Foodie Friday is een prima dag om het voedsel dat we eten in het zonnetje te zetten. Vandaag deel ik een recept voor Mexicaanse schotel. Zelfgemaakt door Miss B Een opdracht van de Mama Challenge is om samen met je kinderen een maaltijd te maken. Je kinderen mogen het ook helemaal zelf doen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van wat ze maken. Ik kan me voorstellen dat je wel een oogje in het zeil wilt houden als ze met het fornuis aan de slag gaan. Miss B had al een eental keer laten vallen dat ze graag de Mexicaanse schotel wilde eten dus dit was het ideale moment.
Ik heb wel eens verteld dat mijn dochters de helft van de week bij mij wonen. De andere helft zijn ze bij hun vader. Aan deze constructie ben ik inmiddels gewend geraakt en het biedt ook verschillende voordelen. Bij mij thuis helpen ze eigenlijk al sinds ze 2 zijn in de kijken. Ze hebben een uitgesproken mening over wat ze wel of wat ze niet lusten. Vooral Miss B is kieskeurig met haar eten. Nu heeft ze bij haar stiefmoeder een bepaald gerecht dat ze blijkbaar heel lekker vind. Al maanden vroeg ze mij of wij het een keer gaan maken. En op de een of andere manier schiet het er telkens bij in. Vorige week sprak ik af dat als ze mij zou helpen herinneren om de juiste ingrediënten voor de Mexicaanse schotel te kopen, dan zouden we hem gaan maken. Zo gezegd zo gedaan.
- Baktijd: 30 minuten
- Bereidingstijd 20 minuten
Inhoud van dit blog
Dit heb je nodig voor Mexicaanse schotel
Benodigdheden
- hete lucht oven
- 1 ovenschaal
- houten lepel
- snijplank
- mes
- pan
Ingrediënten:
- 250 ml crème fraîche
- 1 pakje gerapste kaas
- 250 gram andijvie
- 400 gram gehakt
- 2 rode paprika
- rijst
- nacho chips
Wat de crème fraîche betreft, deze moet voldoende zijn om de schaal mee te bedekken. Dus heb je een kleinere ovenschaal dan kom je waarschijnlijk ook wel uit met mindercrème fraîche
Zo maak je Mexicaanse schotel
Bereiding
- Zet alle ingrediënten klaar en zorg er voor dat dit op kamertemperatuur is.
- Snijd de rode paprika in kleine blokjes
- Rul de gehakt in een pan totdat het mooi los is en gebruind. Voeg de paprika hier aan toe. Om het een Tex-Mex smaak te geven, voegde ik er een Burrito kruiden aan toe.
- Schep de gehakt in de ovenschaal
- Breek de taco chips in stukjes. Ze hoeven niet heel klein te zijn, maar ze mogen gewoon gebroken zijn.
- Doe de gebroken taco stukjes bovenop het gehakt in de ovenschaal
- Open de zak andijvie en bedek hiermee de taco chips.
- Schep de Crème fraîche bovenop de andijvie
- Als laatste laag en topping, bestrooi je het geheel met geraspte kaas.
- Zet de schaal in het midden van de oven en bak de ovenschotel in 30 minuten op 180 graden goudbruin.
- Terwijl de schotel in de oven staat, kook je de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Giet de rijst af en haal de schotel uit de oven
Eet smakelijk!
Mexicaanse schotel Variatietip
Als je kind niet van paprika uit de oven houdt, kan je deze uit de schotel laten. Snijd hem en stop de stukjes in een apart schaaltje. Mijn kinderen vinden het lekker om rauwe paprika los te eten.
Wat deden de andere Mama Challenge bloggers?
- Nicole bakte bananenbrood
- Kimberly maakte havermoutkoekjes
- Sofie maakte waterijsjes voor de kinderen
- Janske maakte pizza met haar peuter
- Merel bakte een chocoladetaart
- Wendy maakte een salade
Kook jij wel eens samen met jouw kinderen? Wat maken jullie dan het liefst?
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
14 Comments
Ilse van Kreanimo
20 augustus 2016 at 11:38Oh dat wil ik ook maken!
Wij maakten iets lekker ongezond (af en toe mag dat wel eens, toch!)
volgmama
21 juli 2016 at 10:26Ziet er heerlijk uit! Wij gaan binnenkort ook iets samen koken/bakken.
Anne Baarssen
19 juli 2016 at 10:51Wauw, dit ziet er echt heel goed uit. Mexicaans is sowieso lekker natuurlijk!
Fleur
15 juli 2016 at 23:16Dat ziet er lekker uit! Wij eten wel vaak Mexicaans, maar meestal tortilla’s of quesadilla’s. Dit wil ik ook wel eens proberen 🙂
Janske
15 juli 2016 at 23:00ohhh…dat ziet er heeeerlijk uit! Ik ben wel benieuwd naar de combinatie met de andijvie er in.
Josan
17 juli 2016 at 15:25Dank je wel! Ik had verwacht dat de andijvie rauw zou zijn, maar dat viel me alles mee.
MetMirjam
15 juli 2016 at 09:10Gezellig zo samen in de keuken! Die van mij helpt nog niet mee, maar dat zal in de toekomst vast gebeuren. Wij zijn ook dol op Mexicaans, heerlijk!
Josan
17 juli 2016 at 15:33Jouw tijd komt nog wel. Dan staan ze je ook te helpen.
Sofie van OHEA
15 juli 2016 at 09:02oh heb er zin in gekregen (al lijkt het me niet goed voor mijn “dieet” 😉 )
Josan
17 juli 2016 at 15:29Kleine hapjes nemen 🙂
Merel
15 juli 2016 at 08:13O wat makkelijk eigenlijk!
Op die manier krijgen ze in elk geval andijvie binnen, zonder gezeur denk ik zo 🙂 Misschien maar eens proberen.
Hier helpen ze ook mee, ook de middelste van bijna twee. Ze vinden het zo leuk! Vooral als we iets maken, waarvan ze kunnen mee snoepen (beslag, tomaatjes, paprika).
Josan
17 juli 2016 at 15:30Ja, het valt heel erg mee om te maken hoor. Bijna alles heb je al kant en klaar. En de andijvie valt heel erg mee qua smaak. Voorpret tijdens koken is al de helft van een maaltijd.
Nicole
15 juli 2016 at 07:40Oeh dat is zo lekker en super leuk dat je meiden al zo groot zijn om mee te helpen!
Josan
17 juli 2016 at 15:31Dank je wel Nicole. Ik zag da Faye ook al goed kan helpen met koekjes bakken.