Machtige Meisjes Opvoeding

Liedjes voor een dochter #1

11 juni 2015
Liedjes voor een dochter

Vandaag deel ik mijn 6 mooiste liedjes voor een dochter. Liedjes die net dat beetje speciale gevoel voor mijn dochters verwoorden en de afgelopen tijd een belangrijke rol hebben gespeeld.

Vandaag is Miss C. alweer 3 weken.  Wat zijn de afgelopen weken voorbij gevlogen! Ik heb intens geleefd, gekoesterd, geknuffeld en genoten van ons dochtertje. Ze is echt een heerlijk kindje. Ik weet dat elke moeder dit zegt. Gelukkig heeft elke moeder gelijk. Miss C. is super relaxed, schattig en ook al is ze klein, haar zusjes vindt ze geweldig.  Zoals je merkt, zit ik op een behoorlijk roze wolk. Mijn kraamweek was heerlijk!  Alhoewel ik een slag om de arm hield vanwege de eerdere gebeurtenissen bij Miss B. lukte het me toch om ervan te genieten. Inmiddels ben ik weer up and running. Oudere meiden naar school, ballet en viool racen. Iets doen met het huishouden, boodschappen halen en eten koken. Om eerlijk te zijn vind ik het best pittig. Vooral omdat ik tussen dit alles ook nog regelmatig even stilgezet wordt om kleine C. te voeden. Binnenkort vertel ik hier meer over.

Liedjes voor een dochter

Zoals je merkt zit ik op een behoorlijk roze wolk. En ik was van plan daar voorlopig ook nog te blijven zitten. In dit blog deel ik liedjes voor een dochter. Muziek waardoor ik nog meer van mijn roze wolk geniet.

Take your time Girl – Niels Geusebroek

“Take your time girl
Just leave it to me
And hold on to love
Soon you’ll find the world at your feet
Take your time girl
Just leave it to me
And hold on to love
I feel you getting closer every beat
Take your time girl”

Heaven – Live

Een van mijn favoriete liedjes voor een dochter is natuurlijk Heaven van de band Live.  Telkens als ik dit liedje hoor, raakt het mij. Het is zo’n liedje die elke gebroken nacht goed maakt. Zodra ik de gordijnen open doe, de zon zie en het warme licht over het gezichtje van mijn dochtertje schijnt, smelt ik. Dit is leven.

“I don’t need no one to tell me about heaven
I look at my daughter, and I believe.
I don’t need no proof when it comes to God and truth
I can see the sunset and I perceive”

Dochters – Marco Borsato

Dit liedje is eigenlijk een eerbetoon aan al mijn dochters. Terwijl ik geniet van het kleintje zie ik ook hoe mijn vorige kleintje (Miss B) al weer groter is geworden. En wat staat de tijd haar goed. Wat geniet ik van de leuke gesprekken met haar. De ontwikkeling van haar karakter. Ook mijn oudste dochter Miss G. is geweldig. Over een aantal jaar een tiener. Nu in die leuke fase waarop ze soms doet alsof ze heel groot is, maar er stiekem ook van geniet om lekker klein te zijn en tegen mij aan te kruipen.

“Ooooh wat gaat de tijd toch snel
Gisteren nog zag ik haar voor het eerst
Lag ze hier in m’n armen
Wat is ze mooi
En wat staat de tijd haar goed
Ik knipper m’n ogen en zie hoe ze steeds
Weer een beetje veranderd is
Maar hoe groot ze ook mag zijn
In mijn ogen blijft ze altijd klein”

Jij bent de liefde – Guus Meeuwis

Dit liedje hoorde ik voor het eerst toen ik samen met Miss C naar de Ouders Natuurlijk Beurs ging. Ik was meteen ontroerd. Wat een prachtige tekst. Ik werd op slag verliefd op dit liedje en krijg er nog steeds kippenvel van.

“Voor mij ben jij de liefde
Voor mij
Voor mij ben jij het beste wat er is
En iets meer dan ik zou willen
Je bent alles voor mij”

Ghosts – Kensington

Ik heb 3 dochters. Allemaal heel gezond en ontzettend uniek. Ik weet dat ik gezegend ben en in mijn handen mag knijpen. Een zoon heb ik niet… Er was een tijd dat het mij leuk leek om er een te hebben. Gewoon omdat je dan van alles wat hebt. Maar nu ik een echte meisjesmoeder ben, moet ik ook gewoon eerlijk bekennen dat ik mij daar geen voorstelling van kan maken hoe dat is. Ghosts van Kensington laat in de  clip een haast onbewoond eiland zien: Out skerries. Hier wonen nu nog pak ‘em beet 64 mensen. Het is een eiland waarvan de bevolking probeert te overleven ook al is er geen volgende generatie. Ik zal nooit een zoon hebben. Van die gedachte heb ik afscheid genomen net zoals van mijn kinderwens. Bitterzoet is het, maar ik heb er vrede mee.

“No, we will never have an only son
In our home
No, we will never have an only son
In our home”

Never grow up – Taylor Swift

Tegenwoordig kent iedereen Taylor Swift. Ik vind het knap hoe ze over de afgelopen jaren een van de meest succesvolste artiesten is geworden. Van countryzangeresje naar popster van wereldklasse. Mijn dochters zijn fan van haar en stiekem geniet ik ook mee. Het liedje Never grow up staat op haar cd Speak now. Het is een heel lief liedje waarin waarschijnlijk elke moeder zich wel herkent.  De tijd met kinderen vliegt. Elke dag ben ik benieuwd naar wat ze allemaal kan. Verheug ik mij op haar eerste lachje en woordjes. Maar tegelijkertijd wil ik soms de tijd stoppen. Haar vasthouden en herinneren zoals ze nu is. Zo klein, lief en onschuldig. Nu nog nooit iemand haar gekwetst heeft of pijn gedaan.

“Oh darling don’t you ever grow up, don’t you ever grow up
Just stay this little
Oh darling don’t you ever grow up, don’t you ever grow up
It could stay this simple
I won’t let nobody hurt you
Won’t let no one break your heart
No one will desert you
Just try to never grow up
Never grow up”

All American girl – Carrie Underwood

Guilty pleasure maar juist omdat hij zo over de top is, is hij daardoor ook wel weer leuk. Hoewel een jongetje ook prima was geweest, had ik toch een beetje een voorkeur voor een meisje. Dat is bekend terrein, ik weet wat ik kan verwachten. Ik weet wie ik ben als meisjesmama. Ik heb mijzelf nooit als jongensmama gezien. Omdat ik wist dat dit de laatste keer was, moest ik best wennen aan het idee dat ik misschien nooit meer schattige jurkjes en rokjes zou kopen. Maar toen uit de 20 weken bleek dat we weer een meisje kregen, was ik in de wolken. Inmiddels heeft het kleine meisje iedereen om haar vingertje gewonden. Mijn meisje is geen American girl, maar ik wil haar opvoeden met het idee dat alles mogelijk is voor haar als ze haar best doet. Of ze nu een schaatser, zwemster, kunstenares, leraar, rechter, advocaat, politicus, blogger of moeder wil worden

“But now he’s wrapped around her finger,
She’s the center of his whole world.
And his heart belongs to that sweet little beautiful,
wonderful, perfect all-American girl”

Penny & Me – Hanson

Toen ik een tiener was, was ik fan van Hanson. Taylors dochter heet Penelope. Mijn dochter ook in een van haar namen. Als eerbetoon aan zijn dochter, schreef hij het liedje Penny & Me. Ik houd van auto rijden en vind het heerlijk om samen met mijn dochters in de auto rond te rijden. Te genieten van de muziek, de wind in ons gezicht en hoe het landschap verandert als ik het gaspedaal intrap.

“Cause Penny and me like to roll the windows down
Turn the radio up, push the pedal to the ground
And Penny and me like to gaze at starry skies
Close our eyes, pretend to fly
It’s always Penny and me tonight”

My wish- Rascal Flatts

My wish van Rascal Flatts is een liedjes boordevol wensen die je als ouder voor je kind hebt. Dat het leven niet zwaar zal zijn, ze geliefd zullen zijn en wanneer ze met hun rug tegen de muur staan zullen zien dat er een raam geopend is en er altijd een oplossing of uitweg is. Dit liedje van Rascall Flatts ontdekte ik al enkele jaren geleden en staat nog steeds in mijn lijstje met favoriete liedjes voor een dochter.

“My wish, for you, is that this life becomes all that you want it to,
Your dreams stay big, your worries stay small,
You never need to carry more than you can hold,
And while you’re out there getting where you’re getting to,
I hope you know somebody loves you, and wants the same things too,
Yeah, this, is my wish.”

Brave – Sara Bareilles

Ik wil mijn dochters leren dat ze niet altijd iedereen hoeven te pleasen. Ze mogen zeggen wat ze willen. Maar niet als excuus om anderen dan maar nodeloos te kwetsen onder het motto vrijheid van meningsuiting. Maar ik hoop dat ze de waarheid zullen zeggen, voor hun mening, geloof en principes uit komen. Het is belangrijk om je authentieke zelf te kunnen zijn. Dat vraagt moed vandaar dat ik ze dat al vanaf jongs af aan met de paplepel naar binnen giet.“Say what you wanna say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave
With what you want to say
And let the words fall out
Honestly I wanna see you be brave”

I lived – OneRepublic

Dit liedje gaat over alles uit het leven halen wat er in zit. Het toont het aangrijpende verhaal van Brian Warnecke die Cystic Fibrose heeft. Voor hem is het helemaal geen vanzelfsprekendheid dat hij oud wordt. Maar ook hij probeert het beste van zijn leven te maken en zijn steentje bij te dragen. Dat is inspirerend.

“Hope that you spend your days, but they all add up
And when that sun goes down, hope you raise your cup
Oh, I wish that I could witness all your joy and all your pain
But until my moment comes, I’ll say

I, I did it all
I, I did it all
I owned every second that this world could give
I saw so many places, the things that I did
With every broken bone, I swear I lived”

Mijn favoriete liedjes voor een dochter

Zo, nu weten jullie ook weer naar welke muziek ik momenteel luister. Misschien dat ik na een jaar wel weer een nieuwe update maak. Hopelijk komen er steeds meer mooie liedjes voor een dochter bij.

Misschien vind je dit ook leuk:

Liefs Josan

Volg je mij ook al via Google+Bloglovin’, Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  12 juni 2015 at 11:48

  Mooie liedjes allemaal. En wat fijn dat je zo op een roze wolk zit. Groot gelijk dat je die zo lang mogelijk vast houdt.

 • Reply
  sunny mama
  12 juni 2015 at 11:41

  Groot gelijk heb je om zo lang mogelijk op dat roze wolkje te blijven zitten. Geniet er maar lekker van, want het gaat zo snel voorbij allemaal.

  Ik sla de liedjes even over. Mijn dochter (en enige kind) staat op het punt om het huis te verlaten. Ik vrees dat ik aan vijf dozen tissues nóg niet genoeg zal hebben als ik naar die liedjes ga luisteren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]