Persoonlijk

Mama is niet moe, ze is gewoon lui!

7 maart 2017
Mama is niet moe

Als je zelf kinderen hebt, weet je dat waarschijnlijk al. Vrouwen gaan er na het krijgen van kinderen op achteruit. Ik heb het hier niet over uitgezakte borsten, of een paar strepen meer of minder op je eventuele  flubberbuik. Laten we het gewoon bij de basics houden. Seks is totaal overschat, slaap is alles. Totdat onze spruit volwassen is en vakkundig het huis uit gewerkt, moeten wij vrouwen het doen met een chronisch slaaptekort. Terwijl  papa gewoon lekker door knort. En als je dan wel kan slapen? Dan kom je erachter: mama is niet moe, maar lui

Als het op slapen aankomt , ben ik een drama. Elk teken van leven van partnerszijde is er een teveel. Ik word zwaar agressief bij elk geluid dat hij ’s nachts produceert. In mijn gedachten heb ik hem al 10 keer gesmoord met een kussen. In de praktijk, lig ik wakker of ga middenin de nacht op zoek naar een andere vooral doodstille slaapplek. Lezers die zich mateloos irriteren aan mensen die etensgeluiden maken, snappen waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Gelukkig is daar inmiddels een serieuze diagnose voor. Mensen zoals ik moeten het doen met een eigen slaapkamer.

Mama wordt daar zo moe van

Maar daar hoor je mij niet over klagen. Ik HOUD van mijn eigen tweepersoonsbed. Dat ik overdwars kan liggen als ik wil en alle dekens van mij zijn. De schaduwkant hiervan is ook wel dat als er een kind ’s nachts spookt mijn bed de aangewezen plek is als nachtopvang. Bij mijn oudste dochters is dat geen probleem. Die gaan liggen, draaien zich om en gaan weer slapen. Dreumes is een beetje meer uitdaging. Die gaat liggen en vervolgens voel ik de rest van de nacht een klein handje dat zich er zeker van wil stellen dat ik niet zomaar verdwijn. Als het donker is en je niks kan zien, moet mama binnen  binnen voelbare handbereik zijn. Onwijs schattig natuurlijk totdat je zelf ziek wordt. Dit soort nachtelijke knuffelmomenten leiden namelijk maar tot 1 ding; een slechte weerstand. En slechte weerstand leidt tot zware verkoudheid en uiteindelijk griep.

Mama is niet moe

Om van de griep af te komen heb ik altijd maar 1 oplossing. OP. TIJD. NAAR. BED.  De eerste paar nachten lukt dat nog wel. Ik voelde me beroerd genoeg. Op den duur viel het mij op dat ik -ondanks dat ik op tijd naar bed ging- nog steeds moe was. Aan het einde van de middag dacht ik al “Oh men wat ben ik moe!” Wat doe ik fout? Kan je ook moe worden van teveel slapen? Of moet je niet in een keer zomaar veel gaan slapen?

Inmiddels durf ik het hardop te zeggen: mama is niet moe, ik ben gewoon lui. Normaal ben ik ‘s avonds veel actiever. Ik werk aan mijn blog, speel een spelletje, lees een boek of  stuur onzinnige appjes. Niet allemaal noodzakelijk of even hoogstaand, maar het verbrandt wel meer calorieën dan slapen. Mijn dagen van op tijd naar bed liggen dan ook vanaf nu weer achter mij. Liever goed moe dan vreselijk lui.

Heb jij ook wel eens momenten waarop je extra moe bent ook al slaap je meer?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]