Boeken

Mama Is Ook Maar Een Mens

17 augustus 2017
Mama Is Ook Maar Een Mens- GoodGirlsCompany

Je zou het haast vergeten, maar Mama Is Ook Maar Een Mens. Gelukkig zijn Phaedra Werkhoven en Suus Ruis er om je op hilarische wijze weer met beide benen op de grond te zetten. Een heerlijk boek vol herkenbare opvoeddillema’s en twee kick ass moeders die geen blad voor de mond nemen.

Review-Mama-Is-Ook-Maar-Een-Mens-Phaedra-Werkhoven-Suus-Ruis-GoodGirlsCompanyOnbevooroordeeld was ik natuurlijk niet. Ik vind Phaedra’s columns altijd erg leuk. Ze is een beetje de stem die ik soms mis in het moederschap. Lekker nuchter, no-nonsense en niet zo snel gekwetst om niks. Kortom een vrouw die staat voor haar keuzes. En ja daar mag je het mee oneens zijn. Al in het eerste hoofdstuk over telefoongebruik lees je dat Suus daar heel anders over denkt. En daar is ruimte voor. Deze verschillende accenten maken Mama is ook maar een mens juist interessant om te lezen. Het is nooit een wedstrijd tussen welke keuze is beter. Maar eerder een eye-opener van wat er eventueel ook zou kunnen.Mama-Is-Ook-Maar-Een-Mens-Phaedra-Werkhoven-Suus-Ruis-GoodGirlsCompany

Mama Is Ook Maar Een Mens

Het leuke aan Mama Is Ook Maar Een Mens is dat het gaat over verschillende onderwerpen. Ja want naast mama ben je ook een mens. Dus onderwerpen als beauty, health, food, fashion, school, mannen/vaders relatie en psyche worden dan ook onverbloemd gesproken. Alles met als uitgangspunt “Wat als…” Zo is er bijvoorbeeld het hoofdstuk “ Wat als je je kind borstvoeding wilt geven tot-ie een puber is. Leuk onderwerp natuurlijk. Phaedra (voormalig hoofdredacteur Fabulous Mama) weet uit ervaring hoe dit altijd voor grote commotie zorgde. “Moeders denken namelijk dat het borstvoeding of flesvoeding geven symbool staat voor wel of niet geslaagd ouderschap”. Een hele scherpe observatie. Daarnaast denk ik dat onzekerheid van veel moeders ook een aardige duit in het zakje doet. Maar daar rekent Phaedra lekker nuchter mee af.

Als jij door een schaal indrukwekkende cupcakes of een in elkaar geknutselde banaan met dropjes als ogen en een spekje in z’n kont onder druk laat zetten, ligt dat echt alleen aan jou

Dat moet je meteen uit je systeem halen. Sowieso moet je stoppen met kijken naar hoe andere moeders het doen, behalve als ze je op een positieve manier inspireren” Hear hear!

Mama Is Ook Maar Een Mens-Phaedra Werkhoven-Suus Ruis-GoodGirlsCompany

Review Mama Is Ook Maar Een Mens

Mama Is Ook Maar Een Mens was het enige boek dat ik deze zomervakantie heb gelezen. Een geweldige investering. Ik heb gelachen en genoten. Op sommige punten was ik het hardgrondig oneens maar ik vond het lekker verfrissend om te zien hoe andere moeders dat doen. Vrouwen die mij positief inspireren. Daarnaast vond ik het absoluut een pre dat Suus Ruis ook gescheiden is. Voor mij zorgde dat voor veel herkenbaarheid. Bovendien maakt dit het boek toegankelijk voor meer vrouwen die afwijken van het gemiddelde plaatje.

Lees jij vaak boeken over het moederschap?
Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]