Lifestyle

12 makkelijke kamerplanten voor als je geen groene vingers hebt

12 januari 2021
Zamioculcas-verzorging-kamerplant-makkelijk

Laat jij ook altijd alle plantjes doodgaan? Dan heb ik hier 12 makkelijke kamerplanten die bijna niet kapot te krijgen zijn. Plant blij, jij blij. Allemaal blij.

Sommige mensen beginnen pas aan kinderen als ze een plant in leven kunnen houden. Het is maar goed dat ikzelf niet tot die categorie behoor, want anders had ik nooit vier kinderen gehad. De tijden waarin het me zelfs lukte om een cactus of vetplant dood te laten gaan, liggen nog maar net achter mij. Sinds vorig jaar lukt het mij om een beetje goed te zorgen voor mijn kamerplanten. En kan ik met trots zeggen dat er van de 10 kamerplanten die ik tussen juni en december kocht er maar eentje is doodgegaan.

kamerplanten die niet doodgaan

Gezondsheidsvoordelen van planten in huis

Voordelen-van-planten-in-huis-themillennialmom

Grace en Bailey waren duidelijk. In het nieuwe huis moesten er planten in huiskomen. Want in ons vorige huis schitterden deze door afwezigheid. En dat had een reden. Bloemen of planten, alles wat je onder groen kan verstaan en binnen een straal van 1 meter bij mij neerzet gaat dood. Echt waar. Dus waarom zou ik er aan beginnen? Nou omdat planten in huis bijdragen aan verschillende voordelen waardoor je meer blijheid en gezondheid ervaart.

Planten:

 • Gaan depressies tegen en zijn goed voor je humeur
 • Verbeteren je nachtrust
 • Verminderen de kans op hoofdpijn
 • verbeteren de akoestiek
 • voorkomen allergieën
 • Zuiveren de lucht in huis
 • zorgen voor minder stress
 • helpen tegen verkoudheid en een verstopte neus
 • Zorgen voor een betere concentratie

Dus uiteindelijk dragen planten er aan bij dat je een gelukkige moeder wordt. Daarom is het aanbrengen van meer groen in je huis de moeite waard om te overwegen. Bovendien: er bestaan planten die weinig water en verzorging nodig hebben. Waar je amper naar hoeft om te kijken. En die het (blijven) doen. Planten die de lucht van je woonkamer zuiveren en op instagram uitstralen dat je eindelijk volwassen geworden bent. Hieronder deel ik die 12 makkelijke kamerplanten die je huiskamer een boost gaan geven. Of in elk geval het gevoel versterken dat het niet aan jou ligt als ze doodgaan.

12 makkelijke kamerplanten

Cactusmakkelijke-kamerplanten-met-bloemen_themillennialmom

De cactus is bij uitstek een makkelijke kamerplant om te verzorgen. Een woestijnplant dus van nature heeft hij niet zoveel water nodig. Dus als je dat nog wel eens vergeet of nog bezig bent met het ontwikkelen van een verzorgingsroutine voor je kamerplanten, zou ik daar mee beginnen. Je hebt ze in allerlei mooie groentinten en varianten. Er zijn er zelfs met bloemen! Hoe leuk is dat? Heb je niet alleen een low maintenance indoor plant maar óók nog eens een makkelijke kamerplanten met bloemen!

Pilea Peperomioides (Pannenkoekplant)

Pilea Peperomioides

De Pilea Peperomioides wordt ook wel de pannenkoekplant genoemd. Als je naar de blaadjes kijkt, begrijp waarom. De plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en is daarmee perfect om de luchtkwaliteit van je woonkamer te verbeteren. Bovendien doet hij het prima op plekken die schaduwrijk zijn.

Zelfs wanneer ik hem vergeet en er een aantal blaadjes doodgaan, blijft hij het doen. Niet kapot te krijgen. Ik heb er 2 in de woonkamer staan en zonder dat ik er al te veel aandacht aan geef, gaan ze als een tierelier. Nu ik ze alweer een aantal maanden in leven houd, lijkt het me leuk om binnenkort te beginnen met het stekken van de plantjes. Want er komen elke week nieuwe blaadjes bij.

Montsera

top 10 makkelijke kamerplanten

De Montsera of gatenplant is ook zo’n klassieker. Je hebt hem in verschillende varianten. Zelf heb ik een klassieke Monstera en een Monstera Monkey Mask.  Waarvan deze laatste (de Monstera Adansonii) het trouwens het beste doet. Komt omdat ik de andere varianten in de felle zonlicht zette. Hebben ze overleefd, maar worden ze niet blij van. Inmiddels heb ik ze op de kast gejaagd en komen ze weer een beetje tot rust.

Dieffenbachia

kamerplanten voor als je geen groene vingers hebt

Over de staat van mijn Dieffenbachia zou ik natuurlijk heel wat smoesjes kunnen aanvoeren. Ga ik niet doen. Ik geef gewoon eerlijk toe: ik vergat hem een aantal keer water te geven. Verder kreeg Novan hem te pakken en rukte er een blad af. En als ik vergeet planten water te geven, compenseer ik dat door ze vervolgens te verzuipen met te veel water. Maar dit blog gaat over makkelijke kamerplanten. Kortom: kamerplanten die dit soort *kuch* verzorging overleven. Niet meteen doodgaan, maar I’m a survivor I’m gonna make it tot lijfspreuk verheven hebben.

Dus mijn Dieffenbachia mag zeker niet in dat rijtje ontbreken. Hij heeft erg veel water nodig. Bij ons staat hij in de badkamer. Waarschijnlijk is dat ook de enige reden dat hij nog in leven is omdat hij regelmatig wat waterdamp meekrijgt van het bad of de douche. Verder is hij sterk luchtzuiverend. Oh en als je kinderen hebt: hij is erg giftig.

Zamioculcas Zamiifolia

makkelijk te verzorgen luchtzuiverende kamerplanten (1)

Ben je een vergiet als het gaat om het bewater van je planten? Dan is de Zamioculcas speciaal voor jou gemaakt, want hij heeft niet veel water nodig. Ook heeft hij geen moeilijke eisen zoals zonlicht. Laat hem met rust geef hem incidenteel water en het komt goed. Deze hoort in het rijtje kamerplanten die niet snel doodgaan.

Aloe Vera

hippe planten voor je woonkamer

De Aloe Vera plant is een multifunctioneel vetplantje. Je kunt de bladeren gebruiken voor het maken van gezichts- en haarmaskers. Dat laatste is echt perfect als je droog futloos krullend haar een boost moet geven. Niet zo into het maken van je eigen homemade DIY beautyproducten met dit leuke plantje? Hindert niet! Laat hem gewoon lekker in de halfschaduw staan. Hij zuivert de lucht, heeft weinig water nodig en doet ook dan wat het moet doen. Wel oppassen met kleine kinderen, want hij is giftig.

Hedera

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plant_J3 (@gardenplant_j3)

Aan een klimop of Hedera kun je bijna niks verpesten. Hij doet niet uit de hoogte, maar doet het wel geweldig op hoog niveau. De bladeren zullen langzaam vanzelf hun weg naar beneden vinden. Verder houdt hij niet van felle zon. Nog een tip: een klimop met lichtje blaadjes heeft ook meer zonlicht nodig.

Sansevieria

Sansevieria Laurentii Zeylanica

De Sansevieria wie kent hem niet. Het groene gevaarte is onverwoestbaar en hoort daarom ook thuis in ons overzicht met kamerplanten die makkelijk te verzorgen zijn.

Mijn liefde voor de Sansevieria gaat ver terug. Op de basisschool leerde ik deze woestijnplant al kennen als een echte doorzetter. Hoe vaak ik er wel niet een beker limonade of iets ander in kieperde, hij  bleef het doen. That’s the spirit! Helemaal Geweldig! De plant slaat vocht op in zijn bladeren dus een keer vergeten geen water te geven is geen drama.

Epipremnum aureum

Epipremnum aureum

De Epipremnum aureum of goudrank is een plant die het goed doet op de hogere plekken in je woonkamer. Plaats de klimplant op een plank of kast en de weelderige bladeren zullen vloeiend naar beneden groeien. Aangezien deze botanische beauty weinig verzorging nodig heeft, is hij perfect.

Rubberplant (Ficus elastica)

sterke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben

De rubberplant, ook bekend als ficus elastica, is een van de beste planten voor je woonkamer. Hij zuivert giftige gassen en dan vooral formaldehyde uit je huiskamer.

Mag je weer vergeten, onthoud maar gewoon dat het goed is voor de luchtkwaliteit in je huiskamer. Verder kan dit exemplaar uitgroeien tot een grote plant en als je geluk hebt, komen er ook nog bloemen in en gaat hij bloeien.

Kwartjesplant (Aspidistra elatior)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Botanicals (@botanicalsmh)

De Kwartjesplant (Aspidistra elatior) kan prima in de schaduw staan. Van oorsprong groeit deze plant buiten als bodembedekker. Zorg er voor dat hij niet uitdroogt. Hij voelt zich het beste in licht vochtige grond. Met zijn lange grote groene bladeren ziet hij er prachtig uit.

Tilsandia

Goedkoop online planten kopen

Wil jij ook meer geluk ervaren en minder stress in huis? Dan is dit jaar het perfecte moment om je huis wat groener te maken. Natuurlijk begrijp ik dat je in de opstartfase niet meteen een vermogen wilt uitgeven aan allerlei kamerplanten. Gelukkig is het internet je beste vriend. Zo kun je een Groene kneusjesbox van Plantje bestellen (hier). Daarin zitten planten die qua uiterlijk niet altijd de schoonheidsprijs verdienen, maar het verder best goed doen. Elke box heeft een andere inhoud dus het is altijd een verrassing. Ook op Facebook kun je je aansluiten bij groepen en zo goedkoop plantjes op de kop tikken. Bijvoorbeeld bij:

 • Planten en Stekjes ruil (hier)

En als je op stekjes zoekt in combinatie met je woonplaats, vind je waarschijnlijk ook een ruil- en weggeef groep voor stekjes en planten in jouw directe omgeving.

Ook leuk om te lezen:

makkelijke woonkamerplanten om te verzorgen

Liefs Josan Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter, Instagram, Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]