Beauty Bloggen

Mama Challenge 2016 Beautydag

10 juli 2016

Je zou verwachten dat een Beautydag in ons vrouwenhuishouden aan de orde van de dag is. Maar niks is minder waar. Gelukkig hebben we altijd nog de Mama Challenge die ons uitdaagt eens wat anders te doen. We lieten onze Wii links liggen, kochten wat spulletjes en sloten ons op in slaap- en badkamer. We gingen helemaal los…benieuwd naar het resultaat? Lees dan vooral verder.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen

De opdracht van Mama Challenge luidde: houd een Beautydag (met of zonder kids). Nu moet ik van goede huize komen, wil ik zoiets zonder mijn oudste dochters doen. Ze vinden het veel te leuk. En elke kans om met geldige reden mijn make up voorraad te plunderen, pakken de dames met beide handjes aan.

Voorpret voor de Beautydag

Voordat het zover was, moesten we eerst nog even wat doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk om alvast in de stemming te komen. Dus ging ik met 3 dochters de binnenstad in. Miss G en B mochten allebei een gezichtsmaskertje uitkiezen. Eentje die hard wordt en waarbij je natuurlijk wel komkommers op je ogen moet leggen.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag-gezichtsmaskers

De wondere wereld van gezichtsmaskers

Toen we toch bezig waren, mochten de meiden ook meteen een eigen make up product uitkiezen. Miss G koos een barbieroze kleurtje uit de MUA Velvet Lip Lacquer serie en Miss B koos een oogschaduw van hetzelfde merk. Lang leve de samples in de winkels zodat je alles al kan uitproberen. Voordat onze Beautydag goed en wel begonnen was, zaten beide dames al onder de shimmers.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss Bs look

Laat de Beautydag beginnen.

Bij thuiskomst, ging Miss C gewoon naar bed. Een dreumes en Beautydag gaan niet samen. Miss G en B legden alvast alle spullen klaar. En niet te vergeten; sneden komkommers. Ik zorgde voor de cocktails. Ook wel water met een smaakje waar fancy chic fruit en groene aardbeienmuntblaadjes in drijven. Helemaal goed voor het echte spa gevoel. Daarna konden we aan de slag.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss G Look

De look van Miss G.

Ik hielp beide meiden hun gezichten goed te reinigen. Daarna maakte ik ze bekend met de wondere wereld van gezichtsmaskers. “Het ruikt een beetje apart”. Ik zie er nu echt raar uit hé?”. En met de kunst van het loungen, chillen of een rustmomentje pakken. We genoten volop van onze Beautydag terwijl we op de badrand zaten. Voeten lekker weken in warm water. Nonchalant van onze cocktails nipten. En het over van alles en nog wat hadden.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss C

Miss C heeft het ook naar haar zin.

Quality time met mijn dochters

Normaliter verblijven mijn dochters nooit op de zaterdag overdag bij mij. En dat merk je. Het brengt toch een ander soort sfeer met zich mee dan op een doordeweekse dag. Het is ontspannen. We hoeven niks. Alleen ons te vermaken. En dat deden we. Ik genoot van het samenzijn en de leuke gesprekken. Om voor ons gevoel al de tijd van de wereld te hebben. Nadat ik we hadden gegeten en ik beide dames had opgemaakt was het hun beurt.

 

Dat was wel even een uitdaging. Ook voor mij. Miss C was wakker. Ze kroop rond, pakte fanatiek alles wat ze pakken kon en maaide de rest met haar armpjes alle kanten op. En raar maar waar, begon ook kwastjes in mijn gezicht te duwen terwijl ze zeer trots keek en goedkeurend in haar handjes klapte. Gelukkig kan ik goed stilzitten en voeden tegelijk. Borstvoeding wint het altijd van make up bij haar. Nu nog wel in elk geval.

Voordat ik het resultaat in de spiegel mocht bekijken merkten de dames op “Niet ons beste werk, maar we hebben wel ons best gedaan”.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-My kids did my make up

My kids did my make up 🙂

Wat is schoonheid?

Het schijnt dat vanaf een jaar of 7 het zelfvertrouwen van meisjes minder wordt. Mijn dochters weten dat er beautyfilmpjes op internet zijn. Ze vinden het ook heel interessant om er naar te kijken. Tegelijkertijd ben ik er gewoon ook nog heel blij mee dat mijn dochters niet perfect een wing kunnen maken of weten in welke volgorde je producten aanbrengt. En bovenal gewoon kiezen voor knalkleuren. Zoals ik dat ook deed toen ik klein was. Wat voelde ik mij toch prachtig met blauwe ogenschaduw en rode lippenstift.

Ik heb een ontzettend leuke Beautydag gehad. Niet vanwege het ‘in de watten leggen’. Maar voornamelijk omdat ik ontzettend veel kostbare tijd met mijn dochters heb doorgebracht. Ze worden zo snel groot….zorg dat je elk moment samen leeft.

Wat deden andere bloggers:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Fleur
  15 juli 2016 at 22:55

  Dat ziet er heel gezellig uit zeg, ik kan niet wachten tot ik dit met Kate kan doen 🙂 Fijn dat jullie zo’n fijne dag samen hebben gehad.

  Heb je zin om de link naar dit bericht toe te voegen aan de link party? Ik wil proberen om alle mama challenge blogs op één (openbare) plek te krijgen: http://www.mizflurry.nl/2016/07/mama-challenge-2016.html

 • Reply
  Nathalie
  15 juli 2016 at 11:06

  Superleuk en genieten! Mijn jongens hebben ook een beautydag beleefd. Het was zo hilarisch! Resultaat zie je maandag. Wist trouwens nog niet dat het zelfvertrouwen bij 7 jarigen al zo’n rol speelde.

  • Reply
   Josan
   17 juli 2016 at 15:34

   Ja, het schijnt na 7 jaar af te brokkelen. Een meisjes van 5 zit op haar top qua zelfvertrouwen. Daarna neemt het dramatisch af. Ook door hoe wij als maatschappij er mee om gaan helaas.

 • Reply
  Sofie van OHEA
  13 juli 2016 at 21:34

  wauw ik vind het best wel geslaagd
  uw dochtertje staat er ook echt wel mee
  oh ik popel al om zelf aan de slag te gaan … heerlijk

  • Reply
   Josan
   14 juli 2016 at 09:50

   Dank je wel Sofie. Je mag wel jij zeggen hoor 🙂

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  11 juli 2016 at 15:49

  Wat ontzettend leuk!

 • Reply
  Janske
  11 juli 2016 at 09:15

  wauuwww wat ben je mooi 😉 Het ziet er uit als een zeer geslaade beautydag 🙂

 • Reply
  Carlijn
  11 juli 2016 at 08:22

  Wat onwijs leuk dat jullie dit hebben gedaan! Hahaha je make-uplook, ja die meiden van je hebben talent, ik zie het al. En net wat je zegt: het gaat er niet eens om wát je doet met ze, als je maar kwalitatieve tijd met ze spendeert.

 • Reply
  Marjon
  10 juli 2016 at 21:27

  Wat een leuke dag hebben jullie ervan gemaakt. Duidelijk dat deze opdracht geslaagd is ?

 • Reply
  Merel
  10 juli 2016 at 12:35

  Mooi dat de challenge jullie zo’n fijn moment opleverde. En wat hebben ze hun best gedaan ? leuk!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]