Reviews Spelen

Magformers, technisch speelgoed voor meisjes

12 april 2016
Magformers-GoodGirlsCompany-review

Magformers – Mijn dochters spelen graag met speelgoed dat technisch is en hun ruimtelijk inzicht vergroot. Alleen, is er zo weinig van dat soort speelgoed dat zich op meisjes richt. Zonde, want daardoor worden ze niet uitgedaagd om ook eens een keer wat anders te doen. Ik was dan ook erg blij dat ik de mogelijkheid kreeg om samen met mijn meiden de nieuwe Magformers te proberen. Magformers zijn magnetsiche puzzelstukjes die de hersenen en ontwikkeling van je kind stimuleren. Vandaag vertel ik je over wat mijn dochters er van vonden en laat ik zien wat zij er mee maakten.

Ervaringen met Magformers-GoodGirlsCompany-technisch speelgoed voor meisjes

Unboxing Magformers

In de video zie je de unboxing ( uitpakken van de verpakking) van Magformers. Een doos bevat 30 magnetische puzzelstukjes. Hiervan hebben e 12 de vorm van een driehoekje en 18 van een vierkantje. Je kan ze stukjes naast elkaar en op elkaar leggen alsof je een puzzel opbouwt. Maar als je het goed doet, kan je de verschillende figuren ook in één vloeiende beweging vanaf de grond optrekken. Dat klinkt vaag maar in de video zie je hoe we dit doen.


Klik hier om je op mijn kanaal te abonneren.

Wat kan je met Magformers doen

Naast de magnetische stukjes bevat de verpakking ook een boekje. Hier staan verschillende figuren in die je als inspiratie voor je eigen creaties gebruiken kan. Nadat beide meiden heel braaf het boekje volgden en ontdekte hoe het werkt, waren ze al snel niet meer te houden. Er moesten verschillende dingen worden gemaakt. Zoals:

Zijn Magformers leuk voor een meisje-GoodGirlsCompany-review

Een hondje. Dochterlief is dol op beesten dus dit kon natuurlijk niet anders. als je goed kijkt zie je zijn snuit en kopie.

Magformers-review-wat kan je allemaal met Magformers-GoodGirlsCompany

Een vis. Van een hondje is het natuurlijk geen grote stap naar een vis. Wederom een creatieve creatie van Miss B. Ze is vooral trots op de staart.

Magformers-vliegtuig-GoodGirlsCompany

Een vliegtuig. Ja, ook meisjes dromen van vliegen en vinden de technische onderdelen van een vliegtuig zeer interessant.

Magformers-review-unboxing-GoodGirlsCompany

Het schaaltje is bedacht door Miss G. Een constructie die door het weglaten van onderdelen juist alle wetten van de zwaartekracht tart.

Sims icoontje-Magformers-GoodGirlsCompany-review

Sims diamand door Miss G

Sims tekentje-GoodGirlsCompany-Magformers

Sims diamand door Miss B

Iedereen die de Sims speelt, kent de groene diamand boven hun hoofd. Tenminste als je goed voor je Sims zorgt. Beide meiden vinden dit spel helemaal te gek dus moesten natuurlijk allebei die beroemde figuurtje namaken. Zelfde idee allebei anders uitgevoerd.

Magformers- tent-GoodGirlsCompany-review

 

een product dat driehoekjes bevat moet natuurlijk omgetoverd worden tot piramide. Boven zie je de voorkant van een piramide gemaakt door Miss B.

piramide-GoodGirlsCompany-meisjes spelen met Magformers

Maar meisjes hebben oog voor detail. Vandaar dat de achterkant er anders uit ziet. Gewoon omdat het kan.

Magformers-bootje-GoodGirlsCompany

Ken je die bootjes die je van papier vouwt? Dat vormde de inspiratie voor deze creatie van Miss G.

raket-Magformers-GoodGirlsCompany

Je hoeft echt geen raketgeleerde te zijn om er een te maken. Beide missen bewijzen dat je met een beetje fantasie en doorzettingsvermogen de prachtigste raket maakt die startklaar is voor lancering.

raket-Magformers-GoodGirlsCompant-review

Natuurlijk wel allebei met andere kleuren.

toren-GoodGirlsCompany-Magformers

En natuurlijk konden we het lijstje niet afsluiten zonder een mooie grote toren.

Review Magformers

De doos met Magformers lag al een tijdje op ons stapeltje met te reviewen producten. Beise dochters waren er al vaak langs gelopen. Vol ongeduld vroegen ze zich af wanneer hij nu ein-de-lijk een uitgepakt mocht worden. Dus toen het moment daar was, was Miss B niet te houden. Officieel zijn Magformers vanaf 3 jaar. In het bijgeleverde inspiratieboekje staat geen tekst dus een driejarige zou er prima mee over weg kunnen.

Mijn meiden kunnen lezen en komen steeds meer op de leeftijd waarop ze zelfstandig hun speelgoed in elkaar kunnen zetten. Beide meiden zijn dol op Playmobil en zetten hun astelen grotendeels zelf in elkaar. Dat Magformers aan zou slaan, was ik dan ook net over verbaasd. Het technische gedeelte en het ruimtelijk inzicht is wel aan ze besteed. Waar ze in eerste instantie probeerden de figuren op te bouwen, door de stukjes op elkaar toe te voegen, werd het na een tijdje steeds meer een uitdaging om hun creaties zo te maken dat ze in een vloeiende beweging uit het niets worden opgetrokken. Beide meizen toonden heel veel geduld.

Magformers stimuleren creativiteit en fantasie-GoodGirlsCompany

Als moeder vond ik het leuk om te zien dat Magformers naast hun ruimtelijk inzicht ook hun creativiteit en fantasie stimuleert. Op hun leeftijd laat veel speelgoed weinig ruimte voor fantasie, creativiteit en zelf bedenken wat je er mee doet. Jammer. Door het bloggen, testten mijn dochters regelmatig speelgoed. Met veel speelgoed gaan ze op den duur om zoals hun eigen: ze kijken er niet meer naar om.

Maar met de Magformers zijn ze nu al een tijdje zoet. Ze hebben de inhoud verdeeld ( waarom delen als je ook lekker zelf kan beslissen wat je er mee doet). Met hun kleine selectie overgebleven stukjes zijn ze dan uren zoet. En soms voegen ze het zelfs weer samen.  Ik vind het samenspel super leuk om te zien. Maar ook vind ik het positief dat ze zich elk afzonderlijk zo goed ermee kunnen vermaken.

Liefs JosanVolg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product en affiliate links. Wanneer je via deze links ene product aanschaft, ontvang ik een klein percentage van de opbrengst, dit investeer ik weer in mijn website. Zo helpen we samen GoodGirlsCompany in de lucht te houden.

 • Reply
  Aukjeswereld
  12 april 2016 at 10:25

  Wat een ontzettend leuk speelgoed is dit zeg!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  12 april 2016 at 09:32

  Ze zijn er goed mee bezig zeg. Ik stel me zo voor dat dit speelgoed ook heel bevorderlijk is voor het ruimtelijk inzicht.

 • Reply
  wilmaaablog
  12 april 2016 at 06:30

  Yarah is er nog te klein voor, maar het lijkt me heel leuk! Ook word ik heel blij van de kleurtjes 🙂

Praat mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

 • 🎀 B I J D E H A N D 🎀⁣
Even een dikke throwback naar die mooie tijd waarin mijn dochter niet bijdehand zei "Lekker dan" bij alle wat wat ik per ongeluk fout deed. 😩😂😅 Ik dacht dat tieners erg waren, maar die zijn echt tam vergeleken bij kritische kleutertjes 😂 Mijne is gewoon echt genadeloos en neemt geen blad voor de mond. Van wie zou ze dat nu hebben?🤔🤐🙄⁣
⁣
⭐Wie staat er bij jou altijd commentaar te geven als de boel in de soep loopt?⭐⁣
.⁣
.⁣
,⁣
#throwback_thursday #throw🔙 #mixedbabiesig #mixedbabies #mixedbaby #savageaf #baby_girl #melaninpoppin #dutchmom #mamablogger⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #kidsforreal #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys #kinderen
 • 🎀 GROTE ZUS 🎀⁣
Het is mooi om te zien hoe de jongste van ons gezin in de afgelopen maanden een groeispurt heeft gemaakt. 🤩 Ze beseft dat ze straks als haar broertje geboren is, niet meer de baby is. En dat vindt ze niet erg. Grote zus zijn heeft ook zijn voordelen. Ze gaat hem straks voorlezen en daarom oefent ze nu alvast fanatiek.⁣
⁣
⭐Hoe heb jij aanwezige kindjes voorbereid op gezinsuitbreiding?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#grotezus #babyboy💙 #zwanger #zwangerschap #dutchmom #christen #bijbel #kraamcadeau #kraamcadeautje #godly #voorlezen #kinderen #boekenwurm #instabooks #babybijbel #babybijbel2 #familietijd #kinderboek #kinderboeken #gekregen #gospel #christianity #nbg #nederlandsbijbelgenootschap #christelijk #bookphotography #booksofinstagram #booklove #childrenphoto #becauseofreading
 • 🎀 1 T A AK 🎀⁣
⁣
Volgens mijn man ben ik de sloddervos en is hij opgeruimd. Okay, het klopt inderdaad dat opruimen niet mijn sterkte kant is.😅 Maar, ik kan meestal wél alles terugvinden.😛 Mijn man daarentegen ruimt het zo uit de weg, dat het 'kwijt' is. 🤬🤯Gevolg: Ik heb een Maxi-Cosi maar geen zitverkleiner 😩 Hij heeft overal gezocht maar kan hem niet vinden.😳 Zo'n ding los kopen bij de babywinkel kost 65 𝐞𝐮𝐫𝐨 terwijl ik een compleet nieuwe autostoel zag voor 9𝟓 𝘦𝘶𝘳𝘰😫⁣
⁣
Ondanks mijn zwangerschapshormonen ben ik niet ontploft en kan ik gelukkig nog helder nadenken. Dus ik heb op Marktplaats een tweedehands autostoel aangeschaft alleen voor die zitverkleiner. 😂 En hem daarmee 4𝟓 euro bespaart. Spreekt voor zichzelf dat ik nu nooit meer wil horen wie van ons de meest opgeruimde is...😝⁣
⁣
⭐ In welk team zit jij? Opgeruimd of chaoot?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #zwangerschap #battleofthesexes #baby #babyspullen #babyuitzet #babyboy💙 ⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #ouders #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mommyblog ##momblog #bloggermom #momswhoblog
 • It's beginning to look a lot like christmas. 🎄Ja echt, ik heb dat liedje dus in mijn hoofd zitten. Ben de schaamte voorbij. Inmiddels neurie ik het gewoon mee. ⁣
⁣
Ik kan me trouwens nog wel inhouden met All I want for Christmas 😂😅⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#christmasdecor #christmasdecorations #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfst #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #
 • Dit meisje is toch om op te vreten. Tegenwoordig is dit haar pose. Vindt ze leuk want het staat zo stoer aldus haar. Lief klein meisje blijf maar altijd zo zelfverzekerd over wat je wilt.😍❤⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#littlepiecesofchildhood #watchthemgrow #mytinytribe #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #nestingly #childhoodunplugged #pixel_kids #instakid #littleandbrave #childrenofig #babiesofig #stunningbabies #candidchildhood #letthembelittle #kidsforreal #darlingmovement #minime #mommyandme #childhoodeveryday #runwildmychild #wildandfreechildren #the_sugar_jar #vscobaby #alldaykids #petitejoys
 • Tijdens al mijn zwangerschappen krijg ik op den duur last van jeuk. Aan de ene kant omdat ik natuurlijk gewoon uit mijn jasje groei en aan de andere kant omdat ik tegenwoordig bijna dagelijks in bad zit tegen de benauwdheid. Daardoor heb ik wel de tijd om nieuwe verzorgingsproducten te testen. Voor mij en de toekomstige baby.⁣
⁣
⭐Welke product is jouw holy grail bij een droge jeukende huid?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwanger #huidverzorging #pregnancyannouncement #pregnancydiary #pregnant_world #pregnantbelly #pregnantstyle #pregnancyfashion #cute_pregnancy #pregnantandperfect #pregnancystyle #mommytobe #mommyhood #expectingababy #expectingmom #expectingmoms #expectingmother #expectingmommy #babyontheway #momlifeisthebestlife #fitpregnancy #maternity #motherhoodunplugged #dutchmom #motherhoodthroughinstagram
 • Oh my! Nog 1 maand en dan is dit meisje ook al weer 13! 😩Wat vliegt de tijd. Sinds dit jaar is ze mij voorbij gegroeid. Steelt ze mijn kleding (jij bent zwanger jij past dat toch niet) 😂😩 maar waardeer ik het ook dat ik steeds minder in de rol van opvoeder zit. Maar steeds meer naast haar sta. ⭐🙏❤⁣
.⁣
,⁣
,⁣
⁣
#dailyparenting #honestlyparents #parenthood_unveiled #parenthood_moments #ourcandidlife #parentinglife #parentinghumor #parentingblogger #parentingwin #raisingthefuture #documentyourdays #lovingtheordinarymoments #everythingtribe #photosinbetween #watchthemgrow #toddlerhood #theheartcaptured #writeyouonmyheart #littlefierceones #teenagerfashion #nestingly#childhoodeveryday #teenage #tiener #runwildmychild #teenager #wildandfreechildren #the_sugar_jar
 • 🍁Appreciate where you are in your journey, even if it's not where you want to be. Every season serves a purpose 🍁⁣
.⁣
.⁣
.⁣ #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #fallweather #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #herfst #herfstkleuren #leaffall #fallleaves #falltime #quotestagram #mommydiaries #bloggermama #mamablogger #mamablog #mommyblog #mommyblogger #momblog #bloggermom #momswhoblog #momblogger #quotestags #sundaefunday #motivation101
 • 🎀 Zusjes 🎀 Wij zijn een samengesteld gezin. Soms is dat lastig. Tijdens de week varieert onze samenstelling. En soms moeten ze elkaar voor een langere tijd missen. Groeien ze op en maken ze dingen mee die de ander mist. Maar als ze samen zijn, zijn ze 3 handen op 1 buik. En zorgen ze voor elkaar. Dat het voelt als familie kun je niet afdwingen. Het heeft tijd nodig. Geduld en vooral veel ruimte en liefde.❤⁣
⁣
#scheiden #scheiding #opvoeding #samengesteldgezin #dutchmom #familietijd #zus #zusje #zusjes #trotsemama #trots #meisjesmama⁣
#familyforever #motherhoodunplugged #motherhoodrising #ohheymama #motherhoodthroughinstagram #ig_motherhood #momsofinstagram #dailyparenting #momtogs #letthekids #vsco_mom #vsco_kids #honestmotherhood #mytinymoments #vscomom #blessed😇 #bless
 • Jaren geleden was ik ook in de herfst zwanger. Destijds was een stuk verder dan nu. Normaal is de herfst dus helemaal niet mijn seizoen. Maar voor het eerst in al die jaren (well hello Frozen) heb ik er dit jaar dus helemaal niks op tegen. Sterker nog: ik word er behoorlijk huiselijk van.⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#zwangerschap #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #acorn #leaffall #fallleaves #falltime #zwanger #melaninpoppin #melaninonfleek #melaninpower #melaninmagic #blackwomen #autumncolours #autumntime
 • Sinds het oktober is vraagt @goodgirl_miss_b wanneer we de kerstboom🎅🎄 gaan opzetten. Ze weet dat het ding niet eerder van zolder wordt afgehaald dan 1 november. Maar dat weerhoudt haar er niet van om stiekem al over wat kerstversiering rond te strooien.❄☃ Nog even genieten van mijn herfststukje. Volgende week is het klaar.🍂🍁⁣
⁣
⭐Ben jij team herfst of team kerst?⭐⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#diy_guro #doityourself #diyproject #autumcolors #autumnleaves #autumnstyle #instaautumn #autumncolors #autumndays #diys #fallweather #diyideas #seasons #fallcolors #autumnweather #instafall #fairies #dutchmom #herfstvakantie #herfst #herfstkleuren #herfstknutsels #acorn #tinkerbell #leaffall #fallleaves #falltime #tutorials

Dit zijn wij!