Lifestyle

Deze Lidl VitaMini’s lookalikes van AliExpress zijn veel goedkoper

6 januari 2018
Deze Lidl VitaMini’s lookalikes van AliExpress zijn veel goedkoper

Voor € 150,- heb je een van de Lidl VitaMini’s. Voor minder dan 5,- euro heb je ze van AliExpress. Tel uit je winst. De afgelopen maand was duur zat. Genoeg reden waarom jij geen dure spaaractie nodig hebt.

Lidl is maar liefst 6 keer genomineerd voor beste supermarkt in groente en fruit. En dat vieren ze. Je kan nu voor gratis VitaMini’s sparen bij de beste supermarkt in groente en fruit. Nu weet iedere moeder die wel eens aan dit soort zogenaamde spaaracties meedoet is leuk voor de kinderen dat gratis niet bestaat. Je moet eerst heel wat boodschappen halen voordat je een Dinoplaatje, moestuintje, Freek Vonk dierenplaatje of wat dan ook krijgt. En je bent zo honderden euro’s verder voordat je een album vol hebt of een vensterbank vol verpieterde plantjes.

Lidl VitaMini’s wat zijn dat?

De Lidl VitaMini’s zijn acht pluche groente- en fruitfiguurtjes die luisteren naar mooie allitererende namen zoals Annie Aardbei, Peter Peer, Bert Banaan of Wiebe wortel. Degene die deze namen bedacht heeft, heeft waarschijnlijk de laatste 10 jaar geen geboortekaartje gezien. Ik houd niet van populaire kindernamen, maar alles is beter dan hoe de VitaMini’s nu heten.

Gelukkig zijn de VitaMini’s meer dan pluchen knuffels met oubollige namen. Er is ook een app beschikbaar voor iOs en Android. Kijk, daarin gaat Lidl dan weer wel met haar tijd mee. Kun je lekker spelletjes spelen en onder andere je eigen VitaMini Tuin maken. En met wat makkelijke recepten proberen ze ook wat in te spelen op goede voornemens om dit jaar gezonder te eten.

Lidl VitaMini’s spaarcatie-GoodGirlsCompany-lookalikes-AliExpress

Een VitaMini voor 150 euro ?!

Dure spaaracties heb je vooral bij de Albert Heijn en zoals we allemaal weten is die gewoon vreselijk overschat duur. Maar bij Lidl krijg je de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Daar gaan ze prat op. Het is een budgetvriendelijk alternatief voor de andere duurdere supermarkten Hallo Jumbo! Vandaar dat als zij een spaaractie doen, je verwacht dat je voor weinig geld ook al wat hebt.

Niks is minder waar. Bij elke €10,- aan boodschappen krijg je 1 zegel. Bij 15 zegels mag je een VitaMini naar keuze uitzoeken. Dat wil dus zeggen dat je eerst € 150,- aan boodschappen moet uitgeven voordat je 1 zo’n VitaMini krijgt! Voel absoluut geen druk maar je hebt maar van 2 januari tot 25 februari. Want van zo lang loopt de winactie. Rest ons een vraag:

Hoe dan?

Ik koop mijn wekelijks boodschappen graag bij de Lidl. Bepaalde producten moeten van ’s lands grootste kruidenier komen, maar de rest maakt me geen fluit uit. Ik houd graag geld over voor leuke dingen vandaar dat ik de Lidl in een wijkje verderop bezoek. Als ik groots uitpak zoals met Kerst ben ik € 95,- euro kwijt. Maar toen had ik wel 3 big shoppers aan eten. Waarvan de helft uiteindelijk weg konden gooien omdat we teveel hadden. (Serieus als de winkels en paar dagen dichtgaan verander ik in zo’n figuur van Dooms Day Preppers) Maar soit… we kwamen niet om van de honger

In normale omstandigheden ben ik tussen de € 40,- a € 50,- euro per week kwijt. € 200,- op maandbasis. Dat wil zeggen dat ik in anderhalf maand tijd welgeteld 15 flut zegeltje voor een cheap ass knuffel bij elkaar zou kunnen harken. Serieus, dit doet me bijna verlangen naar die vervelende moestuintjes. Want voor dat bedrag heb ik heel wat moestuintjes, dinoplaatjes, vreselijk gedateerd Villeroy & Boch servies, en bestek setten (die ik nooit gebruik omdat ze waarschijnlijk niet in de vaatwasser kunnen). Just saying.

Lidl VitaMini’s lookalikes van AliExpress

Seline Jade wees mij op de VitaMini’s lookalikes van AlieExpress hier, daar en hier. Komt je bekend voor, niet? Alleen is de prijs een stuk vriendelijker. Dus mocht je menen dat het leven van je kinderen niet compleet is zonder de VitaMini’s bespaar jezelf dan de moeite en het geld. Graag gedaan…

Ook leuk om te lezen:

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  Annemiek Visser
  22 februari 2019 at 14:06

  Leuk dat je deze weer ophaalt. Dit jaar heb ik hulp gehad met het sparen. Naast dat andere ook echt voor mij en mijn zoon gespaard hebben kregen we ook in de winkel zelf zegeltjes van andere klanten. Ja er hebben ook kinderen gevraagd of ik zegeltjes had. Ik heb een keer gezegd ja. en ben doorgelopen. Ik had mijn zoon bij mij. Ook heb ik een keer gevraagd of hij (mijn zoon dus) de zegeltjes soms niet mocht. Het resultaat is 4 knuffeltjes die we weggeven hebben aan 2 kinderen (elk 2 dus) en 2 knuffeltjes voor zoonlief. Nog 1 zegeltje en dan mag hij de 3de knuffel uitzoeken. Ik ben het wel met je eens dat je wel heel erg je best moet doen om die kaart vol te krijgen. Een extra zegeltje bij een bepaalde groente was wel leuk geweest als week/weekend actie.

 • Reply
  Renee Kalter
  19 januari 2019 at 10:48

  Hai,weer een jaar verder en weer een vitaminies actie bij lidl,wij maar sparen en anderen sturen gewoon hun kinderen om de zegels op te vangen,ook een idee toch.

 • Reply
  Yvonne Mizee
  20 februari 2018 at 21:39

  Ga haken 🙂 Mrs Hooked

 • Reply
  Caatje
  31 januari 2018 at 18:52

  Ik vind het een leuke actie, zeker omdat collega’s en vrienden meesparen. En nee mijn kleinkinderen hebben er niet om gevraagd ik vond ze zelf heel grappig. Heb er nu drie ben benieuwd hoever ik kom

 • Reply
  Danijel
  30 januari 2018 at 17:01

  Had de Deen niet een vergelijkbare actie met dieren en daarnaast moest je dan 5 euro voor de knuffel betalen. Dat is nog veel erger. Daarvoor vind ik het stuk zwaar overtroklen dat het bij concurrenten goedkoper is.

 • Reply
  Alida
  11 januari 2018 at 21:47

  De prijs van een zegel voor een VitaMini heeft alles te maken met marketing. Gezien de hoeveelheid reclames en posters die ik langs zie komen, zal Lidl mee proberen te gaan in de welbekende spaaracties van grotere en populairdere winkelketens, die erg goede resultaten hebben opleveren. Alleen Albert Heijn, wellicht omdat ik opgegroeid ben in een omgeving waarin veel bij de Albert Heijn werd gekocht, is mij goed bijgebleven. Spaaracties zijn razend populair onder kinderen, vooral spaaracties met complete figuurtjes of plakboeken. Knuffels zijn nét iets anders, meestal zijn daar alleen de favorieten interessant, en inderdaad, belanden ze na een tijdje op zolder en zullen ze volgende koningsdag veel op de vlooienmarkten te vinden zijn. Toch is 2018 ingaan met een nieuwe spaaracties die om pluche groenten en fruit gaat, en een schimmelsoort, een heel goed idee. Veel mensen hebben nieuwe voornemens, en daaronder is een van de favorieten: ‘gezonder eten.’ Zes jaar op een rij de beste groenten en het beste fruit van Nederland hebben, kan haast niet vergeten worden aangezien het geld dat ermee verdient kan worden. Deze spaaractie is slim opgezet, want ik zie haast massaal mensen naar de Lidl rennen, om daar vervolgens ook die tien euro uit te geven aan vooral groenten en fruit. Groenten en fruit is enorm gezond, en wordt door gemiddeld Nederlander te weinig gegeten. Met deze reclame wordt er niet alleen aan jonge kinderen geleerd dat groenten en fruit positief, leerzaam, en leuk zijn, maar ook de ouders krijgen de indruk met de leuke reclames en kleurrijke, vrolijke benadering. Zo een grote actie MOET geld voor gevraagd worden, ze kunnen simpelweg niet niks voor niks weggeven. Daarbij komt dat hoge prijzen ook zullen zorgen voor meer nieuwe en eventuele vaste klanten. Consumenten zijn eerder geneigd geld uit te geven aan een dure pluche actie die populair is, dan aan een simpel goedkoop knuffeltje, dat toch alleen vaste klanten zullen krijgen, en veel sneller vergeten zal worden.
  De Lidl doelt op nieuwe klanten, niet het behouden van vaste klanten, aangezien ze een grote groep rijke stinkerds allemaal net even mislopen. Hierbij is het aanmoedigen van deze actie, zodat gezonde eetgewoontes net iets algemener worden, in mijn ogen iets dat zeker aangemoedigd mag worden. Misschien was er inderdaad een middenweg te vinden, maar helaas is dat niet waar de consumentenmaatschappij naar streeft, en niet iets dat verwacht kan worden van een kapitalistische samenleving.
  Ik ben zelf enorm positief over de actie, alhoewel ik geen kinderen heb. De grote positiviteit over groenten en fruit moet verspreid worden, en is veel beter aan te moedigen dan de Happy Meals van de McDonald’s. Rijke, hoogopgeleide consumenten zullen eerder geneigd zijn naar de Lidl te gaan, ook iets dat goed is, want er is helemaal niks mis met het beste groente en fruit hebben van Nederland. Als consument zelf heeft ieder de keuze waar het geld aan uitgegeven wordt, maar ik vind het jammer dat de actie zo negatief bekeken wordt. Kinderen zijn bovendien nooit de doelgroep, want alles draait uiteindelijk om wat de ouders de moeite waard vinden en uitgeven!
  Ook vind ik dat namen nooit iets ouderwets hoeven te zijn, en dat het leuk is kinderen te leren dat vreemde namen en juist heel populaire, allebei leuk kunnen zijn. Voor de verandering 😉

 • Reply
  Tamara de Jong
  9 januari 2018 at 11:28

  de link lijkt niet meer te werken want wou er graag wat bestellen bij ali. Iemand een andere link?

 • Reply
  Denise
  9 januari 2018 at 09:18

  Ja of je brengt je kinderen bij dat ze niet alle troep hoeven te hebben die andere hebben….. Je hoeft die knuffels niet te hebben, sterker nog bij hoeveel gezinnen zullen ze over 2 maanden op zolder liggen? Je bent pas echt een dief uit eigen portemonee als je ze dan online gaat bestellen . Alleen omdat je jou schatje niet kan bijbrengen dat ze echt niet alles nodig hebben

  • Reply
   Josan
   9 januari 2018 at 09:46

   Eh het kan aan mij liggen, maar volgens mij heb ik nergens gezegd dat ik mee doe met de spaaractie? Mijn kinderen hoeven ze namelijk niet. Wat andere gezinnen doen met hun geld moeten ze zelf weten. Maar bij een spaaractie gericht op kinderen mag ik best mijn vraagtekens plaatsen als die extreem duur is in vergelijking met die van concurrenten.

 • Reply
  Stefanie
  8 januari 2018 at 20:56

  Ook ik moest het 3 x checken of het echt bij elke 10 euro was. Zou niet weten hoe ik 1knuffel bij elkaar moet sparen met die goedkope boodschappen daar…

 • Reply
  Sanne
  8 januari 2018 at 19:06

  Waarom zo ondankbaar ? Het is toch mooi mee genomen, je betaald er niet voor (ik bedoel lidl had het ook niet kunnen doen). Het geld die je aan de boodschappen besteed was je anders ook kwijt geweest toch ? Over de ovenschalen van de albertheijn hoor ik niemand, maar als Lidl een actie heeft komt er gelijk een heel artikel over.. Of ga je er ook nog 1 schrijven over de ovenschalen die 500 euro kosten + bijbetaling, die je ook bij de Ikea kunt kopen voor 10 euro.

  Wees dankbaar voor wat je er extra bij kunt krijgen, het is altijd mooi mee genomen en had er ook niet kunnen zijn.

  • Reply
   Josan
   8 januari 2018 at 19:16

   Ik vind het een flut actie omdat als ik het geld uiteindelijk heb uitgegeven maar 1 knuffel heb. Daar heb ik niks aan met 3 kinderen. En ik ga niet 450 euro uitgeven zodat ze allemaal een knuffel kunnen hebben. Bovendien 1 petieterig goedkoop knuffeltje voor dat bedrag of 10 moestuintjes maakt verschil. Die 10 kan ik verdelen over 3 kinderen. Bij Mac Donalds kan ik voor dat bedrag waarschijnlijk voor alledrie de kinderen alle figuurtjes verzamelen en krijg je ook nog eten. Kijk dan is zo’n extraatje leuk. En die ovenschalen vind ik ook belachelijk. Maar dat is geen marketing gericht op kinderen. En als het gericht is op kinderen vind ik dat de haalbaarheid van ze allemaal verzamelen realistisch moet zijn. 1200 euro uitgeven in totaal zodat je 8 knuffels hebt is niet realistisch. Dus noem het ondankbaar maar ik vind het ordinaire geld uit de zakken kloppen terwijl je doet alsof je een budget supermarkt bent??

 • Reply
  S.a. Roest
  8 januari 2018 at 07:42

  Klopt helemaal!!en als je,net als ik €9,48 aan boodschappen koopt,heb je GEEN zegel….dus bij volle kaart moet je dus meer uitgeven als €150,00…….

 • Reply
  Lazy Bird
  7 januari 2018 at 09:54

  Haha wat schrijf jij geweldig leuk zeg!!! Bij ons in België net hetzelfde maar dan bij Delhaize, ik neem altijd zo’n stickervel mee en dan belandt dat onderaan in mijn handtas met enkel die 2 eerste stickertjes erop 🙂

  X Lazy Bird

 • Reply
  Femke
  7 januari 2018 at 09:52

  Hej,

  Die knuffels van alieexpress zijn net iets anders en net een klein beetje minder leuk. Dat heb je dan wel weer

 • Reply
  Charlotte
  6 januari 2018 at 21:43

  Dit is echt geniaal! Scheelt een hoop geld haha

  • Reply
   Josan
   6 januari 2018 at 21:54

   Ja echt he. Maar stiekem blijf ik het raar vinden zo’n hoog bedrag voor eenbudget supermarkt.

   • Reply
    Charlotte
    6 januari 2018 at 22:43

    Helemaal mee eens. Dat haal je dus nooit.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]