Magformers – Mijn dochters spelen graag met speelgoed dat technisch is en hun ruimtelijk inzicht vergroot. Alleen, is er zo weinig van dat soort speelgoed dat zich op meisjes richt. Zonde, want daardoor worden ze niet uitgedaagd om ook eens een keer wat anders te doen. Ik was dan ook erg blij dat ik de mogelijkheid kreeg om samen met mijn meiden de nieuwe Magformers te proberen. Magformers zijn magnetsiche puzzelstukjes die de hersenen en ontwikkeling van je kind stimuleren. Vandaag vertel ik je over wat mijn dochters er van vonden en laat ik zien wat zij er mee maakten.
Inhoud van dit blog
Unboxing Magformers
In de video zie je de unboxing ( uitpakken van de verpakking) van Magformers. Een doos bevat 30 magnetische puzzelstukjes. Hiervan hebben e 12 de vorm van een driehoekje en 18 van een vierkantje. Je kan ze stukjes naast elkaar en op elkaar leggen alsof je een puzzel opbouwt. Maar als je het goed doet, kan je de verschillende figuren ook in één vloeiende beweging vanaf de grond optrekken. Dat klinkt vaag maar in de video zie je hoe we dit doen.
Klik hier om je op mijn kanaal te abonneren.
Wat kan je met Magformers doen
Naast de magnetische stukjes bevat de verpakking ook een boekje. Hier staan verschillende figuren in die je als inspiratie voor je eigen creaties gebruiken kan. Nadat beide meiden heel braaf het boekje volgden en ontdekte hoe het werkt, waren ze al snel niet meer te houden. Er moesten verschillende dingen worden gemaakt. Zoals:
Een hondje. Dochterlief is dol op beesten dus dit kon natuurlijk niet anders. als je goed kijkt zie je zijn snuit en kopie.
Een vis. Van een hondje is het natuurlijk geen grote stap naar een vis. Wederom een creatieve creatie van Miss B. Ze is vooral trots op de staart.
Een vliegtuig. Ja, ook meisjes dromen van vliegen en vinden de technische onderdelen van een vliegtuig zeer interessant.
Het schaaltje is bedacht door Miss G. Een constructie die door het weglaten van onderdelen juist alle wetten van de zwaartekracht tart.
Iedereen die de Sims speelt, kent de groene diamand boven hun hoofd. Tenminste als je goed voor je Sims zorgt. Beide meiden vinden dit spel helemaal te gek dus moesten natuurlijk allebei die beroemde figuurtje namaken. Zelfde idee allebei anders uitgevoerd.
een product dat driehoekjes bevat moet natuurlijk omgetoverd worden tot piramide. Boven zie je de voorkant van een piramide gemaakt door Miss B.
Maar meisjes hebben oog voor detail. Vandaar dat de achterkant er anders uit ziet. Gewoon omdat het kan.
Ken je die bootjes die je van papier vouwt? Dat vormde de inspiratie voor deze creatie van Miss G.
Je hoeft echt geen raketgeleerde te zijn om er een te maken. Beide missen bewijzen dat je met een beetje fantasie en doorzettingsvermogen de prachtigste raket maakt die startklaar is voor lancering.
Natuurlijk wel allebei met andere kleuren.
En natuurlijk konden we het lijstje niet afsluiten zonder een mooie grote toren.
Review Magformers
De doos met Magformers lag al een tijdje op ons stapeltje met te reviewen producten. Beise dochters waren er al vaak langs gelopen. Vol ongeduld vroegen ze zich af wanneer hij nu ein-de-lijk een uitgepakt mocht worden. Dus toen het moment daar was, was Miss B niet te houden. Officieel zijn Magformers vanaf 3 jaar. In het bijgeleverde inspiratieboekje staat geen tekst dus een driejarige zou er prima mee over weg kunnen.
Mijn meiden kunnen lezen en komen steeds meer op de leeftijd waarop ze zelfstandig hun speelgoed in elkaar kunnen zetten. Beide meiden zijn dol op Playmobil en zetten hun astelen grotendeels zelf in elkaar. Dat Magformers aan zou slaan, was ik dan ook net over verbaasd. Het technische gedeelte en het ruimtelijk inzicht is wel aan ze besteed. Waar ze in eerste instantie probeerden de figuren op te bouwen, door de stukjes op elkaar toe te voegen, werd het na een tijdje steeds meer een uitdaging om hun creaties zo te maken dat ze in een vloeiende beweging uit het niets worden opgetrokken. Beide meizen toonden heel veel geduld.
Als moeder vond ik het leuk om te zien dat Magformers naast hun ruimtelijk inzicht ook hun creativiteit en fantasie stimuleert. Op hun leeftijd laat veel speelgoed weinig ruimte voor fantasie, creativiteit en zelf bedenken wat je er mee doet. Jammer. Door het bloggen, testten mijn dochters regelmatig speelgoed. Met veel speelgoed gaan ze op den duur om zoals hun eigen: ze kijken er niet meer naar om.
Maar met de Magformers zijn ze nu al een tijdje zoet. Ze hebben de inhoud verdeeld ( waarom delen als je ook lekker zelf kan beslissen wat je er mee doet). Met hun kleine selectie overgebleven stukjes zijn ze dan uren zoet. En soms voegen ze het zelfs weer samen. Ik vind het samenspel super leuk om te zien. Maar ook vind ik het positief dat ze zich elk afzonderlijk zo goed ermee kunnen vermaken.
Volg jij mij ook al via Google+, Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?
♥ Dit blog bevat een opgestuurd product en affiliate links. Wanneer je via deze links ene product aanschaft, ontvang ik een klein percentage van de opbrengst, dit investeer ik weer in mijn website. Zo helpen we samen GoodGirlsCompany in de lucht te houden.
3 Comments
Aukjeswereld
12 april 2016 at 10:25Wat een ontzettend leuk speelgoed is dit zeg!
Nicole Orriëns
12 april 2016 at 09:32Ze zijn er goed mee bezig zeg. Ik stel me zo voor dat dit speelgoed ook heel bevorderlijk is voor het ruimtelijk inzicht.
wilmaaablog
12 april 2016 at 06:30Yarah is er nog te klein voor, maar het lijkt me heel leuk! Ook word ik heel blij van de kleurtjes 🙂