Lifestyle

We liegen massaal over ongewilde cadeaus

5 december 2016
we-liegen-massaal-over-ongewilde-cadeaus-goodgirlscompany

Pakjesavond is afgelopen. Ben je blij met de opbrengst? Niet?! Ach je bent niet de enige we liegen massaal over gekregen ongewilde cadeaus blijkt uit een onderzoek van Groupon.

 

De feestdagen staan  weer voor de deur. Het duurt niet lang meer tot we massaal op zoek gaan naar dat ene perfecte kado. Elk jaar doen we onze uiterste best om onze partners, vrienden of familie een glimlach op het gezicht te toveren. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat die glimlach lang niet altijd oprecht is. Maar liefst 80% van de ondervraagden geeft namelijk aan niet eerlijk te zijn wanneer hij of zij niet blij is met een kado. Auch…!

Waarom liegen we over ongewilde cadeaus?

De meest voorkomende reactie bij het ontvangen van een kado waarmee we niet blij zijn? Glimlachen en zeggen hoe leuk we het vinden (65%)! Ook wordt de gever vaak vriendelijk bedankt, terwijl we stiekem op zoek gaan naar de kassabon om het kado te ruilen. Verder is het misschien niet zo verstandig om dit jaar een soortgelijk kado te geven als het kado dat vorig jaar zo ‘goed’ in de smaak leek te vallen.

Waarom we op zo’n moment liegen tegen onze loved ones? Volgens het onderzoek willen we de gevoelens van de gever niet kwetsen (54%) en vinden we het simpelweg onbeleefd om eerlijk te zijn (23%). Slechts 1% vertelt de gever oprecht wat hij of zij van het kado vindt. En wij maar denken dat wij Nederlanders zo direct zijn…

Wat te doen met Ongewilde cadeaus?

Wat we doen met ongewilde cadeaus? Volgens Het onderzoek stoppen we die in een kast om vervolgens te vergeten (37%). Of geven we ze door aan iemand anders (36%). Ontzettend zonde natuurlijk als je bedenkt hoeveel moeite we elk jaar steken in het verzinnen van een creatief geschenk!

Gelukkig is er ook onderzocht welke cadeaus wél goed in de smaak vallen. Zo worden we vooral blij van een ervaring als kado. Zoals een weekendje weg in een mooi hotel, een uitje met vrienden of familie of een diner in een mooi restaurant. Om nieuwe herinneringen te maken. Ook kadobonnen doen het over het algemeen redelijk goed, terwijl items als kleding, boeken en flessen wijn het laagst scoren. Misschien nu het moment om nog eens goed na te denken over jouw kadokeuze deze feestdagen?

Wist je dat…

 • Maar liefst 63% van de ondervraagden verwacht dat ze dit jaar niet hun perfecte kado krijgen?
 • Het doorgeven van een wensenlijstje voortkomt uit de verwachting dat we anders iets krijgen wat we niet leuk vinden (43%)?
 • We de hoogste verwachtingen hebben van onze partner als het aankomt op het geven van een goed kado (53%)?
 • Groupon enorme kortingen biedt op de leukste kado’s voor de feestdagen, zoals uitjes, beautybehandelingen en restaurantdeals?

Cadeaus shoppen

Voor wie nog inspiratie zoekt, heeft Groupon tot aan de feestdagen speciale shops live staan. Deze week is dat ‘Perfecte Kado’s’. De shop staat vol met kadosuggesties op het gebied van o.a. beauty, uitjes en reizen. Ook heeft Groupon een lijstje opgesteld met ‘Kado’s met Kleine prijsjes’, leuk voor in de schoen óf dobbelspel met vrienden. Hopelijk zorg jij er zo voor dat jij dit jaar alle verwachtingen overstijgt en dat jouw loved ones oprecht stralen na het openen van jouw kado’s!

Hoe reageer jij op ongewilde cadeaus?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Roos
  14 december 2016 at 15:43

  Hahaha, oh ja herkenbaar! Vorig jaar kreeg ik van mijn beste vriendinnen een verjaardagscadeau waar zij erg goed over nagedacht hadden en wat ‘helemaal bij mij zou passen’. Echter, ze zaten er faliekant naast. Het was wel zo lief, en ze hadden zoveel moeite gedaan, dat ik hen nooit verteld heb dat ik het cadeau zelf helemaal niet zo heel leuk vond. Overigens, dit jaar kwamen ze met een cadeau wat wel helemaal Roos-proof was, haha.

 • Reply
  Henrieke
  6 december 2016 at 13:45

  Ik zal altijd reageren met een glimlach maar als ik onbevredigende cadeaus blijf krijgen dan zou ik er de volgende keer voor de verjaardag wat mee doen, bijvoorbeeld een verlanglijstje doorgeven. Gelukkig ben ik meestal wel tevreden. 🙂

  • Reply
   Josan
   6 december 2016 at 22:18

   Vrijdag heb ik het grote Sinterklaasspel…dus ik weet nog wel een bestemming 😉

 • Reply
  Annemiek Visser
  5 december 2016 at 22:59

  oef dat is wel heel erg stellig zo. Jammer dat het vaak toch niet zo past. Wij waren wel heel blij met de cadeaus wat onze zoon gekregen heeft. Hij zelf is er zo geweldig blij mee dat we er nu al 3 dagen in betrokken worden in zijn mooiste cadeau. Het was wel heel bijzonder dat we dit kregen want iemand heeft er voor gezorgd dat we toch een zak vol cadeaus hebben kunnen geven aan onze zoon. Wij hadden dus geen invloed op wat er in de zak zou zitten. Maar wat ik doe met ongewilde cadeaus? Het ligt een beetje aan wie het is. De ene keer zal ik wel zeggen dat iets niet helemaal mijn smaak is de andere keer niet. Er is 1 uitzondering die ik zou maken en dat is als het gaat om alcohol, ook in bonbons. Wij drinken namelijk geen alcohol en ik kan er ook niet meer tegen. Dan zeg ik wel eerlijk op een voorzichtige manier dat we niet drinken maar de meeste weten het wel.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]