Lifestyle

Longboards | omdat ik van mijzelf meer bewegen moet

22 januari 2018
longboards-bongboarding_GoodGirlsCompany

Longboarden is helemaal hip. Niet alleen op Instagram maar ook in real life zie ik steeds meer volwassenen en kinderen op longboards. Het ziet er zo relaxed uit dat ik het dit jaar ook wil proberen.

Het fijne van mijn wijk is dat het nooit voelt alsof ik in de stad woon. Okay er zijn keurig aangeharkte tuinen, woonerfjes en straten. Maar omdat je een paar straten verder zo in de vrije natuur zit, voelt het alsof ik buitenaf woon. Rond deze tijd van het jaar.draaien mijn hersenen overuren met bedenken wat ik straks als het mooi weer is buiten kan doen. Met de kinderen of in mijn eentje. Dat is mij om het even. Bijna alles op wieltjes vind ik leuk en deze lente staat long boarden hoog op mijn lijstje. Als kind, was ik niet weg te slaan van de skateboard van kennissen. Ik vind dat ik meer moet bewegen dus laat ik maar iets nemen wat me leuk lijkt.

Verschil skateboards en longboards

Als je een skateboard goed bekijkt, zie je een aantal opvallende kenmerken. Allereerst zijn de wielen klein en zeer slijtvast. Het onderstel is best wel strak en aan de achterkant zie je een licht opstaande rand waardoor je gemakkelijker sprongen kunt maken. Een skateboard is gemaakt om te stunten en de klappen die hiermee gepaard gaan, goed op te vangen. Voor lange ritten, stabiel weggedrag, in bochten en ook over minder egale grond, is een longboard veel geschikter. Een longboard is minder geschikt om er tricks en acrobatische trucs mee uit te voeren.

De longboard

De wielen van een longboard zijn breder en zachter dan die van een skateboard. Hierdoor zijn ze geschikt voor een oneffen ondergrond. De wielen rollen langer door waardoor je ook sneller kunt. De zachtere wielen rijden prettiger en om die reden is een longboard ook veel beter geschikt als vervoermiddel. Afhankelijk van het type longboard maar doorgaans neem je makkelijker bepaalde bochten op een longboard dan met een standaard skateboard. Als het onderstel onder het board is gemonteerd, spreken we van een Top-Mount (TM) longboard. Een Top-Mount longboard is handig voor bochtenwerk en als je wilt slalommen. Bij een Drop-Through longboard zijn de wielen door het board heen gemonteerd, waardoor je lager bij de grond staat. Dit geeft je een zeer grote stabiliteit en snelheid, maar wel een grotere draaicirkel dan een Top-Mount model.

Welke longboards zijn er?

Denk je erover na om een skateboard of een longboard aan te schaffen? Dan heb je vast in je hoofd al een beeld van de trucs die je met je board wilt doen. Maar… voordat je een board uit gaat kiezen, is het slim om even na te gaan of elk board wel hetzelfde kan. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen skateboards en longboards. Die verschillen bepalen welke acties je wel of niet met je board op een verantwoorde manier kunt doen.

Speciale longboards

De hierboven besproken modellen zijn symmetrisch, dat houdt in dat je geen verschil tussen de voor- en achterkant ziet. Ze worden ook Freeride boards genoemd. Zie je wel verschil, dan wordt je longboard een Cruiser genoemd. Wil je een board als vervoermiddel en neem je hem graag mee in het openbaar vervoer, dan is een Mini Cruiser een slimme keuze. Ze zijn iets korter, hebben een goede draaicirkel en zijn gemakkelijk mee te nemen. Weet je inmiddels al welke longboard iets voor jou is?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Dit blog is een samenwerking.

  Praat mee!

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Instagram

  • Meneertje is alweer twee maanden. Wat gaat de tijd snel! Zo leuk om te zien dat hij steeds meer interesse begint te krijgen voor de wereld om zich heen. .
.
. #newborn #newbornphotography #babyboy💙 #babybox #newmom #baby
  • ✨Mommy’s boy✨ Dit mannetje is een echt mama’s kindje. Niet omdat ik nu zo veel leuker ben dan papa maar meer omdat hij weet: mama = eten.
.
.
.
#babyboy #newborn #newbornmom #baby #mamablogger #mommyblogger #babyboy💙 #mama #mommy
  • ✨Verwondering✨ Novan vindt autorijden erg interessant. 🚗Volgens mij heeft hij nog geen idee van wat hij allemaal ziet. Maar hij is in elk geval lekker warm en comfortabel ingepakt in zijn autostoel. Team blauw want dat ‘het’ een jongetje is mag je zien 💙
.
.
.
#newborn #newbornphotography #newbornbaby #newbornboy #newbornlifestyle #newbornbabyboy #mama #mommy #momblogger #mommyblog #mommyblog #unpluggedmotherhood #travel #cutebaby #cutebabies #cutebabiesofinstagram #mixedbabies #mixedkids #haiti
  • ✨Smile✨ Ik word echt zo vrolijk van dit mooie weer ☀️ Ben zelfs al aan een soort van voorjaarsschoonmaak begonnen. Bijzonder want ik haat alles wat met huishouden te maken heeft 🙈😂🤣 Wie is ook helemaal in een poets mood?!
.
.
.
#newmom #lente #springiscoming #mamablogger #mommyblog #mama #dutchmom
  • ✨Werelvrede✨ Vroeger wilde ik wereldvrede. Tegenwoordig ben ik allang tevreden als ik wat extra vrije tijd voor mijzelf heb, een nachtgoed slaap en weer een beetje mijn eigen kleding aan kan. Groot deel van de kids weer naar school. Eentje thuis vanwege studiedag. Ik ga uitgebreid schoonmaken zodat het huis aan het einde van de maand op Funda kan.
.
.
.
#mama #mommy #mamablogger #momlife #newborn #baby #babyboy💙 #babyboy #newbornbaby
  • ✨Smile✨ Ze zeggen dat elke zwangerschap een tand kost. 🦷🥴In mijn geval wel meer. De medicijnen die ik gebruikte voor mijn ijzer zorgden voor heel wat medicijnschade.😭😭 Ik had het er voor over om de kans op een gezond kindje te vergroten. De afgelopen week zat ik 2 keer bij de tandarts en morgen nog 1x. 😬😖Hopelijk ben ik er dan voor 6 maanden van af. Binnenkort nog even afkicken van de medicijnen en dan gaat het hopelijk beter.💊 Haat jij het ook om naar de tandarts te gaan?
.
.
.
#smile #tandheelkunde #tandarts #newmom #mamablogger #mommyblogger #momblog #blogger #newborn #newbaby #novanspam #baby #zwangerschap #gezondheid #dentistry #dentist
  • Ik weet nooit precies op wie mijn kinderen nu het meest kijken. Als ik eerlijk ben, ben ik heel slecht in het (h) erkennen van uiterlijke gelijkenissen😅 Ik zeg dan ook standaard dat ze op hun vader lijken. Wat ze wel van mij hebben zijn mijn genen. De kleur ogen, de bos met haar maar ook het defecte gen waardoor ze drager van #sikkelcelziekte zijn. Sinds ik de diagnose 13 jaar geleden kreeg heb ik me heel erg verbaasd over de onbekendheid van deze ziekte waar jaarlijks heel wat baby’s mee geboren worden. Maar ik heb me ook geïrriteerd aan de onwil van de medische wereld om er meer over te leren. Daarom ben ik blij dat @nijntje_nl nu samen werkt met @hetsikkelcelfonds om meer bekendheid te creëren. Hopelijk zorgt dat er voor dat er meee onderzoek naar komt. Maar ook zwangere vrouwen betere begeleiding krijgen. .
.
.
#sikkelcelziekte #hematologie #sikkelcel #sikkelcelanemie #bloedarmoede #zwanger #baby #newborn #mamablogger #mommyblog #mommyblogger #newbornphotography #newbaby #cutebaby #cutebabies #newmom #momlife #mama #dutchmom #sikkelcelawerness
  • Eerst 1 uur. Toen 1 dag, 1 week en nu al 1 maand geef ik dit kleintje borstvoeding. Omdat ik Chloé ruim 3 jaar gevoed heb, dacht ik dat doe ik even. Maar dit kindje is weer een heel ander mensje met zijn eigen gebruiksaanwijzing. We hadden wat opstartproblemen maar inmiddels gaat het geweldig en vinden we het allebei geweldig. .
.
.
#borstvoeding #newborn #newmama #babyzoon #babyboy #baby #babyboy💙 #newbornphotography #bwdbf #mamablogger #mommyblogger #newbaby #cutebabies #cutebaby #mama #momlife #bwdbf
  • Dit mannetje begint nu echt te groeien. Zo leuk om te zien. Een maand geleden was dit pakjes nog te groot. Maar hij begint er eindelijk uit te groeien 😍💙
.
.
.
#newborn #instababyboy #babylove #moederzoon #mamablogger #momblogger #baby #novan #mixedbabies #cutebaby #cutebabiesofinstagram #cutebabies #newbornbaby #newbornfotografie #newbornphotography #rainbowbaby
  • Mom face in actie. De dingen die je andere kinderen uithalen terwijl jij de baby probeert te voeden. Van relaxed, tot waarschuwende blik en slappe lach omdat ze stiekem eigenlijk soms ook wel heel grappig zijn zo ondeugend. Herkenbaar?
.
.
.
#novan #baby #newborn #momlife #momblogger #momsofinstagram #babyboy💙 #babyboy #momswithcameras #blackmotherhood #mamablogger #mama #mommy #mommylife
  • ✨ Eerste lachje✨ Vandaag is Novan precies 2 weken oud. Ik vind niet dat hij op mij lijkt maar zie steeds meer van Chloé in hem. Vooral wanneer hij deze oorkappen draagt. Vandaag is hij mij geweest zijn zus uit school halen.
.
.
.
#novanspam #novan #baby #newborn #babyboy #babyboy💙 #mamablogger #mommyblogger

  Dit zijn wij!