Beauty Bloggen

Mama Challenge 2016 Beautydag

10 juli 2016
Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag

Je zou verwachten dat een Beautydag in ons vrouwenhuishouden aan de orde van de dag is. Maar niks is minder waar. Gelukkig hebben we altijd nog de Mama Challenge die ons uitdaagt eens wat anders te doen. We lieten onze Wii links liggen, kochten wat spulletjes en sloten ons op in slaap- en badkamer. We gingen helemaal los…benieuwd naar het resultaat? Lees dan vooral verder.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen

De opdracht van Mama Challenge luidde: houd een Beautydag (met of zonder kids). Nu moet ik van goede huize komen, wil ik zoiets zonder mijn oudste dochters doen. Ze vinden het veel te leuk. En elke kans om met geldige reden mijn make up voorraad te plunderen, pakken de dames met beide handjes aan.

Voorpret voor de Beautydag

Voordat het zover was, moesten we eerst nog even wat doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bovendien is het ook gewoon heel erg leuk om alvast in de stemming te komen. Dus ging ik met 3 dochters de binnenstad in. Miss G en B mochten allebei een gezichtsmaskertje uitkiezen. Eentje die hard wordt en waarbij je natuurlijk wel komkommers op je ogen moet leggen.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag-gezichtsmaskers

De wondere wereld van gezichtsmaskers

Toen we toch bezig waren, mochten de meiden ook meteen een eigen make up product uitkiezen. Miss G koos een barbieroze kleurtje uit de MUA Velvet Lip Lacquer serie en Miss B koos een oogschaduw van hetzelfde merk. Lang leve de samples in de winkels zodat je alles al kan uitproberen. Voordat onze Beautydag goed en wel begonnen was, zaten beide dames al onder de shimmers.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss Bs look

Laat de Beautydag beginnen.

Bij thuiskomst, ging Miss C gewoon naar bed. Een dreumes en Beautydag gaan niet samen. Miss G en B legden alvast alle spullen klaar. En niet te vergeten; sneden komkommers. Ik zorgde voor de cocktails. Ook wel water met een smaakje waar fancy chic fruit en groene aardbeienmuntblaadjes in drijven. Helemaal goed voor het echte spa gevoel. Daarna konden we aan de slag.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss G Look

De look van Miss G.

Ik hielp beide meiden hun gezichten goed te reinigen. Daarna maakte ik ze bekend met de wondere wereld van gezichtsmaskers. “Het ruikt een beetje apart”. Ik zie er nu echt raar uit hé?”. En met de kunst van het loungen, chillen of een rustmomentje pakken. We genoten volop van onze Beautydag terwijl we op de badrand zaten. Voeten lekker weken in warm water. Nonchalant van onze cocktails nipten. En het over van alles en nog wat hadden.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-Miss C

Miss C heeft het ook naar haar zin.

Quality time met mijn dochters

Normaliter verblijven mijn dochters nooit op de zaterdag overdag bij mij. En dat merk je. Het brengt toch een ander soort sfeer met zich mee dan op een doordeweekse dag. Het is ontspannen. We hoeven niks. Alleen ons te vermaken. En dat deden we. Ik genoot van het samenzijn en de leuke gesprekken. Om voor ons gevoel al de tijd van de wereld te hebben. Nadat ik we hadden gegeten en ik beide dames had opgemaakt was het hun beurt.

 

Dat was wel even een uitdaging. Ook voor mij. Miss C was wakker. Ze kroop rond, pakte fanatiek alles wat ze pakken kon en maaide de rest met haar armpjes alle kanten op. En raar maar waar, begon ook kwastjes in mijn gezicht te duwen terwijl ze zeer trots keek en goedkeurend in haar handjes klapte. Gelukkig kan ik goed stilzitten en voeden tegelijk. Borstvoeding wint het altijd van make up bij haar. Nu nog wel in elk geval.

Voordat ik het resultaat in de spiegel mocht bekijken merkten de dames op “Niet ons beste werk, maar we hebben wel ons best gedaan”.

Mama Challenge 2016-GoodGirlsCompanu-Beautydag met kinderen-My kids did my make up

My kids did my make up 🙂

Wat is schoonheid?

Het schijnt dat vanaf een jaar of 7 het zelfvertrouwen van meisjes minder wordt. Mijn dochters weten dat er beautyfilmpjes op internet zijn. Ze vinden het ook heel interessant om er naar te kijken. Tegelijkertijd ben ik er gewoon ook nog heel blij mee dat mijn dochters niet perfect een wing kunnen maken of weten in welke volgorde je producten aanbrengt. En bovenal gewoon kiezen voor knalkleuren. Zoals ik dat ook deed toen ik klein was. Wat voelde ik mij toch prachtig met blauwe ogenschaduw en rode lippenstift.

Ik heb een ontzettend leuke Beautydag gehad. Niet vanwege het ‘in de watten leggen’. Maar voornamelijk omdat ik ontzettend veel kostbare tijd met mijn dochters heb doorgebracht. Ze worden zo snel groot….zorg dat je elk moment samen leeft.

Wat deden andere bloggers:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Mama Challenge 6 | Beautydagje en lekker relaxen met June - Lotus Writings
  1 april 2019 at 11:09

  […] Josan en haar meiden gingen aan de slag met maskers en make-up […]

 • Reply
  Een beautydag met de boys - ramona. vandenarend.nl
  26 februari 2018 at 23:59

  […] andere hele mooie blog van Josan op goodgirlscompany.nl die echt alles uit de kast trok met haar dochter en voor stralende foto’s […]

 • Reply
  Beautydag met mijn tiener (Mama Challenge 6 - 2016) - Lotus Writings
  3 juni 2017 at 22:41

  […] Josan en haar meiden gingen aan de slag met maskers en make-up […]

 • Reply
  Homemade Spa and Beauty - Mama Challenge 6 - Lotus Writings
  30 maart 2017 at 23:29

  […] Josan en haar meiden gingen aan de slag met maskers en make-up […]

 • Reply
  Uitleg Mama Challenge 2016 - Lotus Writings
  30 maart 2017 at 23:27

  […] Neem ook eens een kijkje bij de anderen, zoals Homemade McDonald’s bij MizFlurry, een Beautydag met je dochters bij Good Girls Company en een alternatief voor het bekende envelopje met geld na behalen diploma […]

 • Reply
  Vichy mineraal maskers - GoodGirlsCompany
  31 augustus 2016 at 07:52

  […] maar als beauty routine voor speciale gelegenheden. Wanneer ik een avondje uit ga of tijdens een beauty dag met de meiden. Veel te weinig natuurlijk om echt structureel bij te dragen aan een mooie huid. Op zo’n […]

 • Reply
  Een beautydag met de boys – Kijk, mama!
  24 augustus 2016 at 22:37

  […] andere hele mooie blog van Josan op goodgirlscompany.nl die echt alles uit de kast trok met haar dochter en voor stralende foto’s […]

 • Reply
  Glitter en body-paint - MC2016 Beautydag - Kreanimo
  24 augustus 2016 at 15:51

  […] Nathalie deed een beautydag met haar jongens, Fleur ging voeten scrubben en ook Josan maakte er iets leuks van! […]

 • Reply
  Voetjes verzorgen met de kinderen #mamachallenge2016 – Our happily ever after
  11 augustus 2016 at 06:30

  […] Josan en Nathalie hielden ook een beauty dagje met hun kinderen. […]

 • Reply
  Fleur
  15 juli 2016 at 22:55

  Dat ziet er heel gezellig uit zeg, ik kan niet wachten tot ik dit met Kate kan doen 🙂 Fijn dat jullie zo’n fijne dag samen hebben gehad.

  Heb je zin om de link naar dit bericht toe te voegen aan de link party? Ik wil proberen om alle mama challenge blogs op één (openbare) plek te krijgen: http://www.mizflurry.nl/2016/07/mama-challenge-2016.html

 • Reply
  Nathalie
  15 juli 2016 at 11:06

  Superleuk en genieten! Mijn jongens hebben ook een beautydag beleefd. Het was zo hilarisch! Resultaat zie je maandag. Wist trouwens nog niet dat het zelfvertrouwen bij 7 jarigen al zo’n rol speelde.

  • Reply
   Josan
   17 juli 2016 at 15:34

   Ja, het schijnt na 7 jaar af te brokkelen. Een meisjes van 5 zit op haar top qua zelfvertrouwen. Daarna neemt het dramatisch af. Ook door hoe wij als maatschappij er mee om gaan helaas.

 • Reply
  Sofie van OHEA
  13 juli 2016 at 21:34

  wauw ik vind het best wel geslaagd
  uw dochtertje staat er ook echt wel mee
  oh ik popel al om zelf aan de slag te gaan … heerlijk

  • Reply
   Josan
   14 juli 2016 at 09:50

   Dank je wel Sofie. Je mag wel jij zeggen hoor 🙂

 • Reply
  Cindy - levenalsmama.nl
  11 juli 2016 at 15:49

  Wat ontzettend leuk!

 • Reply
  Janske
  11 juli 2016 at 09:15

  wauuwww wat ben je mooi 😉 Het ziet er uit als een zeer geslaade beautydag 🙂

 • Reply
  Carlijn
  11 juli 2016 at 08:22

  Wat onwijs leuk dat jullie dit hebben gedaan! Hahaha je make-uplook, ja die meiden van je hebben talent, ik zie het al. En net wat je zegt: het gaat er niet eens om wát je doet met ze, als je maar kwalitatieve tijd met ze spendeert.

 • Reply
  Marjon
  10 juli 2016 at 21:27

  Wat een leuke dag hebben jullie ervan gemaakt. Duidelijk dat deze opdracht geslaagd is ?

 • Reply
  Merel
  10 juli 2016 at 12:35

  Mooi dat de challenge jullie zo’n fijn moment opleverde. En wat hebben ze hun best gedaan ? leuk!

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

Dit zijn wij!