Persoonlijk Tags

Mama & Beauty tag

16 augustus 2015
Mama en beauty Tag-make up routine

Een nieuwe zondag dus een nieuwe tag. Lin tagde mij voor de Mama & Beauty tag. Een hele eer want nu mag ik jullie iets vertellen of mijn beauty secrets waardoor je er net zo jong en sprankelend (kuch) als ik uit komt te zien. Ik doe nog geen uitgebreide beauty tutorials, toch schrijf ik er zo nu en dan over want ik vind het wel leuk. Vandaag lees je dus meer over mijn make-up routines en wat mijn dochters op dat gebied mogen. Pak er een kopje thee bij en lees lekker mee met deze Mama & Beauty tag.

Mama-Beauty-Tag

Houd je van lekker tutten of houd je je daar niet zo mee bezig?

Ik ben wel echt een meisjesmeisje dus ja ik houd van tutten. Zelf zie ik dat breder dan alleen make up. Ik kan uren in bad zitten en genieten van allerlei lekker badproducten. Hoe mijn huid aanvoelt na een goede scrub beurt of wanneer het verzorgd is met een lekker geurende body butter. Ook mijn haar vraagt de nodige verzorging. Soms een opgave en soms een heerlijke methode om tot rust te komen en de broodnodige tijd aan mijzelf te besteden.

Heb je elke dag een vast beauty routine?

Nee, ik draag namelijk niet dagelijks make up. Dat is echt afhankelijk van hoe ik er uit zie, mij voel en wat ik die dag ga doen. Heb ik slecht geslapen, een afspraak buiten de deur of een werkdag? Grote kans dat ik dan make-up draag. Is er van dat alles geen sprake? Dan maak ik mijn gezicht schoon, werp nog eens een blik in de spiegel, spray mijn haar en ga de dag gewoon zo tegemoet.

Betrek jij je kind(eren) bij de verzorgingen en het makeupen?

Nee niet bewust. Als ze aanwezig zijn kijken beide oudste dochters met grote ogen toe. Ook vragen ze dan honderuit waar welk product voor is. Maar als ze beneden in de woonkamer druk aan het spelen zijn, roep ik ze echt niet naar boven als publiek. Dan hebben ze er zelf ook geen interesse in.

Zijn er met betrekking op beauty dingen die je veranderd hebt sinds het moederschap?

Ik denk dat ik mij minder vaak opmaak. Alhoewel ik daarvoor ook niet elke dag met make up de deur uit ging. Misschien komt het toch neer op de hoeveelheid tijd die ik er nu aan besteed. Voordat ik kinderen had, was dat soms eindeloos.  Beetje tutten, lekker dromen en genieten. Nu heb ik minder tijd dus moet ik er wel efficiënt mee om gaan. Dat betekent dus de wekker zetten en niet nog een keer stiekem extra snoozen.

Ben je sinds het moederschap anders tegen beauty aan gaan kijken?

Ik denk het niet. Althans niet echt opvallend. Daarvoor had ik ook geen duidelijk beeld ervan of mening over. Wel vond ik dat als je van jezelf houdt, je goed voor jezelf zorgt. Hoe je dat invult op het gebied van beauty ligt aan jou. Ik merk wel dat als ik lekker in mijn vel zit ik ook meer aandacht aan mijn uiterlijk besteed. En soms moet ik mij er bewust toe zetten wanneer ik een rotdag heb omdat- hoe oppervlakkig dit ook klinkt- het gek genoeg ook voor een goed humeur helpt.

Doe je snel je verzorging en of make up of wacht je op een moment dat je meer rust hebt als het bijvoorbeeld slaaptijd is?
Ik doe het gewoon snel. Uitstel is afstel.

Mag je kind spelen met je make-up?
Met sommige dingen wel. Het ligt er aan hoe duur het is. Tot voor kort was make up voor de donkere huid nooit erg goedkoop. Miss B heeft momenteel volgens mij nog een lippenstift van mij. Deze vakantie kwam ze een aantal keer met knalrode lippenstift naar beneden voor het ontbijt. Het ding moet dus nog ergens in haar kamer zijn. Maar waar is de grote vraag. Miss G is wat subtieler. Een mooi lipglossje volstaat voor haar.

Stel dat je dochter van drie graag nagellak op wil, wat doe je dan?
Daar heb ik geen moeite mee. Mijn dochters gaan regelmatig met gelakte nagels naar school. Ze mogen zelf hun kleuren kiezen. Miss G kiest echt voor kleuren als rood, oranje en roze. Miss B is wat gewaagder. Bij haar zie je ook wel eens groen of blauw.

En stel dat je zoon van drie nagellak wil?

Ik heb geen zonen en zal deze ook nooit krijgen. Mara als hij dat zou willen had ik daar geen problemen mee. Waarschijnlijk zou hij net als Miss B voor groen en blauw tinten kiezen. Maar ook roze doe ik niet moeilijk over.

Als je dochter make-up wil dragen , vanaf welke leeftijd zou je dit goedkeuren?
Daar heb ik het nu al wel eens met ze over gehad. Ze mogen van mij make-up dragen als ze van de basisschool af zijn. Ik probeer ze nu al een beetje wegwijs te maken in welke kleuren hun goed staan. Maar als ze dan helemaal los willen met knalblauwe ogenschaduw en vuurrode  lippenstift vindik dat best. Die fase heb ik ook gehad. Dat moet je niet afkraken maar koesteren. Het draait vanzelf wel bij.

Wil jij deze mama & Beauty tag overnemen? Leuk! Vermeld er dan wel bij dat deze door Saskia is bedacht. Ik Tag Lisa

Lees Lins antwoorden hier.

Q ben jij ook een beauty-fan of ga je graag zonder make-up de deur uit.

 • Reply
  Dionne
  17 augustus 2015 at 20:41

  Leuke tag! Leuk om te lezen!

 • Reply
  Nicole
  16 augustus 2015 at 18:41

  Ben niet echt een beauty fan, voor mijn zwangerschap heb ik wel een periode gehad maar ik weet niet, het lukt me gewoon niet zo goed.

 • Reply
  Cassandra
  16 augustus 2015 at 18:15

  Leuke antwoorden! Die van mij staat gepland voor 4 september 😀

 • Reply
  Tamara
  16 augustus 2015 at 09:04

  Suuuuperleuke tag! Ik zie er nu al tegenop dat Lauren mijn make up jat! Haha

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Volg mij op Instagram!