Dierentuin Gelderland Nederland Uitstapjes met kinderen

Waarom wij Dolfinarium Harderwijk vonden tegenvallen

15 augustus 2015
Review Dolfinarium-Dagjes uit-recensie Dolfinarium-GoodGirlsCompany

Als kind had ik maar een droom: ik wilde dolgraag een keer naar het Dolfinarium. Helaas werd die droom geen werkelijkheid. De enige keer dat ik er ook maar een beetje sprake van was dat ik naar Harderwijk zou kunnen, was ik ziek. Ik baalde enorm, ook al kreeg ik wel een knuffeldolfijn van mijn oom en tante. Ik had een Dolfinarium-loze jeugd.


Dus toen mijn meiden op hun vakantie bucketlist schreven dat ze naar het Dolfinarium wilden, twijfelde ik geen seconde. Voor het eind van de zomervakantie zouden mijn meisjes kunnen zeggen: been there done that.

Dolfinarium Harderwijk

Op internet zag ik een mooie aanbieding. Het Dolfinarium heeft een familie en vriendenticket. Dat betekent 3 kaartjes  voor slechts € 85,50 in plaats van € 114,-. Dan kan er dus één persoon gratis mee. Dit past perfect bij ons want wij zijn met zijn vieren. Omgerekend kom je dan nog steeds uit op een bedrag van 28,- per persoon. Een beetje prijzig maar dan krijg je waar voor je geldt, niet? Je leest het vandaag in ons dagje uit naar het Dolfinarium in Harderwijk.

Dolfinarium-Mamachallenge 2015-GoodGirlsCompany-mevrouw Lobster

Het beloofde een stralende vrijdag te worden dus voordat we vertrokken had ik beide meiden al ingesmeerd met Vichy zonnebrand. Op locatie zou het vast nog wel een keer moeten, maar voorlopig was het goed.
Vanaf onze woonplaats was het ongeveer een uurtje. Iets wat ik wel zou overleven op de achterbank naast Miss B. Ooit wil ik wel een echt grote gezinsauto. Voorlopig redden we het  met wat creatief pas- en meetwerk.

Parkeren bij het Dolfinarium

Nog voordat we in Harderwijk waren, stond er al aangegeven waar het Dolfinarium was. Door bewegwijzering werden we naar een groot parkeerterrein geleid. Geen mooi eigen parkeerterrein zoals bij de meeste pretparken, maar gewoon een kaal stuk grond waar je dan 8 euro voor betaalt. Graag contant. Pinnen kon wel maar dan moesten we doorrijden.Gelukkig had ik contant geld bij mij.

Dolfinarium-Noordzeegebied-Mamachallenge 2015-GoodGirlsCompany

Nadat we alles hadden uitgepakt, liepen we van het terrein af naar de bushalte. We konden kiezen tussen gebruik maken van de pendelbus of er zelf naar toe lopen.  Wanneer je voor deze laatste opties kiest, ben je zo’n kleine 10 minuten onderweg. De route staat goed aangegeven. Wij kozen op de terugweg voor deze optie. Op de heenweg gingen we met de pendelbus. Hoewel het parkeerterrein eenvoudig was en zonder mogelijkheid om je auto in de schaduw te parkeren, was er wel een goede pendelbusdienstregeling. Ook onze kinderwagen konden we makkelijk meenemen in de bus.

Dolfinarium Harderwijk-GoodGirlsCompany

Toegangskaarten

Doordat we een e-ticket hadden uitgeprint konden we meteen doorlopen naar de medewerker die de toegangskaarten scant. Bij de ingang kregen we een muntje voor de dolfijnenshow Aquabella van 14.00 uur. Zo laat was het nog niet. We streken eerst neer op het terras van Restaurant De Andersom. Ik om Miss C te voeden, de anderen om te eten en te drinken. Toen we allemaal gegeten en gedronken hadden, gingen we op onderzoek uit.

Dolfinarium-Roggenrif-Roggen en haaien in het Dolfinarium

Roggen aaien

De bruinvissenshow was net ten einde. De eerstvolgende zou zijn als wij bij de dolfijnenshow zaten. De daaropvolgende was al weer aan het einde van de middag. We wisten niet of we wel zo lang wilden blijven. Gelukkig konden we bij de Stoere Stellerstek  de stellerzeeleeuwen bekijken die net zoals wij van het zonnetje genoten.

Dolfinarium-Roggen

Daarna gingen we naar het Roggenrif om de haaibaaishow te bekijken. Daar was het enorm druk! Pas tegen het eind van de show konden we een beetje bij het bassin om een rog te aaiden. Dat lieten beide dames zich geen twee keer zeggen. Roggen, baby haaien en platvissen moesten even aangeraakt worden. Ook het Noordzeegebied werd nieuwsgierig bekeken.

Dolfinarium-DolfijndoMijn-GoodGirlsCompany-review Dolfinarium-ervaring Dolfinarium-borstvoeding

Dolfijn Domijn

Vanwege de drukte gingen we op tijd weg naar de dolfijnenshow in het DolfijndoMijn. We bleken niet de enige bezoekers met dit fantastische idee. Op weg naar de ingang stonden we al in een file. De kinderwagen konden we kwijt in de stalling bij de ingang. We hadden niet meteen de meest ideale plek, maar het was heerlijk koel binnen en we zaten. Terwijl ik om mij heen keek, maakte ik even van de gelegenheid gebruik om Miss G te vragen wat ze er tot nu toe van vond. Zelf was ik namelijk nog niet bepaald onder de indruk van het Dolfinarium. Ik had dan ook een beetje gemengde gevoelens. Op zich hadden we als familie een leuke tijd maar het aanbod vond ik teleurstellend. Voor zoveel entreegeld had ik echt wel iets meer verwacht. Ook Miss G was nog niet bepaald onder de indruk en vond dat je in de Burgers’ Zoo meer kon zien.

Dolfinarium-Dolfijnenshow Aquabella-GoodGirlsCompany
Gelukkig maakte de dolfijnenshow een hoop goed. De Dolfijnenshow Aqua Bella is een prachtige wereldreis over verschillende continenten.  Na afloop van de show konden we nog even de dolfijnen in het bassin bekijken.

Dolfinarium-Bruinvisshow-GoodGirlsCompany-review Dolfinarium-ervaring Dolfinarium-borstvoeding-uitstapjes

Bruinvis

Daarna liepen we toch nog even naar de bruinvisbaai om de bruinvissen te bekijken. We wisten niet of we nog enkele uren wilden wachten tot de show, maar dan hadden we ze maar vast gezien.

Dolfinarium-Onder Odiezee-GoodGirlsCompany-review Dolfinarium-ervaring Dolfinarium-borstvoeding

Ook dolfijnen verdienen een mooi schoon bassin

Onder Odiezee

Hierna liepen we naar Onder Odiezee. De beschrijving luidde “In Onder Odiezee daal je af naar een onderwaterruimte en word je vanachter een 60 meter lange glazen wand continu vermaakt door de rondzwemmende dolfijnen en walrussen”. Nadat we de ruime lift uit stapten moesten we toch even met onze ogen knipperen. Het water achter de glazen wand was behoorlijk smerig. Blijkbaar komt het hoge entreegeld niet ten goede aan het schoonmaken van het bassin. Onbewust vroeg ik me toch af hoe het komt dat het de Burgers Zoo wél lukt om alle bassins goed schoon te houden. Maken dolfijnen hun water van nature soms viezer dan haaien?

Dolfinarium-Walrussen-review Dolfinarium

zie hem chillen

Het walrussenverblijf was wel goed schoon en stak schril af tegen het smerige dolfijnenverblijf. Toch jammer dat wanneer dolfijnen je core business zijn je als attractiepark niet wat meer  zorgt dat je bezoekers er ook echt van kunnen genieten.

Dolfinarium-Caribische optocht-GoodGirlsCompany

Restaurant de Dageraad

Uiteindelijk streken we neer onder een parasol op het terras van restaurant de Dageraad. We hadden het wel gezien. Het was bloedheet en tot nu toe waren we niet bepaald overdonderd geweest door het aanbod. Begrijp me goed. De medewerkers waren erg enthousiast, maar het aanbod vond ik erg karig. Ik heb niks tegen veel entreegeld. De Efteling is ook niet goedkoop, maar daar krijg je wel wat voor. Mijn kinderdroom van dit waterpark met zeedieren werd behoorlijk bijgesteld. Misschien dat we ooit nog eens gaan als Miss C wat groter is maar beide andere meiden waren niet zo onder de indruk dat ze nog een keer wilden. Persoonlijk geef ik het geld ook liever uit aan iets anders. Voor zoveel entreegeld verwacht ik toch echt wat meer. Gelukkig was er ook een strandje waar de beide oudste dochters zich vermaakte in het koele verfrissende water.

Dolfinarium-Caribische optocht-GoodGirlsCompany

Caribische optocht

Caribische Optocht

Miss C had tot dan toe geslapen en nam even van de gelegenheid gebruik om in een wakkermomentje gezellig tegen ons te brabbelen. Ironisch genoeg vonden beide dames het spelen in het water het leukst. Ook de Caribische optocht kon niet goed maken dat we dit jaar het Zomercarnaval hadden gemist. Wel was het een mooie gelegenheid om mijn Em’s 4 bubs van Miss C te testen.

Benieuwd wat de andere mama’s deden?

 • Reply
  Meike
  25 augustus 2015 at 13:17

  Dat ziet er uit als een lekker dagje weg. Het Dolfinarium is leuk!

  • Reply
   Josan
   26 augustus 2015 at 22:02

   Het was prachtig weer. Ben benieuwd hoe het er uit ziet straks na de uitbreiding

 • Reply
  Ella
  16 augustus 2015 at 19:28

  Ik kan me wel vinden in wat je schrijft.
  wij zijn ook met korting gegaan, alweer een paar jaar terug.

  Ik vraag me alleen af hoe je aan € 28,= p/p komt
  € 85,50 gedeeld door 4 …….

  • Reply
   Josan
   16 augustus 2015 at 19:42

   Ik ga uit van 85,50 gedeeld door 3. Als er een gratis is, betaal ik daar niet voor dus telt die niet mee. Anders waren we 114 kwijt. Als je op de website kijkt, is een ticket ook 28,80.

 • Reply
  Tamara - Crazygreatlife
  16 augustus 2015 at 16:39

  als ik dit zo lees was het vroeger een stuk leuker. Waarschijnlijk was je droom wel waar gemaakt. Jammer hoor, maar klinkt toch wel met wat jullie gezien hebben als een leuke dag. Naast jou stuk hoorde ik ook van vrienden al dat het tegen viel, dus hier verschuift het idee nog ver vooruit.

  • Reply
   Josan
   16 augustus 2015 at 18:01

   Ze gaan volgens mij nog uitbreiden dus wie weet is het in de toekomst wat leuker. Momenteel vind ik het echt heel erg tegenvallen.

 • Reply
  Marguerita
  15 augustus 2015 at 15:26

  Ik heet geen Marijke 😉 maar ben het met je eens hoor wat betreft het Dolfinarium. Ik ben er vorig jaar voor het eerst geweest met een vriendin die vrijkaartjes had. Was blij dat we toen geen entree hadden betaald want de grote shows hadden dusdanige wachtrijen dat we ons er niet aan gewaagd hebben toen. Best een leuk uitje, maar de gevraagde entreeprijs niet waard. Voor dit park moet je echt korting of vrijkaartjes hebben idd

  • Reply
   Josan
   16 augustus 2015 at 18:02

   Oeps, sorry!

 • Reply
  Marc
  15 augustus 2015 at 14:21

  Alweer een tijd geleden dat ik er ben geweest. Ik vond het beide keren wel leuk, maar de prijs is aan de hoge kant. Mijn jongste 2 kinderen zijn er nog niet geweest, dus het zal/moet nog wel een keer 😉

 • Reply
  SoMama
  15 augustus 2015 at 12:02

  Ik ben het helemaal met je eens. Je betaalt teveel voor wat je ‘krijgt’. Helemaal met jonge kinderen. Wij gaan altijd alleen bij een hele goede aanbieding, die zie je overigens zelden.

  Bedankt nog voor het vermelden van ons uitje naar de Waarbeek! 🙂

 • Reply
  Priscilla
  15 augustus 2015 at 11:48

  Wat jammer dat het zo tegenviel. Ik geloof niet dat ik er ooit ben geweest maar heb wel vaker gehoord dat het er niet zo geweldig is. Staat dus ook niet meer op mijn bucketlist!

 • Reply
  Astrid
  15 augustus 2015 at 10:57

  Wij vinden Dolfinarium wel top! De kids vermaken zich prima en konden uuuuuuren in de Odizee blijven. Het water daar is niet vies maar ze hebben het als een echte zee leefomgeving grmaakt. Ipv een basin (dat was wat een medewerker mij vertelde)
  De prijs ben ik helemaal met je eens. Die kan en moet voor kids omlaag. Wij gaan er dus alleen heen met VakantieVeilingen (zijn toen met vier volwassenen en twee kids voor €56 geweest) Dan is het nog te doen.

 • Reply
  Linda
  15 augustus 2015 at 09:29

  Wat leuk, hier hadden we ook plannen voor het Dolfinarium maar de prijs weerhoudt ons ervan. Zeker omdat kinderen vanaf twee jaar vrijwel de volle mep betalen. Andere keer beter. Als ik leest dat het zo druk is helemaal niet erg dus.

  • Reply
   Josan
   15 augustus 2015 at 10:15

   Ik zou gewoon nog lekker even wachten. Voorlopig mis je er echt niks aan. Als je gaat, zou ik een dag kiezen waarop het niet zo druk is als in de zomervakantie.

 • Reply
  Tamara
  15 augustus 2015 at 06:59

  Ik vond het ook een tegenvaller. Het park is veel pleiner dat ik had verwacht, wij konden er echt geen uuuuren rondlopen helaas. Zonde vsn het geld!

  • Reply
   Josan
   15 augustus 2015 at 10:17

   Goed om te lezen dat ik niet de enige ben. Ik had echt zoiets van : al die ophef om dit?!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]