DIY Lifestyle

5x low budget paaseieren versieren

18 maart 2016
Paaseieren versieren met washi tape-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs- paaseieren versieren met washi tape

Het is bijna Pasen. En sinds ik en overzicht maakte met stijlvolle Paaseieren, ben ik helemaal in de Paasstemming. Samen met de oudste dochters struin ik winkels af op zoek naar decoratie die lente- en paas-proof is. We vinden het juist extra leuk om spulletjes te shoppen in budget winkels. Vandaag laat ik je 5 low budget paaseieren zien die we hebben gemaakt met knutselspulletje van de Lidl en Action.

Paaseieren versieren-Suikereieren maken-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs with sugar

Suikereieren

Suiker moet je niet eten, maar je kan er wel leuke dingen mee doen. Deze kerst lieten we al zien hoe je Candy Cane Sugar Scrub maakt. Dus waarom zou je er geen ei mee kunnen versieren? Voeg aan witte basterdsuiker een kleurtje toe. Voorzie het ei met een kwastje van lijm. Even door de gekleurde suiker rollen en voila.

Paaseieren versieren met suiker-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs with sugar

Laat ze even drogen en je eieren zijn klaar. Wij kozen voor groen, maar je kan ze natuurlijk ook altijd een subtieler kleurtje geven.

Paaseieren versieren met rozen-Action knutselwerkjes-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs

Romantische eieren

Met Valentijnsdag kocht ik bij de Action een pakketje paspieren roosjes. Maar ik gebruikte ze uiteindelijk nooit. Ze belandden in de knutselmand. En wat moet je met papieren rode bloemetje als het geen Valentijnsdag is? Precies! Paaseieren versieren. Haal het ijzerdraadje eruit en smeer er lijn onder. Even vastplakken en je romantische paaseitjes zijn klaar.

Romantische paaseieren-Action Lidl-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs-DIY

Action verkoopt ook kleinere roosjes, maar in dit geval geloof ik in less is more.

Paaseieren versieren met aluminium folie-GoodgirlsCompany-decorating easter eggs

Space eggs

Waarom zou je geen eieren met aluminiumfolie junn versieren? Ook dat heb ik meestal wel in huis liffen en het kost niets. Na een blauwe maandag knutselen ben ik er achter dat dit toch wel vrij lastig is. Eieren zijn rond….en die lijm hechtte niet zo goed.

Decorating easter eggs with alu foil-Paaseieren versieren aluminium folie-GoodgirlsCompany-decorating easter eggs-space eggs

Weer een ervaring rijker, maar ik vermoed dat de meeste kinderen niet zoveel geduld hebben.

Paaseieren versieren met glitters-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs-bling bling paaseieren

Bling bling ei

Ik werd zo enthousiast van het pimpen van onze Action eieren! Dat moet ook met echte eieren kunnen dacht ik. En dat klopt. We kleurden ze met voedselkleurstof en plakten er vervolgens wat glimmertjes en andere bling bling op. Het resultaat is prachtig. Feestelijk en toch ingetogen.

Paaseieren versieren met washi tape-GoodGirlsCompany-decorating easter eggs-paaseieren versieren

Washi tape ei

Dat jePaaseieren kan versieren met washi tape wist ik wel. Daar schreef ik al eerder over. Mara ik zhad het alleen nog niet zelf geprobeerd. Kleur het ei met voedingskleurstof. Laat ze vervolgens drogen. Knip kleine stukjes washi tape en maak een patroon. Om de tape goed te laten hechten is het belangrijk er rekening mee te houden dat het oppervlakte ongelijkmatig is.

Meer inspiratie nodig voor Pasen?

Liefs Josan

 

 

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    [instagram-feed feed=2]