DIY Fun Lifestyle

Mama Challenge 2015: Snoephappen

7 augustus 2015
Mama Challenge 2015-wateractiviteit met je kinderen-GoodGirlsCompany

Samen met andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015.We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen et cetera. Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. Een van de opdrachten luidde: doe een wateractiviteit met je kind. Aan inspiratie had ik geen gebrek. Veel andere mamabloggers hadden deze opdracht al uitgevoerd tijdens het warme weer in juli. Foto’s van spelende kinderen in zwembadjes in de tuin kwamen dan ook veelvuldig voorbij. De een nog origineler dan de ander. Alhoewel ik iets anders wilde dan het zwembadje was ik er vanuit gegaan dat ik het gewoon in de tuin kon doen. Maar helaas sloeg het weer om en was ik genoodzaakt om een wateractiviteit binnen te doen. Benieuwd wat het werd? Lees dan snel verder.

Tijdens de eerste paar weken van de zomervakantie zat het weer nog niet bepaald mee. Erg vonden we dat niet. Na een heel schooljaar wilden mijn dochters een ding: vooral uitrusten. Aan uitslapen in de vakantie doen ze niet. Dus vulden ze hun dagen met spelen met Playmobil op een van hun kamers. Leuk, maar na een paar dagen wilden ze ook wel wat anders. Of ik nog iets wist. Na even nadenken kwam ik op een idee: snoep happen. Dan hadden we ook meteen een leuke wateractiviteit voor de Mama Challenge gedaan. Zo gezegd zo gedaan.

Mama Challenge- wateractiviteit-GoodGirlsCompoany-spelen met water

Snoep en kliederen met water

Aan snoephappen bewaar ik goede herinneringen. Op kinderfeestjes was het dé activiteit waar ik wel goed in was. Ik vind het helemaal niet erg om met mijn gezicht in een bak met water snoepjes te verzamelen. Vooral niet wanneer ik ze achteraf ook nog op mocht eten. Ja, ik zorgde er wel voor dat ik dan een hele stapel had waar ik uit kon kiezen. De ouders van vriendjes en vriendinnetjes kochten altijd ander (lees: lekkerder) snoep dan mijn ouders. Vooral de Haribo snoepjes kon ik geen genoeg van krijgen. De traditie van snoephappen heb ik dan ook doorgegeven aan mijn kinderen. Op het eerste verjaardagsfeestje van Miss G. werd een teiltje met water gevuld en mochten klasgenootjes hun kunsten tonen.

Mama Challenge-wateractivitiet-GoodGirlsCompany-

Hoe werkt snoephappen?

 1. Vul een bak/teiltje/schaal met water
 2. Strooi er snoepjes in (kies voor snoepjes in een papiertje)

Vervolgens mogen de kinderen omstebeurt proberen om zonder handen en alleen met hun mond een snoepje op te pakken van de bodem.

Variatietips:

 1. Zet een tijdlimiet: het kind dat binnen die tijd de meeste snoepjes heeft, heeft gewonnen
 2. Varieer met voorwerpen. Kies in plaats van snoep bijvoorbeeld voor fruit
 3. gebruik meel in plaats van water

Leuke spelletjes voor kinderfeestje-GoodGirlsCompany-Mama Challenge

Snoep happen-DIY-kinderfeestje-mama challenge-leuke spelletjes

Benieuwd wat de andere mama’s met water deden?

Benieuwd naar mijn andere Challenges? Hierbij een overzicht:

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
 • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
 • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
 • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
 • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
 • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
 • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
 • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
 • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
 • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger
 • ✨Jongensmama✨Voordat Novan er was zag ik dat dus echt niet gebeuren. Had ik er geen gevoel bij en om eerlijk te zijn was het gewoon niet mijn ding. Maar nu hij er is ben ik alleen maar verliefd 😍 Vind ik die stoere kleertjes te schattig en is het een sport om de luier te verwisselen zonder nat geplast te worden 😂😅. .
.
.
#geboortenieuws #baby #babyboy💙 #babyboy #nofilterneeded #blessed #newborn #mamablogger #mommylife #momblogger

Dit zijn wij!