Moeder & Kind Verzorging

Madara Oat & Linden Shampoo

14 mei 2016

Na mijn zeer positieve ervaringen met de Cocoa & plum cream oil moest ik ook de Madara Oat & Linden Shampoo proberen. Doordat ik het andere product zo geweldig vond, had ik natuurlijk hoge verwachtingen. Benieuwd of de Madara Oat & Linden Shampoo aan mijn hoge verwachtingen kan voldoen?

Madara Oat & Linden Shampoo-GoodGirlsCompany-natuurlijke babyshampoo

Met veel babyverzorgingsproducten kun je de huid en het haar wassen. Toch doe ik dat vaak niet. Ik kies bewust voor een echte shampoo omdat de krullenkoppies van mijn meiden net iets meer verzorging nodig hebben. Ik geef dan ook de voorkeur aan shampoos met rijke voedende ingrediënten.

Verschil Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Coco Sulfate-GoodGirlsCompany-natuurlijke verzorgingsproducten

Wat zit er in de Madara Oat & Linden Shampoo?

In de Madara Oat & Linden Shampoo zitten geen parabenen en kunstmatige parfums. Het is dermatologisch getest en heeft een Eco Cert- certificering. Volgens de verpakking reinigt en verzorgt deze milde formule op zachte wijze het haar en de hoofdhuid. Maar wat er zit er verder nog in?

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, zie je als eerste aqua staan. Dus water. Daarnaast zitten er een aantal milde reinigers in zoals Sodium Coco Sulfate, Coco glucoside en Cocoamidopropyl Betaine. Sodium Coco Sulfate is een reiniger die vet en viezigheid verwijdert. Het wordt wel eens verward met SLS ( Sodium Lauryl Sulfate of Sodium Laureth Sulfate), maar hoewel ze beiden chemisch gezien uit dezelfde familie komen, zit er een groot verschil in hoe agressief beide stoffen voor de huid zijn. Terwijl de een lauryl alcohol als basis gebruikt en zelfs het kankerverwekkende bijproduct dioxaan bevat, wordt Sodium Coco Sulfate gemaakt van plantaardig laurinezuur uit natuurlijk kokosvet. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en moet het ingrediënt aan de richtlijnen van de natuurcosmetica voldoen als het opgenomen wordt in biologische producten. Cocamidopopyl Betaine (CAPB) is een middel dat antiseptisch is en door zijn eigenschappen de irriterende werking van andere reinigers kan opheffen. Bovendien zorgt het er voor dat het product schuimt. Het is een mild en huidvriendelijk ingrediënt, Maar helaas is alsnog een kleine groep mensen allergisch voor CAPB omdat het allergische contact eczeem veroorzaakt of verergert. In dat geval moet je dit product dus niet gebruiken. Coco glucoside wordt gemaakt van tarwekiem- en kokosolie. Het is een hele milde reiniger.

Milde reinigers

Door de milde reinigers in natuurlijke verzorgingsproducten reinigen ze vaak wel iets minder goed dan regulier producten maar omdat wij ons in het Westen vaak genoeg wassen is de werking meer dan voldoende. Daarnaast bevat het Rosa Damascena water. Dit is een natuurlijke etherische olie die het product een geur geeft. Dan zit er als emulgator nog glyceryl oleate in het is gemaakt van natuurlijke olieën en stabiliseert de vloeistof.

De ingrediënten Oat (avena sativa) en Linden (tilia cordata) staan pas na alle reinigers op de lijst. Dus hoeveel procent haver en winterlinde er in de flacon zit is moeilijk te zeggen.

Madara Oat Linden Shampoo-GoodGirlsCompany-natuurlijke verzorgingsproducten

Review Madara Oat & Linden Shampoo

Ik heb hierboven de meest belangrijke ingrediënten genoemd. Er zitten nog wel een aantal anderen in, maar omdat de lijst al zeer uitgebreid is en ik er al een aantal uitvoerig heb besproken, laat ik die even voor wat het zijn. Alle ingrediënten zijn namelijk natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Of mijn verwachtingen waar gemaakt zijn? De Madara Oat & Linden Shampoo doet wat het belooft. Hoewel het product milde reinigers bevat, maakt het vieze haren goed schoon. Het schuimt prima waardoor je het makkelijker over de natte haren verspreidt en het hoofdje inzeept. Zoals je van een shampoo verwacht. Het reinigt de haartjes van mijn baby op milde wijze en zorgt er voor dat haar hoofdhuidje niet te droog wordt. Ik vind de geur lekker fris en aangenaam ruiken. Je ruikt hem wel zonder dat hij overheersend aanwezig is. Na het wassen ruiken de haren van je kindje gewoon lekker fris. Zoals pas gewassen haartjes ook moeten ruiken.

Een flacon bevat 200 ml. Doordat het geen conserveringsmiddelen bevat moet je het binnen 6 maanden na openen ook opmaken. Daarnaast moet je het product op kamertemparatuur bewaren uit het zonlicht.

Prijs: € 12,50

Kijk jij op de ingrediëntenlijst voordat je een verzorgingsproduct voor je baby koopt?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]