Food Lifestyle

Lola Quinoa, quinoa uit Nederland

10 maart 2016
Lola Quinoa-GoodGirlsCompany-

Houd je van quinoa? Dan moet je Lola Quinoa eens proberen. Dit gezonde product is nieuw komt bovendien uit Nederland zelf! Sinds invloed van health goeroes is menig foodie en hipster aan de quinoa. Ook ik heb me er aan gewaagd. Ik ben namelijk dol op nieuws soorten graan als bulgur, spelt, freekeh en alles wat de sleur van rijst kan doorbreken. Quinoa is gezond en makkelijk om lekkere gerechten mee te maken. Maar aan de andere kant hoor ik dan ook weer dta onze Westeres vraag naar Quinoa de landbouw in Zuid-Amerika weer negatief beïnvloedt.  Daarom ben ik wel blij met een nieuw initiatief zoals  Lola Quinoa.

Lola-Quibnoa-GoodGirlsCompany-hoe spreek je quinoa uit

De naam Lola Quinoa is niet voor niks zo gekozen. ‘lola’ staat voor ‘low lands’. Voor alle mensen die nog steeds niet weten hoe je de reguliere quinoa ( kien-wah) uitspreekt heeft het ook een voordeel. Nu mag je gewoon kie-no-wah zeggen. Bovendien is Lola Quinoa volkoren en hoeft het vooraf niet afgespoeld te worden. 
Even koken in de pan en klaar. Zonder wassen of afgieten, hoe makkelijk is dat! Lola Quinoa  is een ideale vervanger van rijst, pasta of aardappelen. En je kan er eindeloos mee variëren en zo de lekkerste gerechten maken.  Lola Quinoa heeft een volle, nootachtige smaak en een lekkere bite!

Quinoa uit Nederland

Lola Quinoa kwam tot stand door een samenwerking tussen de Dutch Quinoa Group (DQG) en de  Wageningen Universiteit. Er werden  quinoa-rassen op klassieke wijze ontwikkeld die niet bitter smaken. En natuurlijk niet onbelangrijk, die in Nederland en andere Europese landen kunnen groeien. Momenteel zijn er zo’n 45 Nederlandse akkerbouwbedrijven die in samenwerking met DQG quinoa telen. De eerste oogsten zijn van het land en de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Waarom is quinoa gezond?

Voor de noobs onder ons: quinoa lijkt op een graan, maar is eigenlijk een zusje van de spinazie waarin de voedzame zaadjes groeien. Oorspronkelijk komt het uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De Inca’s beschouwden quinoa als heilig voedsel. Zij noemden het ‘La Chisiya Mama’: de moeder aller granen. En dat is niet voor niets. Allereerst heeft quinoa bijzonder goede voedingswaarden. Daarbij is quinoa een goede eiwitbron, handig als je minder vlees wilt eten. En Lola Quinoa rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen (o.a. foliumzuur, magnesium, ijzer en fosfor). Als laatste is het van nature glutenvrij. Quinoa valt overigens in vak twee van de Schijf van Vijf. Dit is het vak waar brood, aardappelen, rijst, pasta, couscous en peulvruchten onder vallen.

Lola Quinoa kan altijd

Quinoa is hip, gezond en je kan ook nog eens hartstikke lekker mee koken. Er zijn verschillende  mogelijkheden om dit gezonde graan toe te passen. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen (de langzame koolhydraten geven je een langdurig verzadigd gevoel), minder vlees wilt eten of gewoon omdat je er leuke en lekkere gerechten mee kan maken. En dat op ieder moment van de dag. Tijdens mijn zwangerschap kon ik bijvoorbeeld in de ochtend geen brood eten. Maar granen als quinoa gingen prima. Maak bijvoorbeeld eens een salade die je meeneemt naar je werk. Of maak quinoapap als ontbijt. Verrassend lekker! En ’s avonds eet je quinoa met roerbakgroenten en kipspiesjes…

Dit maakt Lola Quinoa super makkelijk!

Ga je aan de slag met Lola Quinoa? Dan hoef je de zaden vooraf niet af te wassen. Laat een pan met 2 x zoveel water als de hoeveelheid quinoa koken. Daarna voeg je de quinoa toe. Laat alles ongeveer 12 minuten koken. De quinoa is klaar om te eten. Zie je dat  het water door de quinoa is opgenomen? De quinoa kan nu aan ieder gewenst gerecht worden toegevoegd.

 Waar koop je Lola Quinoa?

Lola Quinoa is al verkrijgbaar bij de Sligro. Maar  vanaf april 2016 ook gewoon bij Albert Heijn. Wat opvalt is de handige verpakking. Bij Lola Quinoa bedachten ze dat het eigenlijk veel handiger is om de quinoa in een melkpakje te doen! Dat doseert makkelijker en je kan het pakje goed afsluiten met een draaidop, zodat niet de hele keukenla onder de quinoa ligt. De adviesprijs van een pakje Lola Quinoa is € 3,49 (350 gram). Probeer trouwens ook eens de quinoa met Hollandse spelt mix van Lola Quinoa (€ 2,99).

Kijk voor meer informatie en makkelijke recepten op www.lolaquinoa.nl .

GoodGirlsCompany-handtekening

 

 

 

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Marijke
  12 maart 2016 at 11:57

  Wat leuk, quinoa van nederlandse bodem. Ik ben zo iemand die gewoon stug KIE-NO-WAH blijft zeggen. Klinkt lekkerder dan KIEN-WA haha. Ga zeker even kijken naar hun producten want ik ben gek op quinoa en heb ook veel recepten hiervan online staan!

  • Reply
   Josan
   12 maart 2016 at 12:31

   Ja, echt he! Ik vind het ook niet zo lekker klikken 🙂

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  11 maart 2016 at 10:51

  Het lijkt net een yoghurtpak. Dit product kende ik nog helemaal niet. Ik ben benieuwd of het hier ook in de schappen staat.

  Huisvlijt

 • Reply
  Karlien
  11 maart 2016 at 09:01

  Wat fijn! Die ga ik kopen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]