DIY Fun Lifestyle

Mama Challenge 2015: Snoephappen

7 augustus 2015
Mama Challenge 2015-wateractiviteit met je kinderen-GoodGirlsCompany

Samen met andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015.We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen et cetera. Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. Een van de opdrachten luidde: doe een wateractiviteit met je kind. Aan inspiratie had ik geen gebrek. Veel andere mamabloggers hadden deze opdracht al uitgevoerd tijdens het warme weer in juli. Foto’s van spelende kinderen in zwembadjes in de tuin kwamen dan ook veelvuldig voorbij. De een nog origineler dan de ander. Alhoewel ik iets anders wilde dan het zwembadje was ik er vanuit gegaan dat ik het gewoon in de tuin kon doen. Maar helaas sloeg het weer om en was ik genoodzaakt om een wateractiviteit binnen te doen. Benieuwd wat het werd? Lees dan snel verder.

Tijdens de eerste paar weken van de zomervakantie zat het weer nog niet bepaald mee. Erg vonden we dat niet. Na een heel schooljaar wilden mijn dochters een ding: vooral uitrusten. Aan uitslapen in de vakantie doen ze niet. Dus vulden ze hun dagen met spelen met Playmobil op een van hun kamers. Leuk, maar na een paar dagen wilden ze ook wel wat anders. Of ik nog iets wist. Na even nadenken kwam ik op een idee: snoep happen. Dan hadden we ook meteen een leuke wateractiviteit voor de Mama Challenge gedaan. Zo gezegd zo gedaan.

Mama Challenge- wateractiviteit-GoodGirlsCompoany-spelen met water

Snoep en kliederen met water

Aan snoephappen bewaar ik goede herinneringen. Op kinderfeestjes was het dé activiteit waar ik wel goed in was. Ik vind het helemaal niet erg om met mijn gezicht in een bak met water snoepjes te verzamelen. Vooral niet wanneer ik ze achteraf ook nog op mocht eten. Ja, ik zorgde er wel voor dat ik dan een hele stapel had waar ik uit kon kiezen. De ouders van vriendjes en vriendinnetjes kochten altijd ander (lees: lekkerder) snoep dan mijn ouders. Vooral de Haribo snoepjes kon ik geen genoeg van krijgen. De traditie van snoephappen heb ik dan ook doorgegeven aan mijn kinderen. Op het eerste verjaardagsfeestje van Miss G. werd een teiltje met water gevuld en mochten klasgenootjes hun kunsten tonen.

Mama Challenge-wateractivitiet-GoodGirlsCompany-

Hoe werkt snoephappen?

 1. Vul een bak/teiltje/schaal met water
 2. Strooi er snoepjes in (kies voor snoepjes in een papiertje)

Vervolgens mogen de kinderen omstebeurt proberen om zonder handen en alleen met hun mond een snoepje op te pakken van de bodem.

Variatietips:

 1. Zet een tijdlimiet: het kind dat binnen die tijd de meeste snoepjes heeft, heeft gewonnen
 2. Varieer met voorwerpen. Kies in plaats van snoep bijvoorbeeld voor fruit
 3. gebruik meel in plaats van water

Leuke spelletjes voor kinderfeestje-GoodGirlsCompany-Mama Challenge

Snoep happen-DIY-kinderfeestje-mama challenge-leuke spelletjes

Benieuwd wat de andere mama’s met water deden?

Benieuwd naar mijn andere Challenges? Hierbij een overzicht:

 • Reply
  Fleur
  24 augustus 2015 at 12:18

  Ja dit spelletje ken ik ook vooral van kinderfeestjes, vond mijn moeder altijd zo vies haha.

  • Reply
   Josan
   24 augustus 2015 at 19:33

   Het is legendarisch.

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 augustus 2015 at 13:44

  Wij deden vaak lolly happen op verjaardagsfeestjes. Dat was dikke pret. Snoep happen uit meel lijkt me geen lolletje.

 • Reply
  lin mommysworld
  7 augustus 2015 at 10:42

  Leuk!! Oh ik vind snoephappen ook zo leuk ik heb echt meteen een idee wat we hier zo gaan doen haha

 • Reply
  Linda
  7 augustus 2015 at 09:20

  Hihi dat is ook een zeer origineel waterspelletje!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]