Samen met andere mamabloggers bedachten we de #mamachallenge2015. We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnenactiviteiten verzinnen voor als het buiten rotweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen etc. . Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. In de vorige twee challenges maakte ik een uitstapje met mijn kinderen. De eerste keer bezochten we de Burgers’ Zoo en de andere keer de bibliotheek in Rozet. Vandaag is het vrijdag. Vaste lezers weten dan dat het tijd is voor Fashion Friday of Foodie Friday. Het leek mij leuk om de Mama Challenge opdracht bedenk een leuke (gezond) lunchidee of tussendoortje te combineren met Foodie Friday. Of dat gelukt is? Kijk maar mee!
Ik houd van de Italiaanse keuken. Als jarige koos ik geen patat als feestmaal maar mijn moeders zelfgemaakte lasagne. Mijn moeder zei daarom altijd dat ik met een Italiaan moest trouwen. Het werd geen Italiaan maar een Nederlander. Maar doordeweeks staat de Italiaanse keuken regelmatig op het menu. En probeer ik mijn liefde hiervoor bij mijn kinderen met de (pap) lepel naar binnen te gieten. Zoals veel kinderen, zijn ook die van mij dol op pizza’s. Wel zelfgemaakte. Ik vind het prima want het is een goede manier om ze groentes zoals paprika, champignons en tomaten te laten eten. Naast gewone plaatpizza’s, maken we ook graag pizza cupcakes.
Pizza Cupcakes
Pizza cupcakes zijn een variatie op de gewone pizza’s die wij vaak op ovenplaten bakken. Ze zijn klein zoals cupcakes en daardoor lekker als snack of tussendoortje. Maar ook als hartig hapje op een feestje happen ze lekker weg. Je maakt ze op dezelfde wijze als dat je gewone pizza maakt alleen gebruik je nu een muffinbakblik. Hierdoor rijzen ze de hoogte in in plaats van in de breedte.
Allereerste maak je het deeg zoals op de verpakking is aangegeven. Natuurlijk kun je ook zelf pizzadeeg maken. Op internet vind je hier verschillende recepten voor.
Kies van tevoren welke toppings je wilt gebruiken en snijd ze in kleine stukjes. Wees lekker creatief met versieren.
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 25 minuten
Elektrische oven: 220 °C, Heteluchtoven: 200 °C, Gasoven: stand 5.
Benodigdheden
- Muffin bakblik
- Mixer met deeghaken
- beslagkom
- Deegroller
- Ronde uitsteekvorm
- Bakspray, of olie
Ingrediënten
- Pizzadeeg
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- Gesneden champignons
- Tomatensaus
- Basilicum
- Oregano
- Tijm
- Salami
- Geraspte Kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 ml koud water
Bereiding
- Snijd de ingrediënten voor de topping van de pizza
- Verwarm de oven voor
- Vet het muffin bakblik in (wij gebruikten die spray van Dr Oetker)
- Maak tomatensaus. Meestal gebruiken wij tomatenpuree. Soms kies ik ook voortomatenblokjes. Wel voeg ik altijd Italiaanse kruiden zoals Tijm, oregano en Bascilicum toe. Dat geeft het tomatenmengsel altijd dat lekkere Mediterrane smaakje.
- Maak pizzadeeg zoals op de verpakking is aangegeven. Doe de mix in de beslagkom en voeg het water en de olie toe.
- Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg uit.
- Steek vervolgens met ronde vormpjes uit. Rol deze eventueel nog wat uit zodat ze groter zijn dan de opening in het muffin bakblik.
- Leg het ronde deeg over de muffin vorm in het bakblik en laat deze er in zakken
- Vul het met de gewenste ingrediënten. Begin met wat rode tomatensaus. Daarover kun je de geraspte kaas, snippers salami, stukjes paprika, champignons, ham, ananas, mozzarela doen. Wees creatief met de topping voor je pizza.
- Wanneer alle cupcakes gevuld is plaats je het in het midden van de over.
- Laat het tussen de 20 en 25 minuten bakken in de oven
Variatietip:
- Maak pizzakoekjes. Op dezelfde wijze als muffins maar dan gebruik je uitsteekvormpjes voor koekjes en een bakplaat. Bestrijken met tomatensaus. En daarna versieren.
Eet smakelijk!
3 Comments
Fleur
15 augustus 2015 at 19:35Dat ziet er lekker en gezellig uit!
Josan
16 augustus 2015 at 18:01Dank je
lin
17 juli 2015 at 19:42Oh dat ziet er echt lekker uit! Ik hou ook echt van de Italiaanse keuken!