DIY Download Feestdagen Sinterklaas

Maak een feestelijke Sinterklaas slinger als Sinterklaas decoratie

22 november 2023
Sinterklaas-decoratie-slingers-welkom-sint-piet-themillenialmom

Geschatte leestijd: 4 minuten

In de zoektocht naar leuke Sinterklaas decoratie mag een Sinterklaas slinger natuurlijk niet ontbreken. Daarom maakte ik drie leuke ontwerpen die je kunt gebruiken als Sinterklaasversiering om je huis op te vrolijken. Deze kun je onderaan dit blog gratis downloaden.

Het Sinterklaasfeest is een van de meest geliefde feesten in december. En wat is er nu leuker dan je huis te versieren met vrolijke Sinterklaasdecoratie? Naast  leuke Sinterklaas tekeningen is een zelfgemaakte Sinterklaas slinger de ideale toevoeging aan je feestelijke inrichting. Het brengt direct de gezellige sfeer van het Sinterklaasfeest met zich mee en maakt Pakjesavond extra feestelijk. In deze blogpost deel ik wat tips voor het maken van je eigen prachtige Sinterklaasslinger die je huis zal omtoveren tot een feestelijk paradijs. En kun je bij inschrijving op onze nieuwsbrief een van de drie gratis sjablonen voor een Sinterklaasslinger downloaden.

Maak je eigen Sinterklaas slinger

DIY_Sinterklaasslingers

Wat heb je nodig?

  • Diverse vellen gekleurd papier (rood, geel, wit)
  • Schaar
  • Lijm
  • Touw
  • Potlood
  • Sjablonen van Sinterklaasfiguren (optioneel)

Knutselen-sinterklaas-decoratie-themillennialmom

Stap 1: Voorbereiding

Verzamel alle benodigde materialen op een grote tafel. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om creatief te zijn en dat alles binnen handbereik is.

Stap 2: Knip de vlaggetjes

Gebruik het potlood om vlaggetjes op het gekleurde papier te tekenen. Dit kunnen eenvoudige driehoeken zijn of je kunt sjablonen van Sinterklaasfiguren gebruiken voor een extra feestelijk tintje. Knip de vlaggetjes uit en leg ze opzij.

Sinterklaasdecoratie-slingers-welkom-sint-piet-themillenialmom

Stap 3: Versier de vlaggetjes

Nu komt het leuke gedeelte! Laat je creativiteit de vrije loop en versier de vlaggetjes met Sinterklaasversiering zoals mijters, stafjes, cadeautjes en pepernoten. Gebruik lijm om de versieringen op de vlaggetjes te bevestigen.

Stap 4: Aan elkaar bevestigen

Leg de vlaggetjes in de gewenste volgorde neer. Knip een stuk touw af op de gewenste lengte van je slinger en gebruik lijm om de bovenkant van elk vlaggetje om het touw te bevestigen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de vlaggetjes zit voor een speels effect.

Stap 5: Ophangen en genieten

DIY_Sinterklaas-slinger-maken-themillennialmom

Laat de lijm drogen en zoek dan de perfecte plek om je zelfgemaakte Sinterklaasslinger op te hangen. Of het nu aan de muur, boven de open haard of langs de trap is, je zult merken dat deze vrolijke vlaggenlijn direct een feestelijke sfeer toevoegt aan je huis.

Met deze eenvoudige stappen heb je in een handomdraai een unieke Sinterklaasslinger gemaakt die niet alleen als sfeervolle Sinterklaasdecoratie fungeert, maar ook een persoonlijk tintje aan je feestelijke inrichting geeft. Dus, ga aan de slag en maak van dit Sinterklaasfeest een onvergetelijke ervaring met je zelfgemaakte slinger!

Download gratis Sinterklaas slinger DIY

DIY-Sinterklaas-slinger-maken-

Natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik het mijn lezers niet makkelijk zou maken door verschillende Sinterklaas decoratie op mijn blog aan te bieden. Downloaden, uitknippen, plakken en klaar ben je. Er zijn 3 verschillende leuke versies.

Ook leuk om te lezen:

Idee-Sinterklaas-knutsels-makkelijk-themillennialmom (1)

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]