Bloggen Lifestyle

Mama Of The Year Event van Fabulous Mama

2 oktober 2015
Fabulous Mama-Mama of the Year-Free a Girl

Tijdens het Mama Of The Year Event van Fabulous Mama werd mij gevraagd wat mijn definitie van een Fabulous Mama is. Toen antwoordde ik dat dit een moeder is die haar eigen lijn durft te pakken en ondanks tegenslagen door blijft gaan. Op dat moment kon ik nog niet vermoeden dat deze woorden in  de daar opkomende weken ook voor mij zouden gaan gelden. Zoals ik eerder deze week deelde zat ik even niet lekker in mijn velletje. Verschillende factoren waren er verantwoordelijk voor dat ik het toch even een stukje minder leuk vond.

De squad

Wie in de afgelopen andere blogs bekeek zag daar de mooiste verslagen van deze dag voorbij komen. Rory, Samantha Judith, Dineke, Nicole en Linda beschreven het event heel goed. Ook al was ik erbij. op mijn blog bleef het stil. Waarom? Nou door het virus waar ik het eerder deze week over had. Na een tijdje vroeg ik mij af: waarom zou ik nog een blog over dit event posten? Blogger technisch gezien is er geen nieuwswaarde. Alhoewel? De vraag wat maakt je een Fabulous Mama blijft interessant. Vandaag geef ik er antwoord op maar dan net even anders… .

Mama of the Year Award

Angela Schijf was een van de winnaressen. Ook  de Nederlandse actrice en schrijver Elle van Rijn ontving  een prijs. De L’Oreal Paris Beauty Mama of the Year Award.  Fabulous Mama &  Family benoemde José Woldring van The Media Nanny tot Business Mama of the Year. Zij vertegenwoordigt dj’s. Inmiddels heeft ze een aantal welbekende namen onder haar hoede genomen waaronder Martin Garrix en Sunnery James & Ryan Marciano. Als laatste werd ook Mandy Ladan, oprichter van MommaLuv in het zonnetje gezet. Zij mocht de Heldin Mama of the Year Award in ontvangst nemen. Met haar stichting zet ze zich in voor moeders in Derdewereldlanden.

Mama of the Year Event-Fabulous Mama 2015-GoodGirlsCompanyEen voor een top vrouwen. Naast al die grote namen, heb ik eigenlijk een heel normaal alledaags leventje. Ik werk een groot deel van de week, zorg voor mijn kinderen, haal boodschappen en probeer zo nu en dan een blogje online te plaatsen. Mijn laatste heldendaad is dat ik het mij waarschijnlijk deze week gaat lukken om alle was in het weekend weg te werken. In de schaduw van anderen kan je eigen leven nogal eens onbetekenend voelen. Toch is het ook nodig dat jij jouw ding doet. Jouw verantwoordelijkheid neemt en zo goed mogelijk probeert te delen wat jouw speciaal maakt.

Fabulous bloggers-GoodGirlsCompany

Fabulous Mama’s

Aan de ene kant vond ik het erg leuk om zo’n event eens van dichtbij mee te mogen maken. Maar nog leuker vond ik het om de hele dag op te trekken met andere bloggers, vrouwen en Fabulous mama’s.

 • Judith was een van de eersten die ik ontmoette op Station Amsterdam Centraal. In de afgelopen weken heb ik haar steeds beter leren kennen. Wat Judith voor mij Fabulous maakt is haar doorzettingsvermogen. Ze werkt hard, doet haar ding en is goudeerlijk. Daarnaast heeft ze een groot hart.
 • Dineke had ik nog nooit eerder gezien, maar het klikte meteen. Ze is een gezellige meid om mee te praten en ik heb er bewondering voor hoe ze dat met Marissa en baby Amelie doet. Stiekem vind ik het wel heel grappig dat ze haar dochters echt zo meisjemeisje kleedt. Oh en ik zou een moord doen voor zo’n lichaam 5 weken na de bevalling
 • Rory is een geweldige lieve vrouw. Ze kan goed luisteren en neemt je echt mee in haar verhaal. Zelf werd ik heel bewust jong moeder. Maar door haar blogs besef ik ook dat leeftijd niet uitmaakt. Het moederhart is nooit te oud of te jong.
 • Samantha is stiekem eigenlijk best grappig. Ik mag haar graag en vond het super gezellig om met haar op te trekken.
 • Nicole doet lekker haar ding. Zich totaal niets aantrekkend van de rest. Ik kan haar gevoel voor humor steeds meer waarderen.
 • Linda is ambitieus en jaagt haar dromen na. Ze weet wat ze wil en ik denk dat ze veel kan bereiken.

Samenwerken met moeders

Als ik terugkijk op september heb ik ondanks persoonlijke mindere momenten ook heel wat Fabulous momenten met andere moeders beleefd. Niet alleen tijdens het Fabulous Mama Event maar ook daar buiten. Onder bloggers kan het er af en toe best wel even lastig aan toe gaan. We zijn allemaal fanatiek, willen de beste zijn. En ook wij moeders weten elkaar aardig te bestrijden en de les te lezen. Soms maak ik mij daar ook wel schuldig aan. Maar samenwerken en met elkaar praten in plaats van over elkaar werkt soms zoveel meer motiverend.

MyBreastfriendstag-Breastfriendsforever-Borstkanker-GoodGirlsCompany

#MyBreastfriendstag

#MyBreastfriends

Maar als ik aan Fabulous Mama’s denk, denk ik ook aan de digidinnetjes uit mijn App groepje waarmee we samen op het idee kwamen de Breast friends Tag te maken. Een Tag die het onderwerp borstkanker eens extra onder de aandacht brengt. Deze maand is het de maand om even bij deze verschrikkelijke ziekte stil te staan. Ook staan we op 11 oktober stil bij #FreeaAGirl.

Als ik een ding heb geleerd deze maand is het wel dat je Fabulous Mama’s in veel verschillende soorten en maten hebt. Ze sieren misschien niet altijd de voorkant van een Magazine. Winnen geen awards. Soms is hun aanwezigheid in je leven al zo bijzonder en maakt het een wereld van verschil uit.

 • Reply
  Blogging stories tag - GoodGirlsCompany
  8 februari 2016 at 16:20

  […] bij het Only for men event. Marguerita, Linda, Nicole en  Judith, Dineke, Rory en Samantha bij MOTY awards 2015. Als je tijdens zo’n event dan ook nog leuke gesprekken met elkaar hebt, zie ik dat echt wel als […]

 • Reply
  Wereldmeisjesdag - GoodGirlsCompany
  10 oktober 2015 at 20:54

  […] mijn blog van het Mama of The year event zie je een leuk filmpje hier […]

 • Reply
  Bregje
  2 oktober 2015 at 21:41

  Wat een lieve woorden over de bloggers die je hebt onmoet. En ik sluit me bij de rest aan: die laatste alinea klopt als een bus!

 • Reply
  Sylvie
  2 oktober 2015 at 12:33

  Wat een lieve blog! Ben het helemaal met je eens. En ik vind het superknap hoe je de zorg voor drie dametjes, en flinke baan, het huishouden en je blog combineert!

  • Reply
   Josan
   4 oktober 2015 at 20:09

   Dank je wel Sylvie. Ik dacht laten we elkaar eens een hart onder de riem steken

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  2 oktober 2015 at 10:29

  Ik vind de foto van jou met je collega bloggers het allermooist! Jullie zijn pas echt fabulous zo met z’n allen : )

  • Reply
   Josan
   2 oktober 2015 at 10:50

   Dank je wel Nicole

 • Reply
  Judith
  2 oktober 2015 at 09:43

  Josan wat een mooi en lief stukje!! Zo waar ook over iedereen!! En ja Nicole, dat is juist positief!!!

  • Reply
   Josan
   4 oktober 2015 at 20:09

   Dank je wel Judith

 • Reply
  Nicole
  2 oktober 2015 at 08:28

  Oei, is dat wel positief?
  Overigens ook eens met de laatste alinea. Mooi stukje.

  • Reply
   Josan
   2 oktober 2015 at 10:49

   Natuurlijk is dat positief 🙂 binnenkort cocktail doen?

   • Reply
    Nicole
    2 oktober 2015 at 22:42

    Doen we. Oh en morgen komt de tag eindelijk online waarin je me getagd had.. Ik geef me ‘bloot’ 😉

 • Reply
  Jess
  2 oktober 2015 at 07:54

  Mooi gezegd Josan. Zo is het allemaal maar net.

  • Reply
   Josan
   2 oktober 2015 at 10:49

   Dank je. Jij bent zondag aan de beurt 🙂

  • Reply
   Josan
   4 oktober 2015 at 20:10

   Dank je Shanna volgende keer krijg jij karmapunten

 • Reply
  Tamara
  2 oktober 2015 at 07:18

  Ik vind dat laatste stukje echt heel mooi gezegd! Daar ben ik het ontzettend mee eens!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨JONGENS MAMA✨ Yep jullie hadden gelijk. Een jongetje is leuk. Niet omdat ik al 3 dochters hen en het hoog tijd werd. Maar omdat dit kereltje gewoon zo super schattig, lief, vrolijk en op zijn eigen manier zichzelf is. 
.
.
.
#babyboy #babyboyclothes #cutebabies #cutebabys #babyboy💙 #mamablogger #mama #mommylife #baby #babyboy #emsearmuffs @emsforkids #mixedandhappy
 • ✨EERSTE WERKWEEK✨ Daar zit ik weer: op het sociaal domein. Nadat ik 1 jaar thuis zat. Ik kan me nog goed herinneren dat een voormalig wethouder die ik ondersteunde zei dat het verschil tussen werken en thuiszitten is dat je als je werkt, er weer onderscheid is tussen werkdagen en het weekend. Yep dat gevoel heb ik nu ook. Voor mij is het nu weekend. Lekker met baby knuffelen. Eindelijk de rest van de verhuisdozen uitpakken en Netflixxen. Mijn eerste werkweek zit erop. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden. Maar het is leuk en interessant.
.
.
. #ambtenaar #mama #mamablogger #girlbosses #girlboss #mama #weekend #ambtenaarzijnisoké #ambtenaarlife #sociaaldomein #haiti🇭🇹 #haiti #melaninpoppin #melaninbeauty #melanin #melaninqueen #melaninmagic #bgm #athomewithchichi #iamchichi #stayhome #stayhomestaysafe
 • ✨Eerste werkdag✨ Novan is precies 5 maanden oud en gaat vandaag voor het eerst naar de kdv. Een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het natuurlijk mijn vierde kind. Aan de andere kant, is hij ook nog zo klein 😭 Gelukkig is hij in goede handen. Dezelfde lieve leidsters die 4 jaar lang met veel liefde voor Chloé gezorgd hebben, gaan dat nu voor hem doen 💖 Vond jij het ook een dubbel gevoel toen je weer ging werken?
.
.
. .
#babyboy #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Zo daar ben ik weer! Na een hele lange tijd stilte. Een kind krijgen, verhuizen en een nieuwe baan slokten best veel van mijn tijd op. En Okay ik ben gewoon niet zo’n instagrammer. Langzaam maar zeker beginnen de verhuisdozen leeg te raken. En nu ik in een grote-mensen-huis woon, heb ik ook planten 🌱 Spannend want de laatste keer dat ik actief voor een plant zorgde en hem in leven hield is ruim 12 jaar geleden 🙈Hands up als jij ook altijd alle plantjes om zeep helpt #girlboss #pink #melaninbeauty #melaninpoppin #melaninqueen #weavehairstyles #momlife #momsofinstagram #mamablog #mamablogger #plants #plantjes #plantgirl #iamchichi #athomewithchichi #stayhome
 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness

Dit zijn wij!