Dierentuin Gelderland Nederland Reviews Uitstapjes met kinderen

Ons bezoek aan Burgers’ Zoo Arnhem

7 juli 2015
Koninklijke Burgers Zoo-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015

Zoals je afgelopen zaterdag kon lezen doe ik mee aan de Mama Challenge 2015 zomereditie. Samen met een groep andere mamabloggers bedachten we de #Mamachallenge2015. We gaan een aantal uitdagingen aan: ijsjes maken, binnen activiteiten verzinnen voor als het snertweer is, dagjes uit, lunches in elkaar flansen etc. Om jullie te inspireren en motiveren deze 6 weken zomervakantie het beste uit jezelf en je gezin te halen. Voor de opdracht ‘uitstapje met kinderen’ bracht ik met mijn gezin een bezoekje aan de Burgers’ Zoo in Arnhem. In dit blog beschrijf ik ons dagje uit naar de Burgers’ Zoo in Arnhem. Als Arnhemse meisjes komen wij regelmatig in deze dierentuin. Toch kijken we bij elk bezoek weer opnieuw onze ogen uit.
Dit jaar blijf ik tijdens de vakantie in Nederland. Het leek mij een goed idee om Miss C. nog niet de halve wereld over te slepen. Bovendien zijn we vorig jaar pas na de zomervakantie verhuisd. Voor de Mamachallenge bracht ik samen met de 3 missen en mijn man een bezoekje aan de Burgers’ Zoo. Zoals veel Arnhemmers hebben ook wij een abonnement op de dierentuin. Toch werd deze de afgelopen maanden weinig gebruikt. Hoewel ze bij de hoofdingang rolstoelen hebben, zag ik het niet zo zitten om hoogzwanger de dierentuin te bezoeken.

Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015

Miss G. en Miss B. verdiept in een informatiebord

Koninklijke Burgers’ Zoo

Dierenpark Burgers’ Zoo ligt aan de noordkant van Arnhem. In een prachtige bosrijke omgeving niet ver af van landgoed Zypendaal en het mooie stadspark Park Sonsbeek. Inmiddels bestaat het al zo’n 100 jaar en mag het zichzelf koninklijk noemen. Als kind bezocht ik het park regelmatig op schoolreisjes. Wat ik mij van toen kan herinneren, is dat de Burgers’ Bush veel indruk op mij maakte. Je kon achter de grote waterval doorlopen!
Ook de Safari vond ik super. Toen was het nog zo dat je met safari auto’s tussen de leeuwen door reed. Stiekem vond ik het altijd erg spannend. Stel dat nu zo’n leeuw ontsnapte en zich verstopte in de bus waarmee wij op schoolreisje gingen! Tussen de leeuwen door rijden gebeurt allang niet meer. Ook is het park uitgebreid met een Ocean, Desert en Burgers Avonturenland (de grote binnenspeeltuin).

Burgers Bush-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015

Burgers’ Bush

Burgers’ Bush

Wist je dat de Burgers’ Bush de grootste waterval van Nederland heeft? Het is er altijd tropisch warm. Misschien begrijp je daarom ook wel waarom wij hier ook graag in de winter komen. Maar in de zomermaanden waan je je echt in een Tropisch regenwoud met bijpassende temperaturen. Binnenin ontdek je tropische planten en bloemen. Ook zijn er bijzondere beesten zoals de zeekoeien, aardvarkens, kaaimannen en schildpadden.

Elke keer als wij in de Bush zijn, moeten mijn dochters stenen springen. In de diverse watertjes liggen stapstenen. Dat is natuurlijk reuze spannend voor kinderen. (Tip: neem schoenen mee die vies mogen worden of extra schonen sokken.) Inmiddels zijn ze in de leeftijd dat ik mij niet al te veel zorgen hoef te maken wanneer ze van de ene naar de andere steen stappen.

Burgers Bush-leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015-voordelen dierentuin abonnement

Ondertussen is er voor ouders ook van alle te zien. Neem bijvoorbeeld de otters die je vlakbij de ingang aantreft. Ook boven je hoofd gebeurt van alles. Zo nu en dan zie je een schaduw van een vleerhond die over je hoofd vliegt. Of bontgekleurde vogeltjes laten hun kop zien. Veel vogels zijn absoluut niet schuw. Wanneer je op het terras plaats neemt, moet je niet gek opkijken als ze heel dichtbij komen om een paar kruimels mee te pikken.

In het restaurant kun je eten bestellen. Ook vinden zich binnenin het gebouw toiletten en een verschoningsruimte. Doordat deze verschoningsruimte zich niet in het damestoilet bevindt, kunnen ook vaders met baby’s er makkelijk gebruik van maken.

Burgers Zoo-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015

Burgers’ Ocean

Burgers’ Ocean

Mijn favoriete plek is de Ocean.  Hier vind je het grootste levende koraalrif in aquaria buiten Australië. Het ecosysteem wordt hier zo prachtig nagebootst, dat er koralen en anemonen kunnen leven. De lichtinval geeft de plek iets mysterieus. Bovendien is er van alles te zien. Er zijn zoveel verschillende vissen. Kinderen zullen al snel Nemo en Dorie ontdekken. Maar ook de murenes met krachtige kaken zijn indrukwekkend.

Koninklijke Burgers Zoo-Burgers Zoo- Burgers Ocean- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015

Hoogtepunt is natuurlijk het bassin met de verschillende haaien. Hier leven de witpunthaai, hamerhaai en luipaardhaai samen met andere vissen. In de donkere grot zijn voldoende zitplaatsen om het schouwspel van een afstandje gade te slaan. Staren in dat diepe blauwe water is erg kalmerend. Bovendien heb je er nagenoeg geen telefonisch bereik waardoor je lekker tot rust komt.

Koninklijke Burgers Zoo-Burgers Ocean- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015-rog

De Ocean sluit af met een tunnel waar je doorheen kan lopen. Boven je hoofd zwemmen pijlstaartroggen. Een adembenemend spektakel.

Burgers’ Dessert

Burgers’ Desert

De Burgers Desert heeft de Sonora- en Mojavewoestijn van Arizona en Maxico nagebouwd. Het is een rotsachtige omgeving waar op het eerste oog niks lijkt te leven. Maar wie goed kijkt ziet prachtige planten en bloemen. Cactussen, Yuka’s en Agaves. Ook zijn er hele interessante beesten ratelslangen, padden, gilamonsters en zelfs lynxen. Over je hoofd vliegen verschillende vogels. En je vindt er zelfs een Renkoekkoek. Ken je dat tekenfilmpje waarin die coyote telkens zo’n blauwe vogel probeert te vangen. Dat beestje zegt dan “miep, miep” en dan spurt hij weg. Nou dat is dus een Renkoekkoek. In de Burgers Desert zul je ontdekken dat hij super hard kan rennen, maar niet blauw is.

Lekker kliederen met water

Naast dat mijn dochters het leuk vinden dat je op verschillende plekken goed kan verstoppen, vinden ze het ook erg leuk om bij het stroompje tussen de gespleten stenen te spelen. Lekker kliederen met water.

Burgers Zoo-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015-Bongo

Burgers’ Safari

Waar je vroeger met autootjes door de Safari reed, maak je tegenwoordig gebruik van loopbruggen. Op de vlaktes leven beesten zoals giraffen, nijlpaarden, wildebeesten, gnoes en zebra’s. Even verderop zie je cheeta’s en leeuwen. Er zijn ook verschillende welpjes. Vanuit het Safari restaurant heb je een prachtig uitzicht over de vlaktes. Met een strakblauwe lucht en tropische temperaturen waan je je dan echt in Afrika. Bovendien kun je hier ook eten kopen dat bij het thema past. Wederom vind je hier verschillende toiletten.

Verder is er nog de Burgers’ Rimba waarbij een tocht door het Maleisisch regenwoud wordt nagebootst. Kortom aan beesten is er voldoende te zien.

Burgers’ Avonturenland

Burgers’ Avonturenland

Ook al kijk je je ogen uit, mijn dochters zijn dol op de speeltuin. En laat er nu in Burgers’ Zoo verschillende speeltuinen zijn. Natuurlijk is er de grote buitenspeeltuin die je vanaf de weg al kan zien liggen. Ideaal bij warm weer. Als ouders kun je versnaperingen kopen die je op het terras op eet. Of je eet er je zelf mee gebrachte lunch terwijl je vanaf het terras een oogje in het zijl houdt. Bij slecht weer kunnen de kinderen binnen spelen in Burgers’ Avonturenland. Een binnenspeeltuin waar zelfs voor de allerkleinsten een speelgedeelte is.

Burgers Bush-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015-parkrestaurant

Ook aan de kleintjes is gedacht

Er zijn twee verschillende ruimtes met tafeltjes. Zo zijn er in Avonturenland zelf zijn er verschillende tafeltjes waar je kan gaan zitten. Zo kun je je kinderen goed in de gaten houden. Zijn ze al wat groter en vind je het best prettig dat je niet in het lawaai hoeft te zitten? Dan ga je in het restaurant zitten. Door de glazen ramen kun je gespeel wel zien, maar je hebt geen last van de herrie waardoor je ongestoord even bij kan praten of een goed boek lezen.

Jaarabonnement Burgers’ Zoo

Zoals ik aan het begin omschreef, hebben wij een abonnement op de Burgers’ Zoo. Op de website vind je prijzen voor een jaarabonnement op Burgers’ Zoo. Volgens mij heb je het er in 2 bezoekjes aan het dierenpark wel uit. Daarmee is het een goedkope oplossing voor wanneer, je zoals wij, dichtbij woont. Het geeft gratis toegang tot allerlei evenementen. Zo  organiseert de Burgers’ Zoo dit jaar de bekende Zoomeravonden, het Afrika Festival, China light en de Pasar Malam. Ook kun je daardoor deelnemen aan interessante lezingen, je krijgt het magazine Ziezoo en bonnen voor gratis parkeermunten. Bovendien krijg je ook 50% korting op andere dierentuinen in Nederland waaronder Artis, Blijdorp en Emmen.

Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015-flora en fauna

De voordelen van een dierentuinabonnement

Doordat wij een abonnement hebben, gaan wij regelmatig op bezoek. De drempel om het park te bezoeken ligt daardoor lager. Normaal gesproken ga je niet om 16.00 naar de dierentuin. Dat is zonde van je geld. Maar wij doen dat wel regelmatig. Meestal wanneer ik voorzie dat ik ’s avonds geen zin heb om te koken. Dan eten we graag in het Safari restaurant met uitzicht over de Afrikaanse vlakte.

Een voordeel van laat naar de dierentuin gaan, is dat tegen het eind van de middag de meeste toeristen naar huis gaan. Je hoeft niet te dringen bij de verschillende leefruimtes, maar kunt rustig rondlopen. Ook kunnen de kinderen lekker rustig in de speeltuin spelen. Waar het park eerder druk was, heb je het dan redelijk voor je zelf. Ideaal dus. En als ik te lui ben om te koken, gaan we lekker naar het restaurant in het Safari gedeelte. Uitkijkend over de Afrikaanse vlakte, eten mijn kinderen dan graag hun bordje friet leeg.

Burgers’ Zoo zomerabonnement

Heb je geen zin in een jaarabonnement? Dan biedt Burgers’ Zoo in de zomer een handig zomerabonnement aan. Met een zoomerabonnement kan je voor slechts €35,00 per persoon de hele maand juli en augustus 2015 onbeperkt Burgers’ Zoo bezoeken. Daarnaast maakt je ook nog eens kans op één van de 10 exclusieve tickets voor de Burgers’ Nachtsafari. Onder leiding van een dierentuingids en uitgerust met een professionele nachtkijker ga je in het holst van de nacht op zoek naar aardvarkens, zeekoeien, vliegende honden en vogels in de Bush.

Burgers Zoo-Dagje naar de Burgers Zoo- leuke zomeruitjes-uitstapjes in Nederland-GoodGirlsCompany-Mamachallenge zomereditie 2015- openbaar vervoer

De beroemde Arnhemse Trolleybussen

Prijzen Burgers’ Zoo en adresgegevens:

Adres: Antoon van Hooffplein 1, Arnhem
Openingstijden in de zomer:  van 09.00 t/m 19.00 uur
Prijzen:
Kinderen t/m 3 jaar gratis
Kinderen 4 t/m 9 jaar €18,50
Volwassene € 20,50
Parkeergeld: €5,-
Openbaar vervoer: Lijn 3

Welke uitstapjes maakten andere mama’s?

Judith van Pink Press bezocht de ijssalon.

 • Reply
  Fleur
  20 juli 2015 at 11:10

  O ik krijg helemaal zin om hier heen te gaan! Als kind ben ik een paar keer geweest, maar sindsdien niet meer. Naar de dierentuin staat op mijn lijstje voor deze vakantie en mijn tante en oom, die we hoognodig weer eens moeten bezoeken, wonen ook in Arnhem, dus misschien kunnen we dat mooi combineren 🙂

  • Reply
   Josan
   21 juli 2015 at 08:53

   Ik kan het je absoluut aanraden. Vergeleken met vroeger is het erg veranderd.

 • Reply
  Judith
  12 juli 2015 at 09:21

  Hey zo is een jaar abonnement wel heel voordelig idd. Toch maar eens doen!! Vinden de dierentuin altijd leuk maar zoooo duur.

  • Reply
   Josan
   12 juli 2015 at 15:56

   Kan het je van harte aanbevelen. Ken meer mensen uit Ede die er een hebben. Je gaat daardoor makkelijker.

 • Reply
  janske
  7 juli 2015 at 22:22

  Wat een leuke challenge! Ik wil deze zomer ook zeker weer een keertje met Lola naar de dierentuin…de vorige keer was ze pas 8 maanden oud en kreeg ze er nog niet superveel van mee…nu weet ik dat ze het vast ontzettend leuk gaat vinden….ik kan niet wachten!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  7 juli 2015 at 11:15

  Het ziet er erg leuk uit allemaal, en niet zo druk gelukkig.

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 19:11

   Nee, dat is het voordeel van laat gaan. Heb ik het idee dat ik mijn eigen dierenpark heb 🙂

 • Reply
  Tim Lammers
  7 juli 2015 at 09:49

  Wat een leuk stuk :-)! Dank voor deze mooie recensie en tot hopelijk snel bij ons in het park.

  Ohja en geniet van de zomer!

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 19:15

   Hallo Tim, dank je wel. We komen nog wel eens voorbij. Dochter had het er over dat ze er ook haar feestje wilde vieren. Dan kan ik dat ook recenseren.

 • Reply
  Malou
  7 juli 2015 at 09:48

  Heel leuk om te zien en te lezen 🙂

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 19:14

   Dank je wel 🙂

 • Reply
  Marguerita
  7 juli 2015 at 09:34

  Leuk! Al heel lang niet geweest en met de kinderen nog nooit. Wij doen ook een staycation, dus wie weet 🙂

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 19:14

   Nog nooit?! Nou dan wordt het hoog tijd. Met die zomerse warmte heb je geen vakantie nodig

 • Reply
  Sylvie
  7 juli 2015 at 09:30

  Wauw wat leuk beschreven! Ik zet dit op mijn lijstje, wil zeker gaan deze zomer!

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 19:13

   Doe, maar wij zijn voor het eerst gegaan toen onze dochter net zo oud was als Ivar. Het was zo schattig om haar te zien reageren op de vissen.

 • Reply
  Samantha
  7 juli 2015 at 08:11

  Wat een leuk stukje! wij gaan in de herfstvakantie pas weg, dus dagjes weg inspiratie komt nu goed van pas. Ik ben sinds kort ook een mamablogger kan ik ook mee doen aan deze leuke challenges?

  • Reply
   Josan
   7 juli 2015 at 08:49

   Hallo Samenhang, dank je wel. Natuurlijk kan je meedoen met de Mamachallenge. Je bent van harte welkom. Op Facebook is er een groep waarbij je je kan aansluiten, blogs van anderen delen en je eigen blogs delen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]