DIY Lifestyle

De 10 leukste lampionnen voor Sint Maarten

9 november 2016
de-10-leukste-lampions-voor-sint-maarten_goodgirlscompany

De leukste lampionnen voor Sint Maarten maak je zelf. Met ons overzicht boordevol inspiratie steelt je dochter de show.

Op 11 november is het Sint Maarten. Ik verheug me nu al op alle kindertjes die langs de deuren komen met hun zelfgemaakte lampions en liedjes zingen. Wil jij dit jaar ook je eigen lampion maken, dan geef ik je in dit blog een aantal creatieve ideeën.

Voor ons was Sint Maarten eigenlijk nooit zo’n ding. Totdat we twee jaar geleden naar de andere kant van de stad verhuisden. Bleken ze in dit gedeelte van de stad dit wel te vieren. En leerden we meteen welke buurtkindertjes niet tevreden zijn met een Mandarijntje (Ja, we hadden niks in huis). Maar we zijn vooruit gegaan. Kaars voor het raam en de zakken snoep liggen klaar. Laat ze maar komen met hun “Sint Maarten, Sint Maarten de koeien hebben staarten…”

Waarom vieren we Sint Maarten

Op 11 november gaan in grote delen van Nederland kinderen met lichtjes langs de deuren. Ze zingen liedjes en krijgen snoep voor. Hiermee gedenken ze Martinus van Tours. Een belangrijke bisschop en grondlegger van het christendom in Chistendom in Galillië. Volgend de overlevering zag hij een bedelaar bij een poort zitten. Deze had honger en geen kleding. Daarom gaf hij deze man de helft van zijn cape. Het schijnt dat deze bedelaar een verschijning was van Jezus. Jezus zegt in Matheus 25:36: “Ik was naakt en gij hebt Mij gekleed.”. Doordat Maarten geloofde dat hij Jezus gezien had, bekeerde hij zich en ging het klooster in. Daar werd hij monnik en jaren later schopte hij het tot bisschop.

De leukste lampionnen voor Sint Maarten

Natuurlijk kan je lampions bij de Action of Xenos halen. Maar wat is er nu leuker dan samen met je kind zelf een lampion voor Sint Maarten te maken? Omdat het lekker lastminute is en je waarschijnlijk ook al met je hoofd bij alle voorbereidingen rondom Sinterklaas zit, houd ik mij suggesties lekker low key. Je bent geen dagen kwijt mer knutselen. Beloofd!

Ik trap maar meteen af met deze vlinderlampion. Dat is weer eens en keer wat anders. De vlinders kun je met een prikpen eruit prikken en erachter blak je het gekleurde vloeipapier. Stop een kaarsje in het glas en hij verlicht het blije gezicht van je dochtertje.

Een tweede leuk exemplaar vind ik deze uil. De buik is gemaakt van doorschijnen papier waardoor het licht zichtbaar wordt.

Het is geen Anna of Elsa maar wel Olaf. En dat is toch echt the next best thing. Zoek op internet een kleurplaat van Olaf met een open mondje. Knip zijn mond uit en plak op deze plek gekleurd vloeipapier. En offf you go!

Yes! Ik vond een Elsa lampion. Echt, Sint Maarten zal nooit meer hetzelfde zijn voor je kleine meisje.

Voor de allerkeleinsten is dit gele vrolijke eendje natuurlijk een must.

bron Ook dit vosje is gewoon te schattig als lampion voor Sint Maarten

In mijn bestekla heb ik nog allerlei gekleurde ijslolly stokjes liggen. Wat moet ik daarmee? Nou een Sint Maarten Lampion knutselen natuurlijk! Kijk eens hoe vrolijk dat er uit ziet.

Hoe cool zijn deze lampions gemaakt van potjes met Glow in the dark verf? Je hebt niet eens heel veel nodig om een prachtig eindresultaat te maken.

Ik weet niet of die Pokemon Go gekte nog bestaat maar voor het geval je er zo eentje hebt rondlopen. Dan moet je natuurlijk ook ene Pokebal lampion maken voor Sint Maarten. Ontworpen door Elke op haar blog staan instructies.

Maak jij je lampionnen voor Sint Maarten meestal zelf of koop je ze?

Liefs Josan

Volg jij mij ook al via Google+Bloglovin’Twitter,Instagram,Facebook of YouTube?

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  9 november 2016 at 13:38

  Dat vosje is te leuk!

 • Reply
  Liset
  9 november 2016 at 09:19

  Leuke tips! Zelf heb ik vorige week al met mijn dochter op school al een lampion gemaakt en mijn jongste maakt ze zelfs op de peuterspeelzaal. We zijn er dus klaar voor :).

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

[instagram-feed feed=2]