Persoonlijk

Unboxing de Mamaswap

22 december 2015
mamablog swap-GoodGirlsCompany-kerstswap

Zet een groep bloggers samen in een groep en spontaan ontstaan de leukste ideeën. Ik houd er van. In 2015 ontmoette ik veel van mijn bloggende collega’s  in het echt. Met enkele ben ik zelfs bevriend geraakt. Zo vlak voor de donkere dagen op de valreep van het oude jaar, besloten wij mamabloggers een mamaswap te doen. Sinds mijn eerste swap, heb heb ik de smaak te pakken. Het leek mij erg leuk om nu ook mee te doen. Een swap is bijna hetzelfde als lootje strekken voor een surprise. Je koopt ook cadeautjes voor iemand zonder dat die persoon het weet. Daardoor is het een verrassing wat je krijgt.

Unboxing de Mamaswap

De eerste keer dat ik meedeed, dacht ik dat het puur ging om het cadeautje kopen. Maar dat is maar de helft van het plezier. ( Sorry, Linda) Bij een swap gaat het ook om de verpakking. Dus deed ik deze keer erg mijn best om mijn cadeau voor Yvonne naast persoonlijk ook leuk in te pakken. Benieuwd wat zij van mij gekregen heeft? Je leest het hier.

mamablog swap

Ondertussen kwam er voor mij ook een leuk pakket binnen. Knalroze aan de buitenkant. Door de tekst erop wist ik meteen dat hij van mijn swap maatje was. Alleen wie had mij nu getrokken? Om hier achter te komen, moest ik het pakket toch openen. Gelukkig hoefde ik dat niet alleen te doen. Mijn dochters hadden ook al ene paar dagen na het pakketje gekeken. Nog een dag langer wachten, zou ondragelijk worden. Dus openden we samen het pakket.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-blogswap2

mamablog swap-GoodGirlsCompany-materiaalIk heb van die kinderen die het inpakmateriaal vaak leuker vinden dan het pakket zelf. Geef ze bubbeltjes plastic of ander materiaal en ze zijn helemaal happy.

Ze waren dan ook door het dolle heen toen ze zagen dat er allemaal rode zig zag papiertjes in zaten. Deze moesten er in sneltreinvaart uit gehaald worden.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-swap

mamablog swap-GoodGirlsCompany-blogswap

Al snel stuitten we op een kaart. Nadat we die gelezen hadden wist ik wie mijn swap maatje was. Nicole van Meisje-Eigenwijsje. Ook mijn dochters konden zich nog Nicole herinneren. Ze waren haar tegen gekomen tijdens de Sound of Music.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-glitters

mamablog swap-GoodGirlsCompany-cadeautjes

In het pakket zaten verschillende cadeautjes. Mooi ingepakt en voorzien van zilveren glitters. Deze belandden op kleding, de grond en in haren. Nicole had ontzettend haar best gedaan op elke verpakking. Dit maakte het uitpakken van elk pakketje een feestje.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-kado

mamablog swap-GoodGirlsCompany-chocolade

Uiteindelijk zat er voor iedereen wat wils in het pakketje. Voor Miss C een schilderijtjes van Jip en Janneke en een badeendje. Deze laatste hebben we a meteen die middag in bad getest. De andere missen waren erg blij met hun kettingen, puzzeltjes en twee ornamentjes voor de kerstboom. De nagellak, chocolademelk (?), en bakvormen zullen in ons huishouden ook goed gebruikt worden.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-swap4

mamablog swap-GoodGirlsCompany-swap3

 

Wat vond ik van de Mamaswap?

Dit was mijn tweede Swap. Het is altijd even spannend wie jij trekt maar omgekeerd ook. Wie trekt jou. Ik was er blij mee dat ik mijn swap maatje Nicole kende. Ik lees haar blogs wel eens. Zo weet ik ook dat ze niet door een makkelijke fase gaat. Juist daarom vond ik hetzo bijzonder om te zien hoeveel tijd, aandacht en liefde ze er in gestoken heeft om dit te maken.

mamablog swap-GoodGirlsCompany-swap5

Nicole je bent een topper! Dank je wel voor de mooie cadeautjes!

 • Reply
  VolgMama
  22 december 2015 at 11:06

  Super leuk pakket. Nicole heeft erg haar best gedaan 🙂

  • Reply
   Josan
   23 december 2015 at 21:58

   Klopt, vind het heel mooi

 • Reply
  poweredbyflowers
  22 december 2015 at 08:46

  Kei fijn idee seg! Zon swap wil ik ook wel eens doen ???? Zitten leuke spullen tussen!

  • Reply
   Josan
   23 december 2015 at 21:59

   Leuk dat je meedoet

 • Reply
  Lieke
  22 december 2015 at 08:36

  Wat een leuk pakket!! Ik heb ook wel eens meegedaan aan een Swap, wel licht teleurgesteld toen daardoor wacht ik even met nog een keer meedoen.. Wel jammer, want vind het idee zo leuk!

  • Reply
   Josan
   23 december 2015 at 21:59

   Dank je wel Lieke, Wat vervelend dat je ervaring de eerste keer niet positief was. Zoiets bederft toch een beetje het plezier

 • Reply
  Nicole
  22 december 2015 at 06:39

  Ja!! Zo fijn dat jullie er blij mee zijn. En ik was het labeltje vergeten bij de pot voor de chocolade cookies Hihi. Moet 1 ei bij en 200 gram (room)boter….

  • Reply
   Josan
   23 december 2015 at 22:00

   Ah dank je wel. Ik wilde het al met melk in een bekertje kiepen 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.