Spelen

Maak je eigen topjes met Fashion4U

7 mei 2017
Review-Fashion4U-Pink-GoodGirlsCompany

Met Fashion4U kan je zelf je eigen topjes ontwerpen. De designer connect wear is de nieuwste hype.  Natuurlijk moesten wij het uitpakken en proberen. We laten je zien hoe je de gekleurde schijfjes en verbindingen met de speciale verbindingstool aan elkaar maakt. Vertellen je uitgebreid over onze ervaringen en of dit geschikt speelgoed is voor kinderen vanaf 7 jaar.

In een ver grijs verleden wilden ik modeontwerper worden in Parijs. In de praktijk heb ik er gewoon het geduld niet voor. Vandaar dat ik moeder ben geworden. Gelukkig van drie dochters waardoor ik me ongelimiteerd bezig kan houden met het vullen van hun kledingkasten en het testen van meisjesspeelgoed.

Wat is Fashion4U?

Mode is iets wat veel meisjes bezighoudt. Ook mijn dochters waren al op jonge leftijd bezig met wat ze wel of niet aan wilden. Natuurlijk zijn we door de prinsessenfase gegaan. Maar nu ze wat ouder worden en beginnen ze ook steeds meer hun eigen smaak te ontwikkelen. Super leuk natuurlijk. In hun kledingvoorkeuren zie je al meteen een beetje terug van hun persoonlijkheid.

Ervaringen-Fashion4U-Pink-GoodGirlsCompanyFashion4U is ontwikkeld voor de al wat grotere meiden. De types die bij echt speelgoed misschien al hun neus ophalen terwijl ze zeggen “Da’s kinderachtig”. Maar aan de andere kant wel openstaan voor speelgoed mits het innovatief is. Met Fashion4U kan je kind zelf haar eigen kleding maken zonder dat ze daarbij gebruik hoeft te maken van een naald een draad. De onderdelen van de design connect wear klik je makkelijk aan elkaar.

Tot nu toe zijn er zijn 3 verschillende knutselpakketten. Daardoor kun je altijd uit een pakket kiezen dat aansluit bij jouw smaak. Dit zijn de verschillende versies:

 • Shimmer
 • Pink en
 • Denim

Wij ontvingen de Pink versie. Deze bevat 300 roze schijfjes waarmee 1 topje kan maken.

Topjes-maken-met-Fashion4U-GoodGirlsCompany

Hoe-zet-je-topjes-Fashion4U-in-elkaar-onderdelen-GoodGirlsCompany

Hoe zet je de designs van Fashion4U in elkaar?

In de verpakking zitten:

 • 100 verbindingen
 • 200 schijfjes
 • een verbindingstool
 • 2 ontwerpsjablonenen (voor- en achterkant)

Zoals hierboven beschreven zitten er verschillende onderdelen in de verpakking. Waaronder  2 ontwerpsjablonen. Een voor- en achterkant. Hier staan 2 verschillende designs op. Doordat er gebruik is gemaakt van verschillende grijstinten, weet je meteen welke kleur je waar moet gebruiken.

 1. leg de ontwerpsjablonen op ene hard oppervlak
 2. plaats de mode-schijfjes met de stoffen kant naar boven op het patroon
 3. klik de schijfjes met de verbindingstool aan elkaar vast
 4. maak de zijkanten aan elkaar vast.

Review-Fashion4U-GoodGirlsCompany

Review Fashion4U, wat zijn onze ervaringen

Zoals ik al eerder schreef, is Fshion4U gericht op de al wat oudere meiden. Op de verpakking staat vanaf 7 jaar. Toch besloot ik om het niet samen met Miss B te testen. Achteraf was ik daar wel blij mee. Om maar meteen met de deur in huis te vallen; het duurt wel even voordat je 200 verbindingen aan 300 schijfjes hebt vastgemaakt. Daarom koos ik voor Miss G. Met haar 10 jaar heeft ze gewoon net iets meer geduld dan haar zusje.

En geduld is wel wat je nodig hebt. Het kost namelijk wel even wat tijd voordat je alle schijfjes op de sjablonen gelegd hebt en de verbindingen vastgemaakt. Zo’n half uur tot 3 kwartier voor de voorkant. En ja dan moet ook nog de achterkant. Dochter heeft het grotendeels zelf gedaan, maar tik heb haar ook geholpen. Voornamelijk omdat ze ook wel weer wat anders wilde gaan doen.

Voordeel:

 • stimuleert ruimtelijk inzicht
 • laat kinderen creatief bezig zijn
 • er zitten extra schijfje in het pakket voor mocht dat nodig zijn

Nadeel:

 • kost veel tijd voordat het in elkaar zit
 • de sluiting/opening had iets handiger gemogen.

Waar koop je Fashion4U?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  [instagram-feed feed=2]