Reviews Spelen video en vlogs

L.O.L. Surprise bruisfabriek

29 oktober 2017

Met de L.O.L. Surprise bruisfabriek van MGA Entertainment kan je zelf je eigen bruisballen maken. Onwijs leuk om te doen en echt super makkelijk. In deze nieuwe video pakken we hem voor je uit en laten we je zien hoe het werkt.

Om de populariteit van L.O.L. Surprise ook wel lil outrageous littles kan je niet mee heen. De grote plastic ballen die inspelen op de unboxing trend liggen sinds dit voorjaar in de winkels. Afgelopen zomer werd hun assortiment uitgebreid met de ‘kleine zusjes van’. Net op de valreep voor de feestdagen komt MGA Entertainment met iets nieuws: de L.O.L. Surprise bruisfabriek.

Video L.O.L. Surprise bruisfabriek Fizz Factory

Klik hier als de video niet goed wordt weergegeven.

L.O.L. Surprise bruisfabriek

L.O.L. Surprise bruisfabriek

Deze Charm fizz factory combineert spelen met leren. Op zo’n leuke manier dat je kinderen niet eens door hebben dat ze eigenlijk bezig zijn met iets wat vooral veel weg heeft van scheikunde. De Bruisballenfabriek van LOL zit in een grote doos en bevat verschillende onderdelen waarmee je de bruisballen maken kan:

 • gebruiksaanwijzing
 • zuiveringszout
 • cintroenzuur
 • druppelaar
 • 2-zijdig maatschepje
 • trechter
 • 2 ballen met kleurstof (paars en blauw)
 • 3 bedeltjes
 • glitters
 • schoonmaakgereedschap
 • losse hendel die op de mengbol klikt

Als je de doos uitpakt, zal je ontdekken dat je op de -losse hendel na- niks meer in elkaar hoeft te zetten en eigenlijk direct aan de slag kan gaan.

L.O.L. Surprise bruisfabriek-GoodGirlsCompany

Zo maak je bruisballen met de L.O.L. Fizz Factory

Hoe je de bruisballen maakt, straat precies in 7 makkelijke stappen in de handleiding beschreven. Voor het allereerste gebruik, hoef je geen zuiveringszout toe te voegen. Dat zit namelijk al in de goede afgestreken hoeveelheid in de eerste bol. Voeg hier met het maatschepje kleurstof en eventueel glitters aan toe. Voeg er met de druppellaar 20 druppels water aan toe en wat citroenzuur. Aan de achterkant van de fizz factory zit een schuifje. Daar deze in te duwen, valt het mengsel in de maatbeker onder de mengbol. Draai de maatbeker naar de stamper. Deze kan je naar beneden draaien zodat hij het geheel lekker stevig aandrukt. Vervolgens laat je het ene half uurtje staan. This is where the magic happens

Na een half uurtje heb je een mooie bruisbal. Als je deze in het water gooit, verkleurt deze en zie je welk bedeltje erin verstopt is. Let wel op; deze bruisballen zijn niet bedoeld voor in bad.

LOL Surprise bruisfabriek-GoodGirlsCompany

 

Dit vonden mijn meiden ervan

Ik heb de LOL Surprise Bruisfabriek samen met mijn oudste dochters getest. Zowel Miss B en G vonden het erg leuk. In het begin is het wel even uitvogelen hoeveel ingrediënten je nodig hebt. Ook moet je even goed kijken hoe je de hendel bevestigt en de maatbeker wegdraait. Maar gelukkig staan de verschillende stappen goed beschreven in het boekje en blijkt de bruisfabriek ook tegen eet stootje te kunnen, mocht je het niet meteen ‘goed’ doen.

Uiteindelijk vonden ze het super leuk om de chemische werking tussen citroenzuur en zuiveringszout in werking te zien. Moeders die klagen dat het stereotype roze speelgoed vaak bepaald soort vaardigheden en karaktereigenschappen van meisjes aanspreekt, kunnen hun hart ophalen. Het is eigenlijk gewoon een scheikundig experiment alleen verpakt in een jasje waardoor het meisen waarschijnlijk meer zal aanspreken. Super leuk dus!

Waar koop je de L.O.L. Surprise bruisfabriek?

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

♥ Dit blog bevat een opgestuurd product.

 • Reply
  Lieke van Veen
  31 oktober 2017 at 17:04

  Super leuk dat ze zo zelf een bruisbal kunnen maken!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]