieren we het een week later.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]